Zloty i Spoty - ZLOT 2011 - ORGANIZATOR i MIEJSCE - POSZUKIWANIA!!!
Bartek - 07-09-2010, 17:31
Nikt ultimatum nie stawiał, nikt również nie chciał stanowczo postanowić. Termin końca wakacji ma swoje zalety i jedną poważną wadę - niepewność pogody, ale lać może i w czerwcu, w lipcu, na początku sierpnia i w końcu sierpnia z podobnym prawdopodobieństwem (sprawdziłem pogodę z ostatnich 10 lat )..... Koniec czerwca w przyszłym roku odpada - zakończenie szkoły. Od pierwszego tygodnia lipca zaczynają się obozy, kolonie itp. Środek wakacji wg mnie odpada w przedbiegach - zostaje ostatni weekend sierpnia (tradycyjnie).
Aga - 07-09-2010, 17:58
cóż...
chyba muszę odpuścić...
choć takie załatwianie spraw mnie drażni - z natury
jazy1 - 07-09-2010, 18:05
jacek11 napisał/a: | jazy1, pamiętaj też o parkingu na ok.200 samochodów.Na samym ośrodku tyle się nie zmieści,chyba że ktoś będzie pilnował za szlabanem. |
Wawrzkowizne można połaczyć z Babim Latem (10 minut drogi) i wtedy wszyscy się zmieszczą ( post wcześniejszy ) a i korzyść taka , że jak ktoś chce mieć naprawdę dobre warunki to wybiera droższą Wawrzkowiznę a jak z jakiegoś powodu chce mieszkać w bardziej spartańskich warunkach ( no i tańszych) to wybiera Babie Lato.
akbi - 07-09-2010, 18:53
Aga napisał/a: |
choć takie załatwianie spraw mnie drażni - z natury |
przyznam, ze sam prosilem o to zalozycieli MM (dwoch z czterech), aby o terminie Zlotu 2010 zadecydowali we wlasnym waskim gronie.
Powod ... bo to nam zapewnilo decyzje juz dzisiaj, a nie za miesiac.
... a poza tym, podpisuje sie w 100% pod powyzszymi slowami Bartka.
londolut - 07-09-2010, 18:56
jazy1 napisał/a: | 10 minut drogi | Uwierz mi, że to baaaaaaardzo daleko. Niestety.
Aga - 07-09-2010, 18:58
akbi napisał/a: | Aga napisał/a: |
choć takie załatwianie spraw mnie drażni - z natury |
przyznam, ze sam prosilem o to zalozycieli MM (dwoch z czterech), aby o terminie Zlotu 2010 zadecydowali we wlasnym waskim gronie.
Powod ... bo to nam zapewnilo decyzje juz dzisiaj, a nie za miesiac.
... a poza tym, podpisuje sie w 100% pod powyzszymi slowami Bartka. |
miło, że bierzecie pod uwagę zdanie ogółu
ale, jak już powiedziałam - odpuszczam temat
Morfi - 07-09-2010, 19:00
Najlepiej wypada ten wodnik
koszmarek - 07-09-2010, 19:21
Aga, pewnie będzie kiepska pogoda(OBY NIE), ale ogół liczymy w tysiącach osób. Niech już zostanie a Mitsumaniacy będący w tym roku na Zlocie i nauczeni doświadczeniem zabierają pelerynki i kaloszki
Bartek - 07-09-2010, 19:25
koszmarek napisał/a: | ogół liczymy w tysiącach osób. |
A potem na Zlot przyjeżdża ledwo czterysta kilkadziesiąt, a w takich tematach jak ustalenie terminu głos zabierze w większości brać niepraktykująca - bo praktykującym rok wystarcza na poukładanie wakacji tak, żeby na Zlot przyjechać
Aga - 07-09-2010, 19:34
miałam odpuścić ale prowokujecie mnie
dobre wychowanie nie pozwala mi nie odpowiedzieć
oboje doskonale wiecie, że nie chodzi tu
- ani o poukładanie wakacji tak aby przyjechać na zlot - w tym wypadku nie miałby znaczenia termin - a jednak ma, skoro tyle argumentów dałeś Bartku za tym ostatnim łykendem sierpnia
- ani o pelerynki i kaloszki - bo większość je miała
a i tak grill się nie udał - powiedz mi Martynko dlaczego? a ja Ci od razu odpowiem - przy tak ulewnym deszczu i silnym wietrze pelerynki i kaloszki można sobie było wsadzić w ....
alternatywą mogło być dobre miejsce na imprezkę pod daszekiem - takie jakie mieliśmy np w Żywcu
i tu dochodzimy do tego, że jeśli chcemy robić zlot w ostatni łykend sierpnia (niech Wam już będzie) i mamy być przygotowani na ewentualne kaprysy pogodowe to do wymagań co do ośrodka musimy koniecznie dodać odpowiednie miejsce na imprezkę w takich warunkach
to jest kompromis z mojej strony
koszmarek - 07-09-2010, 20:16
Aga napisał/a: | powiedz mi Martynko dlaczego? a ja Ci od razu odpowiem - przy tak ulewnym deszczu i silnym wietrze pelerynki i kaloszki można sobie było wsadzić w ....
alternatywą mogło być dobre miejsce na imprezkę pod daszekiem - takie jakie mieliśmy np w Żywcu |
Trzeba było narysować! A tak to co? Wszystko przez Ciebie
serio, kaloszki i pelerynka obowiązkowo!
