To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jeden z ostatnich diesli na forum i towarzysząca mu colcinka

Andrew - 07-09-2010, 07:53

Dziś zajrzałem pod maskę i minimalnie mi ubyło płynu w galancie :( Mam nadzieję, że to chwilowe...
Andrew - 10-09-2010, 12:51

Cytat:
Dziś zajrzałem pod maskę i minimalnie mi ubyło płynu w galancie :( Mam nadzieję, że to chwilowe...
Jednak to było chwilowe. Dolałem i narazie ok :)
Owczar - 10-09-2010, 13:26

No to dobrze, bo u mnei ostatnio tak dobrze się nie skończyło ;)
Andrew - 10-09-2010, 14:18

Dolałem do połowy zbiorniczka i jak narazie przez dwie nocki nie ubyło :) Myślę, że trochę wypił płynu przez turbinę, bo buduję dom i trochę miśkiem ciężary ciągam :D
Andrew - 14-09-2010, 12:02

Colcinka w niedzielę został odstawiony do mechanika na odblokowanie drzwi, naprawę linki otwierania szyby i pospawanie tłumika :)
tucci - 23-09-2010, 21:29

zderzaki endru :mrgreen: bys zmienil w kolorek do colta :wink:
Andrew - 23-09-2010, 21:34

tucci napisał/a:
zderzaki endru :mrgreen: bys zmienil w kolorek do colta :wink:
Za dużo zachodu :D Poza tym zastanawiamy się wogóle nad sprzedażą colcinki i wymianą na nowszy model, najlepiej z podtlenkiem lpg :) Nasz colt to najuboższa wersja :D Jak znajdziemy coś nie drogiego w zamian, to być może go sprzedamy. Są w nim inne poprawki, niż zderzaki :) , tzn. dach ma parę bąbelków i nie wiem czy będzie to zrobione, czy może lepiej sprzedać i dołożyć troszkę :wink: i kupić coś innego może nawet 4 drzwiowego...
Andrew - 28-09-2010, 21:50

Dziś dobrałem się w galancie do mechanizmu wycieraczek, bo tak strasznie piszczało, że szok :shock: Myślałem, że to wycieraczki się zużyły, a to jednak mechanizm... Przesmarowałem i jak narazie cisza :)
Owczar - 28-09-2010, 22:40

Typowa usterka ;) U mnie ledwo rozebrałem 1 plastikową tuleję :) I tak, że to jeszcze działało ;)
Krzyzak - 29-09-2010, 07:30

ja musiałem wymienić ramiona, bo tulejki w środku były przeżarte przez rdzę - miejscami teflon zszedł do zera...
Andrew - 29-09-2010, 07:52

Jedną część udało mi się odkręcić, a drugą zacząłem próbować, ale ukręciła mi się śrubka no i dałem spokój. Na szczęście ta co dała się odkręcić piszczała, zapuściłem lotos półsyntetyk w cały mechanizm i o dziwo jak narazie cisza :D
Owczar - 29-09-2010, 10:19

Mi się przy jednym mocowaniu urwał ogranicznik przy próbie rozkręcenia, ale na szczęście wycieraczka się nie obraca o 360 stopni ;)

andrew84, a drzwi kierowcy Ci już piszczą? Ja w weekend wyjąłem ogranicznik i przesmarowałem bo mnie to strasznie irytowało.

Andrew - 29-09-2010, 10:21

Owczar zaraz jak kupiłem wóz użyłem do drzwi smaru Wurtha, bo skrzypiały i lewe i prawe przednie drzwi :D
Owczar - 29-09-2010, 10:23

Ja też używałem. Z zawiasów aż ciekło, z ogranicznika też, ale skrzypiały rolki w ograniczniku ;)
Andrew - 12-10-2010, 21:47

Przed założeniem opon letnich do gala kupiłem chromowane wentyle na allegro. Założyli mi to wszytko w wulkanizacji... I co dziś zobaczyłem ktoś podwędził mi wszystkie cztery nakrętki z wentyli :shock: Co jak co, ale żeby takie rzeczy kraść to przechodzi moje pojęcie :( Niezłe jaja...