Outlander II Ogólne - [II 2.2 DID] 2,2 problem z odpalaniem w zimie
paweldm - 24-03-2015, 22:52
Ponieważ jest łatwy dostęp, to jak wymieniam olej, to wyciągam i "trzepię" filtr. Ponadto nie jest drogi, to będę wymieniał po 45000km.
michalsiak - 27-02-2018, 12:38
odświeżam
też miałem problem z odpalaniem, na szczęście po chwili zaskoczył.
A tutaj pięknie nam wyjaśnił Auto Świat o co chodzi.
Zdjęcia z próbkami paliwa po wyjęciu z zamrażarki szokujące
Artykuł
WiValdiBB - 27-02-2018, 13:05
Dziś wymieniałem filtr paliwa, bo Outek juz miał czkawki, gasł dziewczynie, na 5 km dwa razy
Bardzo dobry film jest tu:
https://www.youtube.com/watch?v=DwhKNGS6SlQ
Proszę zwrócić uwagę na trytytki na dolocie, ja rozebrałem ten badziew i pokleiłem na klej do szyb, trzyma już kilka lat, również przy okazji znajdziecie korozję na pasie przednim tam gdzie są te dwa kołki, nie pokazano tego na filmie, ja to oczyściłem i przemalowałem
pod trąbę dałem jako podkładkę cienką piankę samoprzylepną, tak to powinno być fabrycznie zrobione, dolot drga i plastik zetrze ten lakierek
Po założeniu filtra zrobiłem wężyk i szybkozlączkę pneumatyczną akurat miałem takie cuś na stanie i po prostu ustami zassałem ON, fuuj jaki niedobry, strzykawa nie sprawdziła sie, gumowy tłoczek zostawał, wszak z załozenia ma wstrzykiwać
Kilka razy przekrecałem kluczyk bez zapłonu dłuuugo czekając
Zapalił za trzecim razem, pochodził trochę, z 10 min aż przestał bąbelkowac
Jest git
lexus - 27-02-2018, 17:35
zaczeły się problemy z 2,2 fracuza jak zawsze przy lekkim mrozie
Gotycki_Zdun - 27-02-2018, 18:40
-15C. Franca odpala bez zająknięcia. Filtr purflux wymieniony w listopadzie. ON z Intermarche z depresatorem Skydd.
Aleksander1965 - 01-03-2018, 19:59
U mnie podobnie stał co prawda w garażu blaszanym ale od dwóch tygodni podczas ostatnich mrozów dzisiaj ..fakt za 3 razem bez tzwn "piłowania" odpalił bez problemu i trasa...
WiValdiBB - 02-03-2018, 07:37
Po wymianie filtra paliwa, dolaniu dodatku KleenFlo
- 16 pali od strzała, jeżdzi bez zatykania
|
|
|