To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój biały pancernik :)

Misiek :) - 02-03-2011, 14:29

naładowałem aku, wymieniłem bezpiecznik i kawałek od domupadł mi aku. Będe dziś wieczorem u Maretzy85 napewno. Wczoraj było odwołane, a dziśmusze koniecznie pojechać bo coś w moim Skarbie mi niegra
Misiek :) - 02-03-2011, 22:36

Jestem, po wizycie u Lekarza :D
Dostałem chwilowo z Lodówki Marka jako zamiennik, i wszystko wróciło do normy.
Teraz muszzę swój oddać do regeneracji. Prawdopodobnie szczotki były jakiś czas temu.

Misiek :) - 18-03-2011, 08:15

W tak zwanym międzyczasie od ostatniego Postu Kolega Maretzky85 przesmarował mi zamki. Wszystko chodzi prefect :) Nawed naprawione zamki żekluczykiem da się otworzyć :P
Mam kłopot ze światłami. Raz włączam długie to się palą, a raz jak włączę to pali się tylko pozycja z przodu. Do tego przestały mi działać halogeny. Jak były podłączoneto bez przerwy się paliła kontrolka długich. Jak odłączyłem to kontrolka zdechła :(
M,am nadzieje że cudotwórca Maretzky który ożywił wkładki kluczykowe w zamkach ożywi i światła :)

macia - 18-03-2011, 17:07

Misiek, te światełka to może jeszcze echo kłopotów z klemami?
Maretzky85 - 18-03-2011, 17:53

macia, nie bardzo, raczej z elektryką okołohalogenową :P
Misiek :) - 27-03-2011, 17:52

Dzisiaj mi Marek naprawił światła i podłączył radio.
Głośniki bardziej pierdzą ale będzie nowe audio. Zastanawiam się kto mi zrobi dystanse w drzwi, i wytnie tapicerkę pod głośniki.
Skrzynka basowa jeździ już w bagażniku :)

mkm - 01-04-2011, 04:14

Dystanse albo w sklepie ze sprzętem Audio (mają plastiki), albo alledrogo, albo jakiś zakład zajmujący się szeroko rozumianymi płytami pilśniowymi i innymi sklejkami (może być OBI lub inna Castorama) :wink:
Tapicerkę możesz spróbować sam. Podstawa to dobry sprzęt tnący, dobry wzornik, i skupienie, żeby trafić w odpowiednie miejsce :wink:
Dla pewności podjedź na jakiś złom i weź za piwo jakąś tapicerkę do "treningu" :wink:
Po rozgrzewce na czyms co możesz zniszczyc wszystko idzie znacznie sprawniej :wink:

Misiek :) - 01-04-2011, 07:45

jestem już umówiony na montowanie całego audio :)
Jak dopsz pójdzie będe miał CB i pociągnięte kable po weekendzie

Misiek :) - 03-04-2011, 12:25

Wkurzyłem się. Wczoraj ktoś mi sprzed nosa zwiną felunek oz racing około 1200pln za komplet z prawie nowymi oponami.
Właśnie zakupiłem białe FELGI 16' SPARCO RACING http://moto.allegro.pl/fe...1537738517.html
Do tego pójdą oponki Toyo 205/55. Teraz stoi Mój Pancernik u Pana Doktórka Marka i ma montowane kable pod CA i CB Radio.
Jeśli by ktoś szukał to moge polecić Kolesia co motuje CA w samochodach, i robi to super (ale Marek za ciągnięcie drutów bierze mniej).
Jak będzie wszystko Zamontowane to się pochwale.
Jeśli ktoś byłby chętny to z chęcią na pw dam namiar na Pawła. Robi teraz w weekendy pod domem niedaleko arkadii. Robi bardzo fajnie i profesjonalnie.
Co do ceny to wygłuszenie przednich drzwi razem z materiałem oraz dystanse pod głośniki robione ręcznie, wycinanie tapicerki oraz podłączenie wszystkich kabli to 500pln :)
I jeszcze pochwale sklep na Bródnie z CA. Są też na allegro.
http://allegro.pl/show_user.php?uid=6099118 elektrodor

edit
godzina 19,30 i CB działa, kable podciągnięte i wszystko na razie ok :)

macia - 03-04-2011, 20:09

Misiek :) napisał/a:
Marek za ciągnięcie drutów bierze mniej

Misiekkkkkkkkkkkkk :lol: Za roboczogodzinę liczy czy od sztuki??? :mrgreen:

Naprawdę ciekawe jak Ci zagra biała wersalka 8)

koszmarek - 03-04-2011, 20:24

brzydkie te fele :P
macia - 03-04-2011, 20:45

Powinny pięknie pasować do wersalki... Dać ładnie na biało i jazda :)
koszmarek - 03-04-2011, 20:53

ja bym czarne dała :P Ale to ja, a wersalka Miśka :P
Misiek :) - 03-04-2011, 23:10

Felgi w zamierzeniu mają być białe, albo białe. I tak ten felunek będzie do malowania za roczek :) Jeśli uznam, że biały jest fe to albo sprzedam kółka albo pomaziam na inny kolor :)
A co do czarnych to jeśli całe czarne to fe, a jeśli czarne+ kolor nadwozia (nie srebrny i nie biały) ok, i czarny + polerka też ok
Z przed nosa straciłem to cudeńko http://moto.allegro.pl/fe...1539025318.html i malował bym też na biało :)
A te które mam obecnie, czyli ori na jesieni pójdą pod biały lakierek i na zimówki.
Prawie takie same miały stare rajdówki jdm czyli oz racing

rosomak1983 - 04-04-2011, 01:45

Misiek :) , walic to ze OZ te co kupiłes ładniejsze. Tylko przydałoby pomalowac listwy/zderzaki na biało bo to psuje efekt.
Białosc to klasa sama w sobie.... (odbijajac wszystkie kolory swiatła widzialnego)