To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój pierwszy Misiek... i pierwszy wogóle;)

mackbeth - 09-11-2015, 18:35

Po zamknięciu i zakonserwowaniu wszystkiego na zewnątrz i wewnątrz lakiernik ładnie ogarnął tema, z przejściami i malowaniem wnęk drzwi. Fotki efektu końcowego jak zejdę do garażu w końcu wyczyścić auto:)

Teraz największym problemem okazało się zrobienie tylnych hamulców:) Żeby tylko z warsztatu dojechać do domu przewody zostały zaklepane:)

Udało mi się znaleźć warsztat który ma odpowiednie narzędzia do zagniatania końcówek na przewodach stalowych, oto efekt ich pracy:

Ostatnim etapem jest sprawdzenie zbieżności przód i tył, w sumie jak na 16 lat nie jest źle:

Wyniki pomiarów:

To na tyle:)

deejay - 09-11-2015, 20:27

Oj panie działo sie :P , ale wiedziałem ze będzie pełna profeska :wink:
Hugo - 09-11-2015, 20:37

Robota wygląda super, niestety 90% Galów EA tak będzie obecnie wyglądała jak się zacznie przy nich dłubać :wink:
I nie pocieszaj się, że pod tą oryginalną konserwacją (która faktycznie jest bardzo twarda i wygląda porządnie) nie ma korozji. Jak ją zedrzesz to też będą dziury :D

mackbeth - 10-11-2015, 09:41

Zobaczymy na wiosnę, moze nie będzie tak źle :)
Juiceman - 21-11-2015, 16:19

Zacnie ;)
mackbeth - 13-05-2016, 12:54

W końcu po tylu latach tweetery sobie zamocowałem:) Mata to GMS 07 XL NANOBUTYL 100x50cm, starczy na oboje drzwi i jeszcze zostało:)

I w końcu felgi to normalnego koloru doprowadziłem...

A po za tym: jeździ pięknie, nie rdzewieje i jest git:) nic się nie dzieje:)

Hugo - 13-05-2016, 14:46

Tak się wczoraj zastanawiałem czy Ty jeszcze masz tego Gala.
mackbeth - 13-05-2016, 14:52

He :)

Tyle zrobione że nie opłaca się pozbywać:) no i aut tak ładnych (z przodu) i przyciągających wzrok na ulicy nie ma dużo:) sentyment6 do własnej twórczości przy nim też mam :) a po drugie nie mam parcia na coś nowszego/lepszego/bardziej modnego:) Jeżdżę na co dzień rowerem do pracy albo komunikacją:) a we Wrocławiu obojętnie czym się jeździ, i tak ktoś obije/zniszczy więc...

A galant spełnia ciągle wszystkie wymogi .. no dobra, głośno w środku jest :(

Bartekkita - 16-05-2016, 00:09

mackbeth, sam malowałeś fele :P ?
mackbeth - 16-05-2016, 06:58

Tak, jak widać... popelina lekka szprejować to wiem :) , ale na ten sezon styknie, to juz ich ostatni sezon... na następny po bożemu proszkiem trzeba to zrobić:0
Bartekkita - 16-05-2016, 20:00

mackbeth napisał/a:
Tak, jak widać... popelina lekka szprejować to wiem

wszystko co zrobione samemu to nie popelina tylko jakaś tam frajda ;) Powiedz mi czym matowałeś ile zeszło Ci czasu na to i ile szpreju? Masz już upatrzoną firmę do malowania proszkowego we Wrocławiu? Jakie koszty?

mackbeth - 17-05-2016, 06:51

Matowanie jakieś 40min, felgi już naturalnie po poprzednim sezonie wędkarskim zmatowiły siew błotnych przejazdach:)
Szpreju poszły 2 puszki 500 ml, to dało po 3 warstwy na koło.
Co do firmy, najlepiej robi matrix:
https://www.facebook.com/...fo?tab=overview

Co do kosztów: 400zł za 17, jełśi dochodzi szpachlowanie, i ogólnie pełna renowacja zajechanych felg to + ok. 150zł.

Bartekkita - 19-05-2016, 12:25

mackbeth, dzięki za info, dobra cena :)
mackbeth - 14-07-2016, 19:08

Z kronikarskiego obowiązku wizyta u dawno nie odwiedzanego Deejay'a:

Wymiana oleju, znowu ten sam:

przy stanie licznika 219634 km.

Przy okazji jak zwykle profilaktycznie smarowanie prowadnic hamulców.
Dokręcenie tylnego wahacza górnego, wymieniane oba rok temu i coś poskrzypywało:)
Diagnoza stuku w zawieszeniu przednim - górny prawy przedni, jeszcze oryginał, do wymiany.

Przy okazji odnaleziony inny stukacz z przodu: prawy przedni zawias maski, u kolegi dokładnie ten sam miał luz i wymiana na używkę, na szczęście sprawną bez luzów:

A po za tym... nic się nie dzieje :)

mackbeth - 27-07-2016, 14:50

Podobno coś to pomaga...

Wygłuszenia błotnika z Laguny III i zostało mi trochę maty po drzwiach to i nadkole dostało....

Jak na razie mam wrażenie że lekko przytłumiło, ale moje opony tak szumią że ciężko powiedzieć :D może nie tą co trzeba częstotliwość wycięło :D . Zobaczę jak popada jak słychać.