To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum Dla Pań - obsługa niemowląt i starszych dzieci :)

bastek - 07-12-2010, 21:51

Freya napisał/a:
bo dzieci to małe spryciarze

cwaniaki
i to do kwadratu

[ Dodano: 07-12-2010, 22:37 ]
http://www.youtube.com/wa...feature=related
:)

Efa! - 10-12-2010, 11:11

A u nas wczoraj i dzisiaj karmienie idzie co godzinę licząc od początku karmień, więc właściwie na okrągło. Mamy skok rozwojowy. Ale w nocy tylko 3 razy, więc przeżyłam.

Moja babcia przysłała Olkowi śliczną kurteczkę... różową w ciemnoróżowe słodkie kwiatuszki!!! Że ja to mam synowi ubrać? Żeby mnie kiedyś za to zastrzelił ;) ? Nie mówiąc o mężu.

Przez telefon powiedziała, że on malutki, więc to i tak wszystko jedno. I że ona wróży w ten sposób następną dziewczynkę i ma mieć na imię Tosia. No zatkało mnie. A'propos, w którym serialu teraz jakaś mała Tosia występuje? ;P

sieegurd - 10-12-2010, 13:01

Efa! napisał/a:
A'propos, w którym serialu teraz jakaś mała Tosia występuje? ;P

Tośka to chyba miała Jabłczyńska w filmie "Nigdy w życiu" :P

JCH - 10-12-2010, 19:51

Efa! napisał/a:
A'propos, w którym serialu teraz jakaś mała Tosia występuje?
sieegurd napisał/a:
Tośka to chyba miała Jabłczyńska w filmie "Nigdy w życiu"
Tośka w "Nigdy w życiu" to już nie była taka mała :lol:
Naście lat już miała i teoretyczną wiedzę na temat.... jak to było: "Penis we wzwodzie może odchylać się w prawą lub lewą stronę..."

PS. Nie bijcie - widziałem ten film chyba z 5 razy. Czasem nie z własnej woli ;) :?

Był jeszcze kiedyś taki film, w którym bohaterami były bliźniaki Tomek i Tośka ale kto to jeszcze pamięta..... :roll: 8)

Seichan - 10-12-2010, 20:06

JCH napisał/a:
Był jeszcze kiedyś taki film, w którym bohaterami były bliźniaki Tomek i Tośka ale kto to jeszcze pamięta..... :roll: 8)

Film był na podstawie książki Hanny Ożogowskiej "Dziewczyna i chłopak, czyli heca na 14 fajerek". Film, a właściwie - o ile dobrze pamiętam - serial miał chyba taki sam tytuł ;)

JCH - 10-12-2010, 20:24

Seichan napisał/a:
Film był na podstawie książki Hanny Ożogowskiej "Dziewczyna i chłopak, czyli heca na 14 fajerek". Film, a właściwie - o ile dobrze pamiętam - serial miał chyba taki sam tytuł ;)
:thumbleft: :supz: :supz: :supz: :thumbright:
Freya - 10-12-2010, 23:39

...a my nadal usypiamy naszą Olę :cry: Ja już nie mam pomysłu na tą dziewuchę :P
Od kilku dni po kąpieli i kolacyjce ani myśli spać, tylko bryka do północy...
Może to na ząbki...?

Seichan - 11-12-2010, 00:07

Albo się w dzień wysypia i w nocy baraszkuje :)
sieegurd - 11-12-2010, 07:14

Seichan napisał/a:
Albo się w dzień wysypia i w nocy baraszkuje :)

Właśnie nie śpi dużo w dzień :) A ja dziś po ścianach chodzę :P Dobrze, że to moja ukochana córunia, bo bym się pogniewał :P

Seichan - 11-12-2010, 08:15

sieegurd napisał/a:
Dobrze, że to moja ukochana córunia, bo bym się pogniewał :P

Córunia tatunia :mrgreen:
Może teraz ma taki okres, że szkoda jej nocy na spanie ;) U nas było podobnie, w nocy przerwa 2-3 godzinna na zabawy. Na szczęście to przeszło ;)

Efa! - 11-12-2010, 12:53

Nie wiem co lepsze, 14 karmień na dobę, czy nocne zabawy ;P. Ja spędzam 3-ci dzień jako mlekomat.
Seichan - 11-12-2010, 17:47

Wybieram karmienie ;) Chociaż w nocy trochę pośpisz.
Freya - 11-12-2010, 20:58

Gorzej, gdy są dwie opcje naraz - nocne zabawy przerywane jedzonkiem :P wtedy nie ma przebacz :)
Seichan - 14-12-2010, 10:11

No i moje dzieci dopadła choroba. Jasiek z czerwonym gardłem, bez gorączki, a Oli z temperaturą 39,6, bez innych objawów :(
Czy spotkaliście się z sytuacją, żeby dziecko gorączkowało podczas wyrzynania się zębów stałych? Bo poza bardzo czerwonymi dziąsłami w miejscu, gdzie ma jej wyjść jedynka i gorączką, innych objawów choroby nie ma. Oczywiście to może być coś wirusowego, ale jakoś tak mi się łączy "ząbkowanie" z gorączką...

Krzyzak - 14-12-2010, 10:42

Seichan napisał/a:
Czy spotkaliście się z sytuacją, żeby dziecko gorączkowało podczas wyżynania się zębów stałych?

tak - ja tak miałem
tylko wychodziły 4 przednie naraz, o 2 w nocy, miałem prawie 42 st. C i pijany dentysta uszkodził mi kawałek szczęki... (dawne czasy, komuna...)