To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Nasz Galant E33

gigant87 - 15-08-2010, 17:30

kamilek napisał/a:
Co o tym myślicie?

Sprawdź prędkość wg GPSa :)

kamilek - 15-08-2010, 18:37

Już nie chodzi o przekłamanie o kilka km/h, ale o to, że do licznikowych 100 mój Galant idzie lepiej niż inne Galanty E3 do licznikowych 100, a mam porównanie do 2 bardzo zadbanych sztuk...
Hubeeert - 15-08-2010, 19:03

kamilek napisał/a:
uż nie chodzi o przekłamanie o kilka km/h, ale o to, że do licznikowych 100 mój Galant idzie lepiej niż inne Galanty E3 do licznikowych 100, a mam porównanie do 2 bardzo zadbanych sztuk...
Nie każde ;-) - a poważniej - zadbany to i idzie. Golf III... Zamienił stryjek itd - ale sam się przekonasz.
rosomak1983 - 15-08-2010, 20:06

kamilek, to zostaw go do cholery i nie swiruj albo powiedz czemu sprzedajesz bo cały czas narzekałes a teraz wychwalsz w niebogłosy kiedy chcesz sprzedać litosci :roll: :roll: :roll:
Hubeeert napisał/a:
Golf III... Zamienił stryjek itd - ale sam się przekonasz.

Hubert z tym golfem to tylko zarty... mam przynajmniej taka nadzieje :wink:

kamilek - 16-08-2010, 01:48

Hubeeert napisał/a:
Nie każde ;-) - a poważniej - zadbany to i idzie

Twój lepiej idzie? Powiem Ci że mam porównanie z jednym dohcem, to nawet nie wiem czy ciutkę lepszy nie okazał się mój sprzęcior. Na analizie filmików spędziłem sporo czasu, puszczałem je naraz obok siebie, mierzyłem stoperem, rózne kombinacje :P i tak mi ciągle wychodziło. Mam też porównanie ze świeżo wyremontowanym sohcem, i tego bije na łeb na szyję w sprincie 0-100 (choć fakt że gość trochę źle biegi zmieniał, no ale mimo wszystko).

Ross, sprawa wygląda tak, że jak sprzedam auto to fajnie,bo mam już upatrzonego następcę, a jak nie sprzedam, no to cóż, dalej będe nim śmigał i powoli dążył do ideału. A czemu teraz wychwalam - może nie zauważyliście, ale od dawna już nic złego nie powiedziałem na niego, nawet mój podpis już dawno temu zmieniłem na obecny. A i sam Galant zaczął wreszcie chodzić jak należy, skończył się okres buntu :P Po prostu, polubiłem go i to bardzo, szkoda mi go będzie sprzedawać...

rosomak1983 - 16-08-2010, 01:56

kamilek napisał/a:
bo mam już upatrzonego następcę

oki rozumiem i sorki ale nieco dziwacznie mi to wygladało, w kazdym badz razie bez urazy... :wink:
kamilek, powiedz co kupujesz bo jakos inne auto niz galant mi do Ciebie nie pasuje (poza jeszcze golfem III :lol: ) :wink:

kamilek - 16-08-2010, 02:21

Chyba wiem, o co Ci chodziło. Myślałeś że sprzedaję Galanta z jakąś poważną usterką, oczywiście ukrywając ją i chwaląc wszem i wobec jakie to wspaniałe auto? Nic z tych rzeczy :) Autku oprócz rzeczy zawartych w ogłoszeniu nic nie dolega, no może parę drobiazgów, ale oczywiście nowy nabywca zostanie o wszystkim poinformowany, nic nie będę krył, poinformuję go też o dość awaryjnej przeszłości miśka, oraz bezawaryjnej teraźniejszości :)
A swoją drogą, to chyba edytuję ogłoszenie na allegro, i pousuwam część usterek i wad Miśka. Może ludzie, czytając to, zrażają się do mojego egzemplarza, no bo przecież wszystkie inne wystawione to igły "wsiadać i jechać", tylko mój taki zapuszczony :P Potem poinformowałbym o tych usterkach w rozmowie przez maile czy telefon. A póki co nie mam nawet z kim rozmawiać, chętnych brak :roll: I może tu tkwi przyczyna...

