[97-04]Galant EAxA/W - Problem ze skrzynią automatyczną
Krzyzak - 25-06-2013, 08:32
Owczar napisał/a: | U mnie był już tak twardy, że go wyciąłem i wstawiłem nowy z opaskami. | u mnie był spoko, ale nie chciałem w przyszłości robić, więc też zmieniłem
gołąb - 27-06-2013, 21:32
Kupiłem sam konwerter od wersji Gdi, chłopaki z http://dobrymechanik.net/...sumaniakow.html powiedzieli, że te od 2,4 są dużo mniej zjechane i generalnie nie ma z nimi problemu- czy to prawda?. Rzadko kiedy ktoś sprzedaje sam konwerter, częściej z całą skrzynią, a polifta o którym mówiliście, to ze świecą szukać
kilogram - 05-07-2013, 09:55
witam. Czy po włączeniu biegu R lub D, oraz przy zatrzymaniu auta, obroty mogą spadać do 500? Samochód aż drży od tych obrotów. Olej w skrzyni jest ok. Czy to normalny objaw? Jakoś nie daje mi to cały czas spokoju.
Krzyzak - 05-07-2013, 11:04
zdarza się, że spadają
drgania czasem czuć, ale naprawdę delikatne
pompec - 05-07-2013, 11:30
Krzyzak napisał/a: | drgania czasem czuć, ale naprawdę delikatne |
pewnie zależy to od silnika... kolega widzę ma 2,4... w V6 pewnie mniej czuć bo ten silnik imo jest w ogóle mniej podatny na drgania przy spadaniu obrotów... czasem jak klima się włącza bez sprężarki (temp powietrza < temp. nastawionej) to obroty spadają na chwilę prawie do pierwszej kreski i nawet wtedy bardzo nie trzęsie... spotkałem się z opiniami, że jak się stoi na D na hamulcu to czuć drgania ale ja nigdy nic takiego nie odnotowałem... nawet ostatnio jechał moim Galem chłopak co miał kiedyś Gala w automacie i się zdziwił, że tak gładko jest przy postoju...
Krzyzak - 05-07-2013, 13:20
jak mi się aku rozładował, to też przez jakiś czas drgania były większe a obroty niższe
druga kwestia to poduszki silnika
i trzecie - jak piszesz - silnik; V6 na pewno chodzi dużo równiej
Sticker - 17-01-2014, 12:06
No to i mnie dopadł brak napędu na koła. Pewnie konwerter padł.
Mam do was pytanie:
Czy jest szansa na wyciągnięcie skrzyni bez podnośnika/kanału ?
W starej fieścinie udało mi się ale to była malutka skrzynia i pełno miejsca pod maską.
Jeśli sam tego nie zrobie to auto idzie na żyletki, bo wartość naprawy u mechanika przekroczy wartość autka .
Owczar - 17-01-2014, 12:15
Z dobrym zestawem narzędzi, podnośnikiem itd możliwe do zrobienia. Miziek wyciągał tak MT ze swojego. Ale łatwo nie będzie.
Sticker - 17-01-2014, 12:28
Wszytkie naprawy robię z pozycjii gleby to już się przyzwyczaiłem że łatwo nie jest.
Krzyzak - 17-01-2014, 14:04
Jest możliwość - jednak przygotuj się na rozkręcanie i wyjęcie całego lewego, przedniego zawieszenia. I warto mieć podnośnik, który potrafi wysoko unieść auto.
Oraz ze 2 osoby do pomocy po rozkręceniu.
Ideałem byłoby mieć wózek na kółkach - ja sobie taki co prawda do ziemniaków zrobiłem, ale na skrzynię też by się nadał - kółka z mocowaniem o wysokości 4cm do tego spód z desek 2.5cm. Ziemniaczane burty można odkręcić.
Sticker - 23-02-2014, 20:45
Skrzynia wydłubana na kanale.
Czy Mitsumaniaki posiadaja jakąś zniżkę w Midparts ?
Kilobajt - 23-02-2014, 21:28
W jaki sposób wyjąć bagnet poziomu oleju w skrzyni? Ciągnę i ciągnę a on jak przyspawany...
Hugo - 23-02-2014, 22:22
Kilobajt napisał/a: | W jaki sposób wyjąć bagnet poziomu oleju w skrzyni? Ciągnę i ciągnę a on jak przyspawany... | Normalnie delikatnie pociągasz w górę i wychodzi. Spróbuj go okręcić i później wyjąć.
Sticker - 26-02-2014, 21:08
teraz mam pytanie:
Czy po założeniu konwertera po regeneracji jest jakaś specjalna procedura zalewania skrzyni i konwertera olejem ?
polaff - 26-02-2014, 21:25
Sticker, nie.
[ Dodano: 27-02-2014, 19:41 ]
Wymieniłem dziś olej w skrzyni biegów
Zgodnie z wcześniejszą deklaracją wlałem produkt marki Iberia Ultra, zamiast Catroll.
Puki co przjechałem 200km i jest ok. Auto dziś było konkretnie katowane, a skrzynia zachowywała się wzorowo. Rano zobaczę czy codzienne poranne problemy ustąpią po wymianie oleju
[ Dodano: 27-02-2014, 21:14 ]
ten wlałem:
http://www.ultra-moto.pl/...more=1846606825
|
|
|