To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

nuke - 02-02-2010, 14:26

mitsu00 napisał/a:
Nuke>>>> A tak z innej beczki: widzę że jeździsz i mieszkasz miśkiem w UK. przerejestrowaleś auto czy jeździsz na polskich numerach? Wiem z doświadczenia że angielska i irlandzka policja jest na to bardzo wyczulona i może dowalić za to mega mandat.

Sorry za OT.

No worries mate :)

Jezdze na ang blachach 8) Kupiony w PL, ubezpieczony oraz zarejstrowany w UK

Pozdr

sylb - 02-02-2010, 14:27

nuke napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
nuke napisał/a:
Mam nadzieje, ze sie uda "oszukac" clo i zaklasyfikowac jako "gift"...

Mnie Chińczyki też tak napisali i celnicy w warszawie dowalili 1100 zl cła i Vat-u :evil: Wszystko zależy więc na jakiego celnika trafisz.....

No coz ja bede zamawial na adres w UK, wiec mam nadzieje, ze trafie na angielskiego flegmatyka :wink:

Pozdr

O ile sobie przypomina to jest jakaś magiczna umowa i towary z HK przesyłane do UK nie są clone. Ale do końca nie jestem pewien.

P.S.
Generalnie coś jest narzeczy bo znajomi właśnie sprowadzają barwniki z Chin przez UK by uniknąć cła i pewnie VAT też. Na pewno taka umowa jest pomiędzy USA a UK.

slaw425 - 02-02-2010, 17:02

no mi sie udalo, faktycznie pomoglo docisniecie kostki i pieknie dziala ;) to faktycznie byl dobry zakup :) polecam!
13zbyszek13 - 02-02-2010, 18:03

Ja na swój sprzęt czekam , widzę paczkę na stronie DHL .
Anonymous - 02-02-2010, 18:07

Zaczął kiedyś simon172 potem pociągnął mitsu00 i poszło............. :D

Teraz już chyba wszystkie Miśki będą na Chińszczyźnie............ :D

slaw425 - 02-02-2010, 18:18

Panowie, jak Wam poszla instalka automapy?? jak instalowaliscie?? co wybraliscie jako dodatek podczas instalacji na czytniku?? mialem zainstalowana na karcie od telefonu i podczas konfiguracji nawigacji nie widzi mi karty... zainstalowalem na innej karcie i pojawil mi sie komunikat, ze mam wlozyc do urzadzenia, odpalic, zatwierdzic, ze jest zle zainstalowana i wlozyc do kompa w celu dokonczenia instalacji...
rezon - 02-02-2010, 19:02

AlCapone napisał/a:
Teraz już chyba wszystkie Miśki będą na Chińszczyźnie............
nie denerwuj mnie :wink: . Cały czas leży obok komputera i czeka.... :evil:
mitsu00 - 02-02-2010, 20:14

slaw425 napisał/a:
Panowie, jak Wam poszla instalka automapy?? jak instalowaliscie?? co wybraliscie jako dodatek podczas instalacji na czytniku?? mialem zainstalowana na karcie od telefonu i podczas konfiguracji nawigacji nie widzi mi karty... zainstalowalem na innej karcie i pojawil mi sie komunikat, ze mam wlozyc do urzadzenia, odpalic, zatwierdzic, ze jest zle zainstalowana i wlozyc do kompa w celu dokonczenia instalacji...

Postawisz browara to ci powiem :finga: A tak na serio to musisz wgrać exeka wce z płyty instalacyjnej bo teraz masz tylko exeka Windows Mobile. BTW., polecam zaktualizowanie AM do najnowszej wersji 6.1.0, bo tylko ta wersja supportuje w 100% rozdzielczość ekranu 800x480.

Pozdr.

slaw425 - 03-02-2010, 07:57

mitsu00 browara masz jak nic tylko zdradz wiecej szczegolow ;)
mitsu00 - 03-02-2010, 09:31

slaw425 napisał/a:
mitsu00 browara masz jak nic tylko zdradz wiecej szczegolow ;)

Po pierwsze, robisz całkiem nowa instalację czy używasz juz AM na telefonie?
Jeśli instalacja jest nowa to zaznaczasz jako opcję na komputerze ze chcesz używać programu na Windows CE i licencje przypisujesz do karty SD. Z dodatków wybierz np Clarion 780 (bardzo ważne bo to jest wlaśnie ten exek o ktorym pisalem wczesniej). na końcu instalacji wyskoczy ci komunikat ze musisz wyjąć kartę z czytnika i włozyc ją do urządzenia (np do telefonu), odpalic program i po komunikacie ze Program jest Uszkodzony, kliknąć na OK i wlożyc zpowrotem do kompa. Instalacja się dokończy i to wszystko. Wkładasz kartę do Chińczyka, zaznaczasz ścieżkę i odpalasz.

Jesli uzywałeś już AM na telefonie to włóż plyte instalacyjną, i wgraj tylko execa WCE (patrz wyzej). Tutaj bardzo ważna uwaga: jeśli dotychczas licencję mialeś przypisana do telefonu a nie do karty SD to wszystko powyzej działać nie będzie :evil: bo licencja przypisana do urządzenia powoduje że program działać będzie tylko i wyłącznie na tym urządzeniu.

Pozdr.

[ Dodano: 03-02-2010, 09:32 ]
Musisz wtedy niestety kupić nową licencję.

Anonymous - 03-02-2010, 10:48

mitsu00 napisał/a:
Musisz wtedy niestety kupić nową licencję.

Nie musi, jeżeli ma aktualny suport techniczny to może telefonicznie na infolinii AM sobie odblokować licencję np. mówiąc, że poprzednie urządzenie się zepsuło i ma nowe :biggrin:

mitsu00 - 03-02-2010, 10:58

Dziaders napisał/a:
Nie musi, jeżeli ma aktualny suport techniczny

A co to niby jest aktualny support techniczny? Okres darmowych aktualizacji?Informacje ktore podałem uzyskalem bezpośrednio z supportu AM.

Pozdr.

Anonymous - 03-02-2010, 11:06

mitsu00 napisał/a:
Okres darmowych aktualizacji

Tak ten okres się dokładnie nazywa w AM.

jak mnie się karta zepsuła to tak odblokowałem. :mrgreen:

slaw425 - 03-02-2010, 11:33

dzieki za info!! :beer:

[ Dodano: 03-02-2010, 14:46 ]
Jeszcze jedno pytanie, wie ktos jak pozbyc sie napisu blokujacego menu cd/dvd??

"picture off for your salfty"?

juz znalazlem w poprzednich postach...

krzypolo - 03-02-2010, 15:34

Teraz do lancerów chinczyki już walą a do outków 1 nie mogę znaleźć :(