rosomak1983 - 16-08-2010, 07:08

kamilek, albo usuń ten dopisek ,,zamienie na golfa III ewentulanie II '' ludzi to moze zrażac bo co maja myslec jak chcesz wymienic go na golfa to co to za auto :lol:
:lol: :lol:

:D :D :D

mkm - 16-08-2010, 11:59

kamilek napisał/a:
A i sam Galant zaczął wreszcie chodzić jak należy, skończył się okres buntu :P

To pilnuj sie, zeby sie nie dowiedział o sprzedazy, bo wpadnie w panike i zobaczysz co znaczy prawdziwy bunt :mrgreen:

Hubeeert - 16-08-2010, 17:48

kamilek napisał/a:
Twój lepiej idzie? Powiem Ci że mam porównanie z jednym dohcem, to nawet nie wiem czy ciutkę lepszy nie okazał się mój sprzęcior. Na analizie filmików spędziłem sporo czasu, puszczałem je naraz obok siebie, mierzyłem stoperem, rózne kombinacje i tak mi ciągle wychodziło. Mam też porównanie ze świeżo wyremontowanym sohcem, i tego bije na łeb na szyję w sprincie 0-100 (choć fakt że gość trochę źle biegi zmieniał, no ale mimo wszystko).

W skrócie - mój lepiej idzie. Zresztą porównanie filmików jest bez sensu. Porównać mógłbyś tylko "na kresce" a na to ja nie mam ochoty. Podjedź do mnie - przewiozę Cię i może dam wsiąść za kółko. Może. Osobiście uważam, że DOHC jeździ lepiej.

Maretzky85 - 16-08-2010, 20:22

Hubeeert napisał/a:
Osobiście uważam, że DOHC jeździ lepiej.

A ja to wiem :D Ba, nawet jestem zadowolony z dłuższej SOHCowej skrzyni :> Chociaż już 3 bieg nie daje rady w wysokich partiach obrotów :P

Swoją drogą ja chętnie bym porównał obie skrzynie i zobaczył jak mnie Hubeeert wyprzedza :) Szkoda tylko, że nie ma gdzie :(

rosomak1983 - 16-08-2010, 20:38

Chyba oczywiste ze 2.0 DOHC bedzie mocniejsze od 2.0 SOHC bo takie porównujecie nie ???
kamilek - 16-08-2010, 21:44

mkm, wręcz przeciwnie, chyba teraz stara się mnie przebłagać żebym go nie sprzedawał :P

Hubeeert, niby dohc ma ponad 30 koni więcej, ale momentu marne kilkanaście nm tylko, a przeważnie dohce były lepiej wyposazone, więc cięższy silnik, dodatkowe bonusy klima tempomat i różnica się zaciera, przynajmniej do 100-120km/h...

Maretzky85, bez urazy ale Ty miałeś okropnie zajechanego sohca więc żadnego porównania nie masz, oczywista sprawa że dla Ciebie Twój dohc to szatan na kołach :)

rosomak1983, jak już pisałem Hubertowi, na papierze sporo większa moc, ale momentu niewiele więcej, więc i przyspieszenie pewnie niewiele lepsze (btw. ile dokładnie momentu, co do niutka, ma dohc?)

Maretzky85 - 16-08-2010, 22:07

kamilek, niby tak, jednak jeździłem i Twoim i kilkoma innymi ;) A także Ecli z tym silnikiem, więc porównanie mam. SOHC w porównaniu z DOHCem nie ma góry...
Hubeeert - 16-08-2010, 22:14

DOHC od 4000 rpm dostaje kopa. Tego się nie da opisać - to trzeba poczuć. Przewiozę Cię - zobaczysz.