To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84

SPIDER-ek - 04-07-2011, 21:47

tomek84 napisał/a:
ja się bałem, że nie przejdzie przeglądu przez głupie gumy, a tu nie przeszedł przez głupie 3 żarówki (postojówka, długie i stop)

swoja droga to błogosławie tego kto konstruował przednie lampy
żeby wymienić postojówke lewą musiałem po raz kolejny wyciągnąć lampe, a wcześniej rzecz jasna kierunek i grill

jeżdząc na przeglądy różnymi samochodami nauczyłem się że żarówki to podstawa(nawet głupia tablica musi być podświetlona), hamulec ręczny może być słaby i przejdzie, ale żarówki to pretekst dla każdego diagnosty, chodź to trochę słąbe wytłumaczenie że samochód jest niesprawny:)

ja też przed przeglądem żaróweczki wymieniałem i postojówkę i nie było aż tak źle:) trochę się nagimnastykowałem ale dałem rade bez rozkręcania pół samochodu:)

sveno - 04-07-2011, 21:48

tomek84 napisał/a:
nazywa się to W21
W21/5 jest bardzo ciężko ją dostać, ja znalazłem ja dopiero w sklepie na Szarej (budynek na rogu Prostej i Szarej) nie wiem jak się ten sklep nazywa.
Tomek - 04-07-2011, 21:54

no to mnie pocieszyliście

zjeżdże pół miasta, strace 2 h i 100 zł na gaz, po jedną żarówke, których w Tarnowie mam kilka, niezbyt mi sie to podoba

ale chyba podjade do SKP przy salonie hyundai'a,
a przy okazji może i żarówke tam będą mieli

sveno mam nadzieje, ze w IC maja to w normalnej cenie, nie z kosmosu

idas - 04-07-2011, 22:11

SPIDER-ek napisał/a:
ale żarówki to pretekst dla każdego diagnosty, chodź to trochę słąbe wytłumaczenie że samochód jest niesprawny:)

Ja nie wiem co to za diagności :? Mój wymienił mi postojówkę z przodu i stop z tyłu zupełnie za darmo i nie było problemów z wbiciem przeglądu 8)

Tomek - 04-07-2011, 22:15

idas napisał/a:

Ja nie wiem co to za diagności :? Mój wymienił mi postojówkę z przodu i stop z tyłu zupełnie za darmo i nie było problemów z wbiciem przeglądu 8)

1. no wrocławia mam jednak troche daleko :lol:
2. jest stop z przodu ? :mrgreen:
3. postojówka to grosze, jednak taka W21/5W to już kilkanaście złotych, nikt Ci za darmo nie zrobi

swoją drogą to zastanawiam się czemu przegląd z LPG jest tyle droższy, skoro jedyna różnica to 2 razy analiza spalin i sprawdzenie homologacji na butle, którego i tak nie porównuja z numerem na butli, bo sie im nie chce otwierać bagażnika

choć ten pajac dzis mnie zaskoczył, bo sprawdził VIN

Hugo - 04-07-2011, 22:16

tomek84 napisał/a:
mam nadzieje, ze w IC maja to w normalnej cenie, nie z kosmosu
Nie wiem jak w IC, ale ja kupiłem w dobrze wyposażonym sklepie przy warsztacie elektromechanicznym i kosztowała 20 zł.
idas - 04-07-2011, 22:18

tomek84 napisał/a:
2. jest stop z przodu ? :mrgreen:

haha :D good point;P
tomek84 napisał/a:
1. no wrocławia mam jednak troche daleko :lol:

to było w Rawiczu 8) (jeszcze dalej 8) )
Swoją drogą chłopak nawet nie chciał mojej pomocy przy wymianie ;-)

sveno - 04-07-2011, 22:31

tomek84 napisał/a:
jednak taka W21/5W to już kilkanaście złotych, nikt Ci za darmo nie zrobi
Hugo napisał/a:
i kosztowała 20 zł.
lol ja w tym sklepie co o nim pisałem zapłaciłem 4 albo 5zł za sztuke
Matejko - 04-07-2011, 22:38

detal w ic na taka zarowke to 10zl, po znizkach idzie ją wziac nawet za 7 zl :p
1 987 302 252

robertdg - 04-07-2011, 22:58

Taka żarówke bez problemu zakupisz w sklepie z częsciami do amerykańców, co do postojówki, nie trzeba wyciągać lampy aby jej wymienić, ja rozumiem Renault Modus, bo tam to trzeba sciągać zderzak i lampy aby wymienić żarówke, ale Galant ;-)
Tomek - 04-07-2011, 23:07

niby nie trzeba, ale trzeba wiedzieć jak to jest zamontowane (ja do dzis nei wiedziałem)
i przy lewej lampie trzebaby miec zgrabne ręce, lub wyjąć aku

robertdg - 04-07-2011, 23:10

tomek84 napisał/a:
przy lewej lampie trzebaby miec zgrabne ręce, lub wyjąć aku
Przesadzasz :P Znajdż pacjenta z Clio III który ma spaloną żarówke strony lewej i mu wymień z dobrej woli :P
Cezar - 04-07-2011, 23:16

tomek84 napisał/a:

ja uzylem kombinerek z zakrzywionym koncem i wyszlo :mrgreen:

deejay - 04-07-2011, 23:44

robertdg napisał/a:
tomek84 napisał/a:

Przesadzasz Znajdż pacjenta z Clio III który ma spaloną żarówke strony lewej i mu wymień z dobrej woli

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: przed liftem czy po lifcie :twisted:

m6riano - 04-07-2011, 23:54

tomek84 napisał/a:
3. postojówka to grosze, jednak taka W21/5W to już kilkanaście złotych, nikt Ci za darmo nie zrobi

mam ich od groma..bo kiedyś kupiłem chyba z 10 szt po 3zł/szt.a później pozmieniałem na ledy.
http://allegro.pl/listing...category=0&sg=0