[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - spowiednik - czyli wszystko nt nowego lancera
afrikaans - 03-06-2009, 07:24
jaca71 napisał/a: | afrikaans napisał/a: | jaca71, a ile cie kosztowal ten komplet? kumpel chcial miec cos takiego w citroenie i w ASO krzykneli mu, bodajze, 400-500pln. |
Gratis W USA od 2008 roku jest to obowiązkowe... |
cwaniak
jaca71 napisał/a: | Poza tym co zacytowałeś jest jeszcze przypominacz o przerwie na kawę |
dopiero przymierzam się do mitsubishi, więc chyba nie łapie humoru posiadaczy tego auto... o co chodzi? ze co 700-800 km samochod będzie chciał się zatrzymać?
mazin - 03-06-2009, 08:33
afrikaans napisał/a: |
dopiero przymierzam się do mitsubishi, więc chyba nie łapie humoru posiadaczy tego auto... o co chodzi? ze co 700-800 km samochod będzie chciał się zatrzymać? |
To nie humor, to opcja "rest reminder" czy jakoś tak, w innych autach tez spotykana. Chodzi o możliwość ustawienia opcji, która polega na tym, ze jeżeli silnik działa bez przerwy przez 2, 3 albo 5 godzin, na wyświetlaczu pojawia się znaczek filiżanki i słychać buczenie buzzera - i będzie coraz bardziej namolny, dopóki nie wyłączysz silnika na chwilę. Używałem raz, ale zaczęło mnie wkurzać, więc zostanie na "off"
Luk - 03-06-2009, 10:06
mazin napisał/a: | i będzie coraz bardziej namolny, dopóki nie wyłączysz silnika na chwilę |
Można wyłączyć przez przytrzymanie przycisku "info". Każdy komunikat można "olać" przez krótkie bądź dłuższe przytrzymanie przycisku, zależy od ikonki w prawym górnym rogu. Wtedy powraca do normalnego wyświetlacza, tylko pokazuje na górze wykrzyknik.
afrikaans - 03-06-2009, 20:38
mazin napisał/a: | To nie humor, to opcja "rest reminder" czy jakoś tak, w innych autach tez spotykana. Chodzi o możliwość ustawienia opcji, która polega na tym, ze jeżeli silnik działa bez przerwy przez 2, 3 albo 5 godzin, na wyświetlaczu pojawia się znaczek filiżanki i słychać buczenie buzzera - i będzie coraz bardziej namolny, dopóki nie wyłączysz silnika na chwilę. Używałem raz, ale zaczęło mnie wkurzać, więc zostanie na "off" |
acha... nie trafilem jeszcze na taka ciekawostkę w autach znajomych. czy lancer posiada jeszcze jakieś inne ciekawe opcje?
tomekrvf - 03-06-2009, 21:43
afrikaans napisał/a: | czy lancer posiada jeszcze jakieś inne ciekawe opcje? |
Np możesz zamykać i otwierać szyby przy pomocy kluczyka.
mazin - 03-06-2009, 21:43
afrikaans napisał/a: | mazin napisał/a: | To nie humor, to opcja "rest reminder" czy jakoś tak, w innych autach tez spotykana. Chodzi o możliwość ustawienia opcji, która polega na tym, ze jeżeli silnik działa bez przerwy przez 2, 3 albo 5 godzin, na wyświetlaczu pojawia się znaczek filiżanki i słychać buczenie buzzera - i będzie coraz bardziej namolny, dopóki nie wyłączysz silnika na chwilę. Używałem raz, ale zaczęło mnie wkurzać, więc zostanie na "off" |
acha... nie trafilem jeszcze na taka ciekawostkę w autach znajomych. czy lancer posiada jeszcze jakieś inne ciekawe opcje? |
Cóż, w zależności od wersji pewnie jeszcze pare by się znalazło. Mnie najbardziej zaszokowały - brak podgrzewanych lusterek (pomimo, że instalacja jest podciągnięta do kostek), lakier do paznokci zamiast prawdziwego lakieru - no i to, co najbardziej szokuje - ASO i jej stosunek do klienta. ;-(
poziomka - 03-06-2009, 21:48
mam podgrzewane lusterka w wersji Invite, wczoraj nie mogłem zamknąć z pilota w kluczyku auta - bo były niedomknięte drzwi
mazin - 03-06-2009, 22:11
poziomka napisał/a: | mam podgrzewane lusterka w wersji Invite, wczoraj nie mogłem zamknąć z pilota w kluczyku auta - bo były niedomknięte drzwi |
To fakt, u mnie tez tak jest (no i dobrze). Ale z "ciekawostek" to taka także przychodzi mi do głowy, że z kluczyka można zamknąć jedynie drzwi kierowcy, wszystkie wyłącznie pilotem. To raczej dziwne i wyjątkowe. Acha, no i domykanie szyb w standardzie (to akurat fajny "ficzer").
filippoz - 03-06-2009, 23:51
tomekrvf napisał/a: | otwierać szyby przy pomocy kluczyka | czyżbym coś przeoczył w instrukcji?
domykanie używam głównie dla polewki w mieście jak odchodzę od auta i zostawiam otwarte szyby, ludzie patrza i coś pod nosem gmerają, po czym zamykam szybki guziczkiem z odległości hehe taki mały bajer a cieszy
lukas1 - 04-06-2009, 00:22
domykanie w standardzie??
ja ma intense i z tego co pamietam jak gdy zamykalem dzw=rzwi z odleglosci a szyby byly otwarte to tak pozostaly
filippoz - 04-06-2009, 00:25
lukas1 napisał/a: |
ja ma intense i z tego co pamietam jak gdy zamykalem dzw=rzwi z odleglosci a szyby byly otwarte to tak pozostaly | przy zamykaniu naciśnij 2gi raz przycisk zamykania i przytrzymaj tak z 2 sec ;>
lukas1 - 04-06-2009, 00:38
dzieki sprawdze ranoo
mazin - 04-06-2009, 08:14
lukas1 napisał/a: | domykanie w standardzie??
ja ma intense i z tego co pamietam jak gdy zamykalem dzw=rzwi z odleglosci a szyby byly otwarte to tak pozostaly |
Mi pokazali przy zakupie i powiedzieli mi, że to "ficzer" auta, nie alarmu, założyłem więc, że wyższych modelach też tak jest. Sprawdź tak jak filippoz podpowiada, powinno zadziałać. Ale jeśli masz system bezkluczykowy, to może jakoś inaczej się toto aktywuje, cholera wie... W instrukcji chyba nie ma ani słowa o tym, w każdym razie nie kojarzę.
tomekrvf - 04-06-2009, 08:32
filippoz napisał/a: | tomekrvf napisał/a:
otwierać szyby przy pomocy kluczyka
czyżbym coś przeoczył w instrukcji? |
Można otwierać kluczykiem szyby(tylko przednie). Musisz udać się do ASO żeby to włączyli.
Funkcja przydatna w słoneczne dni.
filippoz - 04-06-2009, 09:41
tomekrvf napisał/a: | Można otwierać kluczykiem szyby(tylko przednie). Musisz udać się do ASO żeby to włączyli.
Funkcja przydatna w słoneczne dni. | uprzejmie dziękuję za info
|
|
|