To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - j-rules - CB4A czyli miłosc od pierwszego wejrzenia

KaWu - 04-10-2010, 10:44

j-rules napisał/a:
Wczoraj zakonserwowalem jedno tylne nadkole. Masakra, bez kanalu ciezko to wykonac.

Przy zdjetym kole nie jest zle.
Zobaczysz jak bedziesz robic podwozie ... szukaj pozniej kogos do masazu kregoslupa i szyji :P

j-rules - 16-10-2010, 23:58

Dzis wymienione zostały koncowki drazkow kierowniczych. Zakupilem dwie sztuki w all-parts, od firmy CTR. Ponoc porownywalne do 555, ktorych nigdzie nie moglem spotkac.

W poniedziałek ustawka zbieznosci.

mkm - 17-10-2010, 11:25

j-rules napisał/a:
Dzis wymienione zostały koncowki drazkow kierowniczych. Zakupilem dwie sztuki w all-parts, od firmy CTR.

Mam już kilka części CTR-a i jest ok - tak więc pełny luz.

j-rules - 26-10-2010, 21:51

instalacja lpg coraz blizej....
w zwiazku z tym podpowiedzcie o co warto zadbac przed samym montazem? Co wyregulowac, co sprawdzic? Ustawiac np zawory? zaplon? Kable, kopulka, palec, swiece mam nowe, no maja kilka tysi. Czy cos jeszcze warto podreperowac? :D

rosomak1983 - 27-10-2010, 12:28

j-rules napisał/a:
o co warto zadbac przed samym montazem?

jak sekwencja to zdjałbym kolektor i sam nawiercił dziury i potem nagwintował bo w zakładach wierca na zywca i wióry aluminium leca do srodka silnika :roll:
j-rules napisał/a:
Ustawiac np zawory? zaplon?

to moze po załozeniu gazu ustawic zapłon czy zmniejszyc szczeline na swiecach

j-rules - 27-10-2010, 13:38

rosomak1983, obiecano mi ze sicagna kolektor do anwiertu, twierdza ze zawsze tak robia. A co do zaworow i zaplonu to wlasnie o to mi chodzilo. Tzn ze mozna to zorbic po.Bo przed moze braknac czasu.
rosomak1983 - 27-10-2010, 23:09

j-rules napisał/a:
A co do zaworow i zaplonu to wlasnie o to mi chodzilo. Tzn ze mozna to zorbic po.Bo przed moze braknac czasu.

bez sensu by było bo raczej chodzi zeby na gazie ustawic zeby było OK, zreszta jak zawory nie klepia to nie ma potrzeby... no ale dla pewnosci mozna sprawdzic raz na jakis czas.
j-rules napisał/a:
obiecano mi ze sicagna kolektor do anwiertu, twierdza ze zawsze tak robia.

tzn zawsze obiecuja :D :D :wink:

KaWu - 28-10-2010, 11:22

rosomak1983 napisał/a:
to moze po załozeniu gazu ustawic zapłon czy zmniejszyc szczeline na swiecach

Nie ma sensu zmniejszanie przerwy na swiecach jezeli uklad WN jest sprawny.
Lepiej zostawic zalecana przerwe swiec przez producenta.

j-rules - 28-10-2010, 17:41

rosomak1983, wiem, że obiecują... Postaram się miec całość zamówienia na papierze. Wtedy raczej powinna byc inna gadka w razie W. Powinni byc wyrozumiali, zreszta jak zoabcza, ze wymagam to i tamto (wg opisu KaWu na PW - dzieki!!!) to moze beda woleli to zrobic porzadnie i miec spokoj niz uzerac sie z takim natretem jak ja :O
rosomak1983 - 29-10-2010, 09:30

j-rules, tylko problem polega na tym ze nie udowodnisz tego za cholere... , wióra pójda w silnik lekko przerysuja badz nie i do wydechu. :?
Ale mam pomysł zaznacz obie uszczelki i daj im do wymiany :wink:

j-rules - 29-10-2010, 12:56

Cytat:
Ale mam pomysł zaznacz obie uszczelki i daj im do wymiany

rozwin mysl, bo moze to byc dobre :P

j-rules - 29-10-2010, 12:58

a oprócz tego to bylem ustawic zbieznosc z przodu. Wydaje mi sie ze prowadzi sie lepiej, po tej wymianie koncowek i ustawieniu zbieznosci. Ale opony jakby glosniej pracowaly? moze sobie wkrecam. A moze trzeba by całą geometrie wszystkim czterem łapkom? Tylko z kasa cieniutko ;/

A no i licznik zakrecil juz 200 000 :D

rosomak1983 - 29-10-2010, 15:30

j-rules napisał/a:
rozwin mysl, bo moze to byc dobre :P
zrob jakis zabek na stare uszczelce do kolektora, i daj im nowa zeby przy załozyli tez mozna ja jakos zaznaczyc na wystajacej czesci bedzie wiadome czy sciagali kolektor.
j-rules - 29-10-2010, 16:58

rosomak1983, nie glupi pomysl!!! rozkminie to :P
j-rules - 10-11-2010, 16:31

Co byscie wybrali z amortyzatoroów na przód na moim miejscu :
Service Parts czy Daichi ?
Na oba po 2 lata gwarancji, oba w tych samych niskich cenach mam do kupienia.
Nic innego ciekawego, markowego na co byloby mnie stac nie widze :(