To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant 2,5 V6 1998 by fj_mike

fj_mike - 08-02-2011, 20:44

BigTomala napisał/a:
Niniejszym informuję, że czas ten (odstąpi mi swoje) nadchodzi wielkimi krokami :wink: Do końca lutego 2011 :wink: temat "zamykamy" CDN...

Nie ma emotki z bananem na twarzy, ale jest taka :D

BigTomala - 08-02-2011, 20:48

fj_mike napisał/a:
Nie ma emotki z bananem na twarzy, ale jest taka :D
Ja bym tak na Twoim miejscu nie wyszczerzał zębów... w garażu ciasno... gleba nisko... ale może będzie cieplej :wink: Zestawu kluczy nie zapomnij :wink:
robertdg - 08-02-2011, 21:46

Nie zamieniajcie pól godziny roboty w koszmar ;-) :P
fj_mike - 28-02-2011, 15:20

Czas na mały update.
Obiecane foto rysy na masce :evil:

Kolejna nowość, żona wyjeżdżając z parkingu przyhaczyła o gumowy zderzak auta obok (podobno było ciasno :P ). Straty: ślad na lakierze, do wygłaskania na szczęście, szczelina między nadkolem a maską trochę się zmniejszyła. Nadkole jakby się trochę odkształciło przy kierunkowskazie.

Dzisiaj także mieliśmy mini spota z Mare, który chciał sprawdzić jak działają hamulce z dwu tłoczkowymi zaciskami.

Wszyc - 28-02-2011, 15:30

fj_mike napisał/a:
Kolejna nowość, żona wyjeżdżając z parkingu przyhaczyła o gumowy zderzak auta obok

Żona, żona a o tym jak u mnie progiem o górę lodową zahaczyłeś to cicho :D :D :D

fj_mike - 28-02-2011, 15:38

Wszyc napisał/a:
Żona, żona a o tym jak u mnie progiem o górę lodową zahaczyłeś to cicho :D :D :D

Na szczęście tylko plastik oberwał :D

Mare - 28-02-2011, 15:47

Nie jest tak źle. Dramatu nie ma z tym otarciem. Jak byś mi nie pokazał, to bym nie zauważył :)

PS: ale ten mój uszkodzony zderzak widać paskudnie jak wisi :( Musze gdzieś znaleźć jakiś tani ;P

fj_mike - 03-03-2011, 20:03

Dzisiaj wymieniony olej w skrzyni

Pytanie: Czy korek spustowy skrzyni biegów jest namagnesowany?

Od niedawna biegi zaczęły czasami haczyć przy zmianie. Przyczyna: układ się zapowietrzył :D
W przyszłym tygodniu zakup reperaturek wysprzęglika i pompy sprzęgła. Chociaż jak patrzę na cenę reperaturki wysprzęglika i nowy wysprzęglik TRW to chyba lepiej kupić kompletny wysprzęglik.

Dzisiaj po sprawdzeniu przebiegu (około 184tys) wyszło, że Galem od zakupu (20 miesięcy) zrobiłem 23tys km. Co jak na mnie jest sporo :D
Oplem robiłem rocznie 8 tys km.

Andrew - 03-03-2011, 20:15

fj_mike napisał/a:
jak patrzę na cenę reperaturki wysprzęglika i nowy wysprzęglik TRW to chyba lepiej kupić kompletny wysprzęglik.
Właśnie też ostatnio na ceny patrzyłem i według mnie lepiej kupić kompletny wysprzęglik :wink:
Rafal_Szczecin - 04-03-2011, 08:22

fj_mike napisał/a:
(20 miesięcy) zrobiłem 23tys km.

szalejesz :P

fj_mike - 04-03-2011, 10:18

Rafal_Szczecin napisał/a:
szalejesz :P

Tia, jak bym wiedział to bym poważniej pomyślał o instalacji LPG.
Teraz to po ptakach. Następca zielonej strzały dostanie gazownię.

Krzyzak - 04-03-2011, 10:28

fj_mike napisał/a:
Czy korek spustowy skrzyni biegów jest namagnesowany?

tak

fj_mike - 04-03-2011, 10:45

Krzyzak napisał/a:
tak

Pięknie, nie było żadnych opiłków :D

Krzyzak - 04-03-2011, 10:51

w manualu opiłki?? :) - gdyby były, to znaczy że taka skrzynia to już złom...
robertdg - 04-03-2011, 14:07

Panowie, jesteście w błedzie, w skrzyni jest zabudowany magnes, mianowicie jest on włożony w specjalne dolne korytko, niedaleko korka spustowego:

21129 - magnes

rozdzielcie sobie skrzynie na pół i wyciągnijcie magnes z korytka, tylko uważajcie aby wam się opiłki nie powbijały do palców :P