Aga - 07-09-2010, 20:31
koszmarek napisał/a: |
A tak to co? Wszystko przez Ciebie
|
zawsze wszystko jest przeze mnie
nawet pogoda
widać za mało się modliłam o słońce...
colgate - 07-09-2010, 20:35
Aga napisał/a: | widać za mało się modliłam o słońce... |
chyba trzeba było na kolanach pod Jasna Górę w końcu sierpień miesiącem pielgrzymek
Morfi - 07-09-2010, 20:40
A wy tak długo bedziecie robić OT
Anonymous - 07-09-2010, 20:46
Dobra. Co by nie rozmawiać o powietrzu:
Wawrzkowizna oferuje ponad 300 miejsc noclegowych + możliwość dostawienia namiotu/przyczepy.
Koszty:
OD KAŻDEJ CENY ODEJMUJEMY 20%
Zakwaterowanie (koszt 1 doby)
32 Domki drewniane typu „Brda”- 6-os. 210 PLN x 32
9 Segmentów Willowych – 4-6-os. 350 PLN x 9
14 Domków „Ranczo” – 5-os. 250 PLN x 14
3 Domki „Nad Wodą” - 5-os. 250 PLN x 3
8 Apartamentów – 2,3 – os. 290 PLN x 8
8 Pokoje dwuosobowych 190 PLN x 8
3 Pokoje gościnne 220 PLN x 3
2 pokoje gościnne 1-os. 150 PLN x 2
APARTAMENTY – HOTEL WAWRZEK
1. Apartament LUX (liczba 4, cena 290 zł za dobę) - Sypialnia z jednym łóżkiem małżeńskim oraz salon z 2-os. rozkładaną kanapą i dodatkową pościelą. Łazienka z prysznicem. Usytuowane w głównym budynku
2. Apartament mały 2-osobowy (liczba 4, cena 290 zł za dobę) składa się z dwóch pokoi: sypialni (z dwoma pojedynczymi łóżkami) i pokoju dziennego z TV. Łazienka z prysznicem.
W pokojach dziennych są chłodziarki
POKOJE HOTELOWE
1. Pokoje 2-os. w Hoteliku (liczba 6, cena 190 zł/doba) - znajdują się w hoteliku oddalonym od głównego budynku ok. 100 m. W pokojach są telewizory i łazienka z prysznicem.
2. pokoje 2 –osobowe w obiekcie sportowym (liczba 2, cena 190 PLN/doba)
z łazienkami i TV. Obiekt sportowy oddalony od głównego budynku ok. 200 m.
3. pokoje 1-osobowe w obiekcie sportowym (liczba 2, cena 150 zł/doba) (jeden pokój jest bez łazienki).
POKOJE GOŚCINNE 2-3 OS.
Pokoje gościnne 2-3 os. (liczba 3, cena 220 zł/doba) – znajdują się w budynku administracyjnym obok stadniny koni oddalonym od głównego budynku ok. 150 m. W pokojach znajdują się 2 pojedyncze łóżka + rozkładany fotel, aneks kuchenny oraz łazienka z prysznicem.
SEGMENTY WILLOWE (MUROWANE) 4-6 OS.
Segmenty willowe (liczba 9, cena 350 zł/dobę) –usytuowane są od hotelu ok. 150 m. W segmentach na pierwszym piętrze są dwie sypianie 2 – os. oraz antresola (na której w zależności od domku znajdują się dwa lub jedno dodatkowe łóżko), na parterze jest salon z TV, w pełni wyposażona kuchnia oraz łazienka z prysznicem.
DOMKI RANCZO 5-OS.
Kompleks 14 domków bliźniaków położnych obok stadniny koni.
Domki 5-os. z tarasem (liczba 14, cena 250 zł/doba) – na piętrze 3-os. sypialnia, na parterze
2-os. sypialnia z TV SAT, w pełni wyposażony aneks kuchenny oraz łazienka z prysznicem.
DOMKI „NAD WODĄ” 4-5 OS.
Domki drewniane „Nad wodą” – 4 os. (liczba 3, cena 250 zł/doba) – znajdują się nad samym zbiornikiem wodnym, trzy domki połączone są wspólnym tarasem. Posiadają dwie sypialnie
2-os. z pojedynczymi łóżkami na pierwszym piętrze. Na parterze jest łazienka, aneks kuchenny oraz pokój dzienny z rozkładaną kanapą ora z TV.
DOMKI DREWNIANE TYPU BRDA 6-OS.
Domki drewniane typu BRDA 6-os. (liczba 32: 29 domków sezonowych, 3 domki ogrzewane, całoroczne, cena 210 zł/doba) - posiadają dwie sypialnie 2-os. z pojedynczymi łóżkami na pierwszym piętrze. Na parterze jest łazienka, aneks kuchenny oraz pokój dzienny z TV i dwoma pojedynczymi łóżkami.
To tak w skrócie.
|
|
|