Carisma - Techniczne - Wymiana rozrządu
maciej76 - 20-03-2009, 22:35
Skoro bez napinacza, to trochę Iza przepłaciłaś.
iza - 21-03-2009, 00:44
czy przeplacilam czy nie auteczko hmm jest juz zrobione i z tego sie ciesze mam pytanko ponieważ mam teraz do wyregulowania zawory hmm wiecie moze jaki to koszT??
tom1312 - 21-03-2009, 01:16
W GDI nie reguluje się zaworów. Tam jest hydrauliczna kasacja luzów zaworowych.
iza - 21-03-2009, 01:44
hmm ok to czemu mi kazal je regulowac juz nic nie kumam z tego
mlun - 21-03-2009, 10:34
Mechanik widocznie nie wie że tu są hydrauliczne kasatory(przez co jet odwieczny problem "klepania" w GDI.
A jeśli części od japaneze to nie wiem czy przepłaciła. On ma chyba dosyć konkurencyjne ceny części.
marcin007 - 21-03-2009, 15:51
A mógłby ktoś tak w jednym poście wymienic wszystkie oryginalne cześci jakie są potrzebne do wymiany rozrzadu. Chodzi o najlepsze (oryginalne) cześci bez zamiennikow
Wdzieczny bym był Na pewno na przyszłosc sie przyda
A czytając poprzednie posty sam już nie wiem ktore części to oryginały a które to zamienniki
mlun - 21-03-2009, 17:10
Ale nierozumiem o co Ci chodzi? Jak chcesz oryginaly to idziesz do ASO i już. Tylko że to samo można kupić w sklepie w postaci zamiennika.
A co do tego co wsadzają w ASO to różnie chyba bywa z tymi markami. Ogólnie paski to Mitsuboshi są polecane. Pompa wody GMB. Napinacz to najlepiej oryginał ale czasem można na allegro takowy dostać za połowe albo i mniej ceny.
maciej76 - 22-03-2009, 01:59
mlun napisał/a: | A jeśli części od japaneze to nie wiem czy przepłaciła. On ma chyba dosyć konkurencyjne ceny części. |
Przepłaciła. Jest kilku sprzedawców oferujących znacznie niższe ceny za elementy rozrządu np: http://www.allegro.pl/ite...ar_1_8_16v.html
Lub- http://www.allegro.pl/ite...space_star.html i napinacz- http://www.allegro.pl/ite...risma_star.html -taniej nie spotkałem.
I jeszcze polecany tutaj na forum http://all-parts.pl/index Oto wycena która otrzymałem od nich w e-mailu:
-pasek rozrządu 108,- (mitsuboshi)
-napinacz hydrauliczny 385,- (orginał)
-rolka I 50,- (Koyo)
-rolka II 57,- (Koyo)
-pompa wody 150,- (GMB)
-simerinigi wałków 12,- szt (Corteco)
-simering wału 13,- (Corteco)
-pasek alternatora 16,- (Bando)
-pasek wspomaganie + klima 35,- (Bando)
Jak widać Japaneze wbrew powszechnej opinii na forum, wcale taki tani nie jest.
marcin007 - 22-03-2009, 14:53
mlun napisał/a: | Jak chcesz oryginaly to idziesz do ASO i już. |
faktycznie źle się wyraziłem
Chodzi mi o najlepsze możliwie zamienniki
Czyli tak:
Pasek firmy Mitsuboshi
Pompa wody GMB
Napinacz hydrauliczny - oryginał
-rolka I -??
-rolka II 57 -??
-simerinigi wałków -??
-simering wału -??
-pasek alternatora -??
-pasek wspomagania-??
to są wszyskie części już potrzebne do wymiany rozrządu ??
aha jeszcze te świece tak ??
Moomin - 22-03-2009, 15:06
maciej76 napisał/a: |
-simerinigi wałków 12,- szt (Corteco)
-simering wału 13,- (Corteco)
Jak widać Japaneze wbrew powszechnej opinii na forum, wcale taki tani nie jest. |
Ja słyszałem, że simeringi to raczej oryginalne trzeba bo przez zamienniki cieknie. A co do Japaneze, to jest przede wszystkim niesłowny. Przynajmniej w moim przypadku tak było, ale czytałem podobne wypowiedzi innych użytkowników. Ale to już OT.
emfranc - 22-03-2009, 17:23
Moomin napisał/a: | Jak widać Japaneze wbrew powszechnej opinii na forum, wcale taki tani nie jest.
Ja słyszałem, że simeringi to raczej oryginalne trzeba bo przez zamienniki cieknie. A co do Japaneze, to jest przede wszystkim niesłowny. Przynajmniej w moim przypadku tak było, ale czytałem podobne wypowiedzi innych użytkowników. Ale to już OT. |
I ciężko się do niego dodzwonić, próbowałem 4 razy, raz telefon sam się przypadkowo odebrał w kieszeni chyba i nic. Po tej próbie dałem spokój i kumpel załatwił
MotyF - 22-03-2009, 18:25
Paski Mitsuboshi były też oryginalnie montowane, więc to nie zamiennik (nie do końca). Ja wymieniłem rozrząd w GDi a okazało się , że 6 miesięcy wcześniej był wymieniany (nie ufałem książce serwisowej). Jeżeli ktoś chce mam napinach, rolki, pompe wody i paski w super cenie. Napinacz oryginalny
piromanek - 23-03-2009, 13:08
Witam,
mam pytanie odnośnie pompy wody,
umawiam się na wymiane rozrządu, mam przejechane 184 tyś.
Autko to Cari 1.9TD z 98roku.
z jednego ze sklepów internetowych (polecanych m.in. na tym forum)
otrzymałem takiego maila:
Rozumiem ,że chodzi Panu o produkt najwyższej jakości. Jeżel tak to zamiast koreańskiej pompy o która Pan pyta proponuję Aisina (japonia) . Jest orginałem przy tym silniku zarówno dla mitsubishi jak i renault. Koszt wynosi 142,-
Wszyscy polecają GMB i teraz się zastanawiam którą wybrać...
Moomin - 23-03-2009, 18:01
Aisin to faktycznie renomowana japońska firma, tak jak facet napisał. Ja bym brał.
jolly69 - 23-03-2009, 18:50
ja ostatnio wymieniałem pompę wody przy okazji robienia rozrządu i miałem do wyboru pompę GMB za 130 zł albo właśnie AISIN za coś grubo ponad 200 zł.. Wybrałem GMB bo w serwisie ją polecali jako bardzo dobrą, a różnica w cenach była prawie dwukrotna.. ale jeżeli chcesz najlepszą to bierz AISIN.
|
|
|