To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Światła do jazdy dziennej-montaż

mjsystem - 30-10-2014, 06:13

tyku napisał/a:
Nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne!

A jednak :mrgreen:
Arczi89 napisał/a:
ani jedne ani drugie nijak mają się do xenonu

Ale rozmowa jest o DRL :wink:

megauchuch - 26-01-2015, 20:29

czytam i czytam i nie mogę znaleźć ... poda z Was ktoś Panowie linki z aukcjami/ stronami gdzie mogę kupić okrągłe idealnie pasujące światła dzienne w miejscu halogenów? mój mechanik już mi wszystko zamontuje, chce po prostu przyjechac do niego z kompletnym zestawem do zamontowania. Na dzień dzisiejszy mam czarne zaślepki / wersja SB Inform.

prosze o pomoc.Pozdrawiam !

[ Dodano: 27-01-2015, 18:38 ]
bądź może ma ktoś do odsprzedania halogeny ??

bo w ich miejsce wrzucił światła dzienne ?
chętnie odkupie, najbardziej zależy mi na tym zeby wsadzić coś w miejsce tych czarnych zaślepek.

plecho1 - 28-01-2015, 10:53

A to mechanik nie może dorobić uchwytów do jakichś uniwersalnych dziennych? Przecież to nie jest technologia kosmiczna...
Lukaso - 29-01-2015, 09:12

plecho1 napisał/a:
A to mechanik nie może dorobić uchwytów do jakichś uniwersalnych dziennych? Przecież to nie jest technologia kosmiczna...

Wszystko masz na stronie 14 w moim poście. W sumie nie dołączyłem zdjęć z montażu kabli, postaram się na dniach uzupełnić.

megauchuch - 29-01-2015, 12:25

ja po przeczytaniu wczoraj całego tematu bardzo dokładnie , zdecydowałem sie na zakup świateł dziennych identycznych jak Lukaso / NSSC 510HP , wydaje mi się , że jest do dobrze wyglądająca opcja w przyzwoitej cenie . jutro powinna mi dojśc przesyłka , po zamontowaniu również podrzucę zdjęcia.
dzięki za Pomoc Panowie !

tyku - 29-01-2015, 12:44

megauchuch, Jest jeszcze opcja z ringami, jakie założył kolega Arczi89, str.16
Arczi89 - 29-01-2015, 12:48

Kolega wie bo rozmawialiśmy ;)
Zdecydowanie z premedytacja zamawia bez ringów.

Lukaso - 29-01-2015, 12:53

megauchuch napisał/a:
zakup świateł dziennych identycznych jak Lukaso / NSSC 510HP , wydaje mi się , że jest do dobrze wyglądająca opcja w przyzwoitej cenie

Osobiście wtedy kupiłem jakiś inny markowy odpowiednik za kwotę około 120 zł = wygląd identyczny. Wpisując w portal aukcyjny sekcja lampy DRL "7 cm" wyskoczy ci sporo. Ważne aby miały ten uchwyt co go da radę przeciąć na pół i zamontowac bez przeróbek w otwory oraz 4 SMD.

megauchuch - 29-01-2015, 13:16

Lukaso wydaje mi się , że zestaw jest kompletny . Z resztą sam rzuc okiem na aukcje z której skorzystałem :
http://www.allegro.pl/sho...item=5013925436

tokyo - 29-01-2015, 22:34

powinno byc ok
megauchuch - 09-02-2015, 16:04

megauchuch, nie krzycz. Pisanie dużymi literami jest niewskazane.
http://zapisz.net/gal.php?id=54d8cc2abb1b4

[ Dodano: 10-02-2015, 11:13 ]
zdjęcia z tego jak wyszło w pliku powyżej . Ja jestem zadowolony :)

Lukaso - 11-02-2015, 18:30

Lukaso napisał/a:
Wszystko masz na stronie 14 w moim poście. W sumie nie dołączyłem zdjęć z montażu kabli, postaram się na dniach uzupełnić.

Obiecane zdjęcia.
Z letniego montażu pamiętam, że nawet nie trzeba było demontować dolnej osłony tylko zaślepki halogenów dawały dostęp oraz wszystkie plastiki u góry osłon aby poprowadzić kable. Chciałem też inaczej zamontować moduł + skrócić kable ale w sumie dałem sobie spokój i jest jak jest bez cięcia niczego (może kiedyś). Najdziwniejsze, że masę musiałem brać z uchwytu sterownika LPG bo inne karoseryjne elementy na mierniku słabo wypadały.

Sico2 - 10-04-2016, 13:19

Witajcie,

Sam właśnie przymierzam się do zabiegu zamontowania DRL i mam dylemat. Rozważam dwie opcje. Kupić okrągłe LEDY o średnicy 7cm i dać je w miejsce obecnych halogenów lub kupić atrapy do zderzaka pełne, wymontować w całości halogeny i zrobić wycięcia na poziome kreski (np OSRAM PX-4 lub Philipsa 9). Takie opcje ma Mitsubishi w Australii i Nowej Zelandii ($439 :? )

W obu przypadkach nie wiem jak będzie z montażem, gdyż jak wiecie nasze halogeny są ukośne w profilu i są na zgięciu zderzaka, a wgłąb samochodu nie ma prawie żadnych punktów zaczepnych. A także otwory halogenowe są lekko owalne, 7cm wysokość i ok 9cm szerokość. Widze, ze niektórzy specjalne kratki kupowali do tego (jak kolega Lukaso) ? W ASO chcą 260zl za te kratki. A za same światłą 690zł :roll:

Co myślicie, która opcja będzie ładniejsza i łatwiejsza w montażu? Koszta chyba wyjdą te same w obu przypadkach, okrągłe DRL wyjdą zapewne taniej i bez żadnego wycinania, ale poziome wyglądają może lepiej?

Żadna inna opcja nie wchodzi w grę, gdyż nie ma miejsca na zderzaku żeby spełniały wymogi prawne (np. odległość min. 60cm) na montaż pasków LEDowych bezpośrednio na kratkach :

Światła mijania zintegrowane są także w sprzedaży z LEDami do Lancerow, ale pochodzą z Chin, nie maja homologacji i mam obawy co do ich jakości.

.swat. - 11-04-2016, 16:30

Sico2 napisał/a:
Co myślicie, która opcja będzie ładniejsza i łatwiejsza w montażu?

Moja opinia odnośnie ostatniej propozycji:

Nie rób proszę, temu autu tego .... :mrgreen:

pablo diablo - 11-04-2016, 19:01

Musze sie z kolego powyżej zgodzić, nie idź tą drogą.

Ps sam szukam pomysłu jak udoskonalić opcje świateł dziennych, Zrezygnowałem z opcji modułu który daje 30 % świateł drogowych, zbyt dużo krytycznych opinii ze strony serwisu i dobrego elektryka, (ponoć często przepalają się przekaźniki pod kierownicą i można sobie zrobić problem)

Teraz mam tak że na manetce mam włączone opcje na światła mijania i tak użytkowałem przez lata dość praktyczne bo nie trzeba pamiętać o światłach i zawsze się wyłączają i załączają same.
Problem to to że świeci sie tył i dodatkowo podświetla wszystko w środku oraz załączają się prze zapalaniem silnika co już daje mniej mocy do startu. powinno być na odwrót.

Pomyślałem o tym by jakoś wykorzystać czujnik zmierzchu który w Polskich warunkach nie jest wykorzystany. to znaczy na stałe go przysłonić, wtedy światła się załączą, dodatkowo zyskuje się doświetlenie pojazdu w nocy :)

co myslicie ?