[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Stukanie w zawieszeniu
diabelll - 30-03-2012, 23:43
szuwar, si wahacz banan wlez pod auto chwyc za niego mocno a niech druga osoba wali duzym mlotem w kolo przerabialem to ostatnio
Kamil_Ziomek - 31-03-2012, 21:24
I pokrzywimy koła. Jedz do jakiegoś mechanika co nie ma szarpaków i wie jak się breszką posługiwać. Albo zblokuj breszką tak żebyś przy sworzniu mógł wahacz pchnąć w dół a następnie w góre i bedziesz widział czy ma luzy.
szuwar - 11-04-2012, 12:20
chylę czoło przed kolegami
wahacz - banan, wymieniony i stuki ustały , teraz pozostało się zająć szumem/huczeniem powyżej 60 ale stawiam na opony bo dość stare kolega w sobotę użyczy mi swoich kół z GALA to będę na 100% pewny.
kurak80 - 19-05-2012, 16:17
Od jakiegoś czasu coś mi wali w prawym przednim kole jak jadę po kostce lub innych nierównościach...dziś wjechałem na kanał żeby zobaczyć co to może być...podejrzewałem łącznik stabilizatora...i jakież było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem że guma na sworzniu banana jest wszędzie popękana...więc winowajce stuków już mam...wiem że już było o tym ale chciałbym się dołączyć do wszystkich tych , którzy narzekają na firmę SLR...wymieniałem tego banana około rok temu i zrobiłem na nim może z 9 tys km i po takim przebiegu zrobiła się niego miazga...masakra!! jak najdalej od tej firmy!...czy moglibyście polecić mi jakąś firmę której mógłbym kupić banana ( wiem że 555 nie robi)...widziałem nippartsa ale za 400 stówy a to dla mnie dużo...yamato też się sypie z tego co wyczytałem...myślę o firmie SH ale to pewnie też badziew...proszę o pomoc
m6riano - 19-05-2012, 18:41
kurak80 napisał/a: | myślę o firmie SH |
zadzwoń do Japaneze..ma ponoć SH z jakąs gumką która nie pęka..;-)
fergul11 - 19-05-2012, 18:42
w 2009 we wrześniu założyłem tej firmy ,pewnie oni tylko pakują ,ale od kogo mają to nie wiem
autko jeździ codziennie a koszt to 65€ za sztukę ,więc tragedii nie było za ori chciał 300€
Uploaded with ImageShack.us
sampler - 19-05-2012, 21:32
m6riano napisał/a: | kurak80 napisał/a: | myślę o firmie SH |
zadzwoń do Japaneze..ma ponoć SH z jakąs gumką która nie pęka..;-) |
SH to chyba najgorsze badziewie jakie znam. To chinski zamiennik.SRL jest hiszpanski ale owszem rozsypuja sie oslony sworzni i to wlasnie do SRL japaneze daje oslone bodajze hyundaia. Na nippartsa w sumie nie narzekaja ale tak jak pisales ceni sie. Yamato ponoc tez ma problem z gumkami. Na 4cars.pl zdaje sie banan nipparts jest taniej niz 400 zl. Sa tam jeszcze inne zamienniki. A swoja droga ciekawe co daja do pudelek nippartsa?
m6riano - 19-05-2012, 21:49
sampler napisał/a: | i to wlasnie do SRL japaneze daje oslone bodajze hyundaia |
Całkiem możliwe..te dwie nazwy zawsze mi sie mylą(obydwa "chiński" szit)
[ Dodano: 19-05-2012, 21:49 ]
ps. a sprawdzał ktoś w e-autoparts.pl?
Krzyzak - 19-05-2012, 22:11
SLR tylko pakuje w pudełka - w środku najczęściej SH
jeżdżę na SH już dość sporo i jeszcze jest OK
oczywiście gumki zmienione od razu
m6riano - 20-05-2012, 04:49
Krzyzak napisał/a: | SLR tylko pakuje w pudełka - w środku najczęściej SH |
To czemu Mateusz(AllParts) zarzeka sie że obie firmy to zupełnie co innego....?
Vtec88 - 20-05-2012, 07:13
ja jezdze od okolo miesiaca na SH zapakowane w SRL ( prosty i banan) i poki co nic sie nie dzieje gumek nie zmienialem, zobaczymy ile to wytrzyma...
Hugo - 20-05-2012, 10:38
kurak80 napisał/a: | widziałem nippartsa ale za 400 stówy a to dla mnie dużo... | 3 lata temu kupiłem prawy banan Nipparts'a za 160 zł (banan Yamato kosztował wtedy 250 zł). Nipparts wytrzymał 60 000 km po czym z niewiadomych powodów sworzeń dostał nagle luzu (może w jakąś dużą dziure wpadłem). Po tym przebiegu zarówno tuleja, jak i gumka osłonowa sworznia były jak nowe. Lewy banan kupiłem Yamato i po 3 miesiącach pękła gumka osłonowa sworznia, którą wymieniłem na gumkę ori ze starego prostego. Po tym wytrzymał dłużej niż Nipparts.
[ Dodano: 20-05-2012, 10:39 ]
sampler napisał/a: | A swoja droga ciekawe co daja do pudelek nippartsa? | Też jestem ciekawy, ale trzeba przyznać, że dobre jest.
kurak80 - 20-05-2012, 12:57
Czyli z tego co napisał Hugo wnioskuję że zamiast całego wahacza mogę wymienić tylko tą gumkę i będzie ok??...mam gumkę z poprzedniego banana i nie jest popękana...a tak w ogóle to można kupić gdzieś taką gumę?
Krzyzak - 20-05-2012, 22:54
m6riano napisał/a: | To czemu Mateusz(AllParts) zarzeka sie że obie firmy to zupełnie co innego....? | i nie kłamie - tak jak BP sprzedające w Polsce paliwo Orlenu - to przecież 2 różne firmy....
KaWu - 21-05-2012, 10:06
kurak80 napisał/a: | Czyli z tego co napisał Hugo wnioskuję że zamiast całego wahacza mogę wymienić tylko tą gumkę i będzie ok??... |
Pomyśl jak gumka może naprawić:
kurak80 napisał/a: | ... wali w prawym przednim kole jak jadę po kostce lub innych nierównościach... |
wahacz nadaje się już do wymiany.
Gumkę mogłeś wymienić jak jeszcze sworzeń byl dobry.
Hugo napisał/a: | banan Yamato kosztował wtedy 250 zł |
Ponad rok u mnie i póki co gumka jeszcze jakoś się trzyma.
|
|
|