To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej

janekzpolic - 16-09-2010, 20:57

http://cgi.ebay.pl/Philip...=item5ada2da1fb
coś takiego znalazłem do kierunków

rezon - 16-09-2010, 21:23

janekzpolic napisał/a:
panowie mam pytanie czy ktoś z was wymieniał żarówki kierunków ,bo chciałem wywalić te paskudne czerwone
jedna z pierwszych czynności w Outku - wymieniłem przód i tył właśnie na PHILIPSA Silver Vision. Z przodu jest niewielka różnica z uwagi na pomarańczowe wstawki z boku kierunków, z tyłu znacznie większa - praktycznie nie ma pomarańczowego odcienia (oczywiśćie migają na pomarańczowo).
Dario_W - 17-09-2010, 06:54

dab napisał/a:
zacznie sie zacznie..narzekanie ze to kiepskiej jakosci, ze tamto moglo by byc lepsze, ze malo funkcji, ze w poprzednim aucie to bylo inaczej i lepiej......to sie zacznie...

no nie mów kolego, że w megance jest lepiej niż w OII... poza tym nie jestem "typowym" Polakiem, który na wszystko narzeka. Cieszę się, że nie muszę jeździć Pandą albo Seicento.

13zbyszek13 - 17-09-2010, 07:34

Dario_W napisał/a:
poza tym nie jestem "typowym" Polakiem, który na wszystko narzeka.

Witaj w " klubie " kolego

skaut - 17-09-2010, 07:41

Dario_W napisał/a:
... poza tym nie jestem "typowym" Polakiem, który na wszystko narzeka
13zbyszek13 napisał/a:
Witaj w " klubie " kolego

:shock: :shock:
A myślałem, że w tym kraju to tylko tacy co widzą pustą połowę szklanki a nie tę pełną.
No jest nas trzech :D :D
Sorry za OT

13zbyszek13 - 17-09-2010, 07:54

to jest nas już czterech :

mitsu00
13zbyszek13
DarioW
skaut

:D :D :D :D :D

janekzpolic - 17-09-2010, 08:49

Dario_W napisał/a:
dab napisał/a:
zacznie sie zacznie..narzekanie ze to kiepskiej jakosci, ze tamto moglo by byc lepsze, ze malo funkcji, ze w poprzednim aucie to bylo inaczej i lepiej......to sie zacznie...

no nie mów kolego, że w megance jest lepiej niż w OII... poza tym nie jestem "typowym" Polakiem, który na wszystko narzeka. Cieszę się, że nie muszę jeździć Pandą albo Seicento.
ale Megany 2 już nie produkują a Outka tak ,porównując do Megany 3 to Mistu wygląda bardzo archaicznie w środku z tą plastikową ceratą na desce i wielkimi połaciami twardego plastiku.
dab - 17-09-2010, 08:54

Dario_W napisał/a:
no nie mów kolego, że w megance jest lepiej niż w OII

nie wiem, nie jezdzielm meganka, jesli ty ja ujezdales to faktycznie moze nie bedziesz mial zbytnich powodow do narzekan...mi chodzilo o to, ze wiekszosc z posiadaczy outkow przesiadla sie do nich z aut klasy sredniej (typu laguna, mondeo pasek) gdzie jakosc wykonczenia a takze funkcjonalnosc i mngosc dostepnych opcji bije na leb nawet niestety topowe wersje outlanderow. Glownie razi jakos materialow :-(
Przykre ale prawdziwe, z wlasnych klubowiczow doswiaczen. Oczywiscie nie ma co generalizowac ze misiek beee....kazdy z nias mimo tych niedoskonalosci o ktorych wspominalem wczesniej :-) odda za outka zycie :-) i doceni jego zalety ktore tez posiada. :)
Ty jak widze bedziesz mial dodatkowo fajna wersje wiec na pewno sprawi ci wiele frajdy i radosci, czego ci zycze. (a pewne niedoskonalosci z czasem przestaja razic i przechodzi sie nad nimi do porzadku dziennego :D

[ Dodano: 17-09-2010, 09:57 ]
janekzpolic napisał/a:
ale Megany 2 już nie produkują a Outka tak ,porównując do Megany 3 to Mistu wygląda bardzo archaicznie w środku z tą plastikową ceratą na desce i wielkimi połaciami twardego plastiku.

juz megan II byla miekka w srodku o ile kojarze...
Na miekkiego outlandera trzeba bedzie poczekac az ukaze sie nastepca obecnego modelu. :roll:

janekzpolic - 17-09-2010, 09:10

meganka I z 96 roku też miała deskę wykonaną z miękkich plastików :?
bonito - 17-09-2010, 09:51

dab - zgadzam się na 100%. Ja mogę dorzucić jeszcze jeden (pozytywny moim zdaniem) efekt, który u mnie wystąpił: po przejściu do porządku dziennego nad tandetnym wykonaniem Outka, zdecydowanie mniej się przejmuję kwestiami typu: zarysowania lakieru, wgniecenia pod supermarketem, parkowanie na noc w podejrzanych miejscach... Tak czy inaczej to produkt klasy drugiej i nie ma co się nim tak przejmować. Najważniejsze że jeździ z punktu A do B (nawet całkiem sprawnie), czyli spełnia swoje zadanie.
bonito

Grzesq - 17-09-2010, 10:30

13zbyszek13 napisał/a:
to jest nas już czterech :

mitsu00
13zbyszek13
DarioW
skaut

:D :D :D :D :D

Chętnie się dołącze do Was :)

A od słuchania jak ktoś się marzę jaki to on biedny, bo ma brzydką deskę w Outku, że nie miękką, że nie taką - opadają ręcę. Srzedajcie swoje samochody i po kłopocie jak tak strasznie zostaliście oszukani! Tylko przez kogo ? Przez swoje zmysły ;)

janekzpolic - 17-09-2010, 10:36

to że Ona brzydka to jeszcze pół biedy ale zeby tak nie trzeszczała to byłoby całkiem fajnie :cry:
13zbyszek13 - 17-09-2010, 12:05

Grzesq napisał/a:
Chętnie się dołącze do Was

zapraszam do klubu pozytywnie nastawionych do rzeczywistości

[ Dodano: 17-09-2010, 13:06 ]
janekzpolic napisał/a:
to że Ona brzydka to jeszcze pół biedy ale zeby tak nie trzeszczała to byłoby całkiem fajnie

może Ci bieda trzeszczy ?
bo mnie nic nie trzeszczy !

janekzpolic - 17-09-2010, 12:20

no moze bida :?
Dario_W - 17-09-2010, 14:22

13zbyszek13 napisał/a:
zapraszam do klubu pozytywnie nastawionych do rzeczywistości

dołączam! gdzie i jak można się zapisać? u mnie szklanka zawsze do połowy pełna a nie pusta... ;-)