Forum Dla Pań - obsługa niemowląt i starszych dzieci :)
bastek - 07-12-2010, 21:51
Freya napisał/a: | bo dzieci to małe spryciarze |
cwaniaki
i to do kwadratu
[ Dodano: 07-12-2010, 22:37 ]
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Efa! - 10-12-2010, 11:11
A u nas wczoraj i dzisiaj karmienie idzie co godzinę licząc od początku karmień, więc właściwie na okrągło. Mamy skok rozwojowy. Ale w nocy tylko 3 razy, więc przeżyłam.
Moja babcia przysłała Olkowi śliczną kurteczkę... różową w ciemnoróżowe słodkie kwiatuszki!!! Że ja to mam synowi ubrać? Żeby mnie kiedyś za to zastrzelił ? Nie mówiąc o mężu.
Przez telefon powiedziała, że on malutki, więc to i tak wszystko jedno. I że ona wróży w ten sposób następną dziewczynkę i ma mieć na imię Tosia. No zatkało mnie. A'propos, w którym serialu teraz jakaś mała Tosia występuje? ;P
sieegurd - 10-12-2010, 13:01
Efa! napisał/a: | A'propos, w którym serialu teraz jakaś mała Tosia występuje? ;P |
Tośka to chyba miała Jabłczyńska w filmie "Nigdy w życiu"
JCH - 10-12-2010, 19:51
Efa! napisał/a: | A'propos, w którym serialu teraz jakaś mała Tosia występuje? |
sieegurd napisał/a: | Tośka to chyba miała Jabłczyńska w filmie "Nigdy w życiu" | Tośka w "Nigdy w życiu" to już nie była taka mała
Naście lat już miała i teoretyczną wiedzę na temat.... jak to było: "Penis we wzwodzie może odchylać się w prawą lub lewą stronę..."
PS. Nie bijcie - widziałem ten film chyba z 5 razy. Czasem nie z własnej woli
Był jeszcze kiedyś taki film, w którym bohaterami były bliźniaki Tomek i Tośka ale kto to jeszcze pamięta.....
Seichan - 10-12-2010, 20:06
JCH napisał/a: | Był jeszcze kiedyś taki film, w którym bohaterami były bliźniaki Tomek i Tośka ale kto to jeszcze pamięta..... |
Film był na podstawie książki Hanny Ożogowskiej "Dziewczyna i chłopak, czyli heca na 14 fajerek". Film, a właściwie - o ile dobrze pamiętam - serial miał chyba taki sam tytuł
JCH - 10-12-2010, 20:24
Seichan napisał/a: | Film był na podstawie książki Hanny Ożogowskiej "Dziewczyna i chłopak, czyli heca na 14 fajerek". Film, a właściwie - o ile dobrze pamiętam - serial miał chyba taki sam tytuł |
Freya - 10-12-2010, 23:39
...a my nadal usypiamy naszą Olę Ja już nie mam pomysłu na tą dziewuchę
Od kilku dni po kąpieli i kolacyjce ani myśli spać, tylko bryka do północy...
Może to na ząbki...?
Seichan - 11-12-2010, 00:07
Albo się w dzień wysypia i w nocy baraszkuje
sieegurd - 11-12-2010, 07:14
Seichan napisał/a: | Albo się w dzień wysypia i w nocy baraszkuje |
Właśnie nie śpi dużo w dzień A ja dziś po ścianach chodzę Dobrze, że to moja ukochana córunia, bo bym się pogniewał
Seichan - 11-12-2010, 08:15
sieegurd napisał/a: | Dobrze, że to moja ukochana córunia, bo bym się pogniewał |
Córunia tatunia
Może teraz ma taki okres, że szkoda jej nocy na spanie U nas było podobnie, w nocy przerwa 2-3 godzinna na zabawy. Na szczęście to przeszło
Efa! - 11-12-2010, 12:53
Nie wiem co lepsze, 14 karmień na dobę, czy nocne zabawy ;P. Ja spędzam 3-ci dzień jako mlekomat.
Seichan - 11-12-2010, 17:47
Wybieram karmienie Chociaż w nocy trochę pośpisz.
Freya - 11-12-2010, 20:58
Gorzej, gdy są dwie opcje naraz - nocne zabawy przerywane jedzonkiem wtedy nie ma przebacz
Seichan - 14-12-2010, 10:11
No i moje dzieci dopadła choroba. Jasiek z czerwonym gardłem, bez gorączki, a Oli z temperaturą 39,6, bez innych objawów
Czy spotkaliście się z sytuacją, żeby dziecko gorączkowało podczas wyrzynania się zębów stałych? Bo poza bardzo czerwonymi dziąsłami w miejscu, gdzie ma jej wyjść jedynka i gorączką, innych objawów choroby nie ma. Oczywiście to może być coś wirusowego, ale jakoś tak mi się łączy "ząbkowanie" z gorączką...
Krzyzak - 14-12-2010, 10:42
Seichan napisał/a: | Czy spotkaliście się z sytuacją, żeby dziecko gorączkowało podczas wyżynania się zębów stałych? |
tak - ja tak miałem
tylko wychodziły 4 przednie naraz, o 2 w nocy, miałem prawie 42 st. C i pijany dentysta uszkodził mi kawałek szczęki... (dawne czasy, komuna...)
|
|
|