[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji
areksz121 - 16-08-2012, 20:46
Jak nie znajdziesz, to musisz poczekać jeszcze z 3-4 tygodnie Niedługo kończymy składać, to i obecne 6A12 nawet i ze skrzynią będzie
Wszyc - 16-08-2012, 21:44
Hugo napisał/a: | Wydaje mi się, że jeśli jest oznaczenie L/R to pasuje obustronnie. |
hehe źle się wyraziłem racja chodziło mi raczej że jak jest L samo lub samo R to żeby zakładać w odpowiednie miejsca
areksz121 - 17-08-2012, 06:03
To w takim razie wytłumaczcie mi, na czym polega różnica pomiędzy wahaczami z oznaczeniem L/R i z osobna, albo R, albo L.....? Jeżeli jedne można montować obustronnie, to co przeszkadza w obustronnym montażu tych drugich? Dla mnie to wygląda na wałek jedynie...czy tak samo banany i górne wahacze nie są do siebie symetryczne? Przecież zawiecha musi pracować po obu stronach tak samo...
Wszyc - 17-08-2012, 07:58
areksz121 napisał/a: | czy tak samo banany i górne wahacze nie są do siebie symetryczne? Przecież zawiecha musi pracować po obu stronach tak samo... |
Symetryczne a identyczne to dwie różne sprawy wiesz jak wygląda banan i górny wahacz? spróbuj sobie w wyobraźni zamontować np. lewy po prawej jak dalej nie wiesz o co chodzi to zrób to w prawdziwości a jak nie to Ci wytłumacze na zlocie o ile będę
w przypadku EA różniły się wahacze kątem osadzenia swożnia względem osi wahacza u mnie nie ma takiego czegoś przy moich wahaczach
Dobra panowie 2 tygodnie do zlotu kto będzie?
areksz121 - 17-08-2012, 09:10
Dobra Krzychu nie ciągnę więcej, niech będzie, że wahacz w żadnym wypadku nie może mieć luzu i pukać, irytując przy tym właściciela
Ja już urlop wypisałem, potwierdzenie mam, tylko nie wiem jeszcze jaki skład będzie z mojej strony, możliwe, że i Cari z bratem przyjedzie Pasuje nawet, bo on macza palce w projekcie A będę w PL już pewnie od rana w piątek, a tak to na razie kasa kasa, bo choćby to tylko długi weekend dla mnie to jednak trzeba wyznaczyć złoty środek
Wszyc - 17-08-2012, 10:07
areksz121 napisał/a: | Pasuje nawet, bo on macza palce w projekcie |
Ale jak się spotkamy wyśpiewasz wszystko Ja też mogę Ci powiedzieć o moich wstępnych planach z Galantem jak np. hamulce z Lamb... nie ważne
Ja wolne mam pytanie czy będę miał z kim się zbarać na zlot to sie okaże nie powiem że baaaardzo chce zobaczyć Twoje E54A teraz zlukałem żeś Ty w moim wieku O_o łooo będzie browar
areksz121 - 17-08-2012, 10:47
Wszyc napisał/a: | Ale jak się spotkamy wyśpiewasz wszystko Ja też mogę Ci powiedzieć o moich wstępnych planach z Galantem jak np. hamulce z Lamb... nie ważne |
No pewnie nie będę miał co śpiewać, bo może przed zlotem zdążę się opisać Ale też może byłoby lepiej najpierw pokazać to Zlotowcom
Wszyc napisał/a: | Ja wolne mam pytanie czy będę miał z kim się zbarać na zlot to sie okaże nie powiem że baaaardzo chce zobaczyć Twoje E54A teraz zlukałem żeś Ty w moim wieku O_o łooo będzie browar |
Co do spania, to u mnie będzie raczej miejsce A Gal chyba nie będzie miszczem błysku po 1200km trasie Do tego nie zdążę ogarnąć pierdół jak wskaźnik ciśnienia oleju, pomalować klamki, czyszczenie wnętrza, coś tam cośtam, ale przynajmniej fotel kierowcy wymienię A i może znajdziesz mi te dziury do łatania
Wiesz, mi też to jakoś umknęło, że my z jednego roku
Wszyc - 17-08-2012, 10:56
areksz121 napisał/a: | Co do spania, to u mnie będzie raczej miejsce |
Może być nawet na podłodze zobaczymy jest 70% szans że będę nie musisz się też martwić czy mnie znajdziesz Ja Cie znajdę zlotowicze z lat ubiegłych potwierdzą to nie ukryjesz się przede mną chodź byś chciał Rok temu paru witałem jak jeszcze nie wyszli z samochodu
Jak uda się przybyć to postaram się troche pokierować integracją E5'tkowiczów mam nadzieje że sigmiarze będą to się postawimy koło nich na początku bez szans żeby się obok siebie ustawić ale doczytam czy będzie kolumna przez miasto jak tak to się wtedy po powrocie ustawimy ładnie z sigmiarzami Mam spore plany co do działu E5
jacek11 - 17-08-2012, 17:07
Wszyc napisał/a: | Ja wolne mam pytanie czy będę miał z kim się zbarać na zlot |
a może tym czarnym E88 byś dojechał?
[ Dodano: 17-08-2012, 17:10 ]
http://moto.allegro.pl/mi...2555136646.html
cena kapitalna,aczkolwiek nie wiadomo co to jest...
Wszyc - 17-08-2012, 23:57
I na co mi E88A ciężki klocek z silnikiem bez przyszłości E88A chodź by oddawali za darmo to bym nie wziął nie że coś mam do tego modelu tylko chodzi że to bez sens wymieniać auto na słabsze niż się ma
jacek11 - 18-08-2012, 13:42
Oj tam Krzychu,to nie tak przez chwilę miałem na to auto ochotę(właściwie to nadal mam),a nie mam czasu jechać,więc jak byś miał ochotę,to byś mi go przyprowadził...ale to takie gdybanie moje
Wszyc - 18-08-2012, 15:31
hehe to sobie pomyśl bo stoi rzut beretem ode mnie z tego co widzę po fotkach
areksz121 - 20-08-2012, 11:11
Krzychu pomysł z PW jest jak najbardziej spoko, wypada się tak zorganizować. Skoro bierzesz w swoje ręce organizację, damy radę jakoś Jakby co to już przyjadę po Ciebie, jakbyś nie miał transportu
Wszyc - 20-08-2012, 11:41
hehe do Gdyni to Ci chyba nie po drodze
Pewnie że damy znam mase osób znam miejsce ktoś będzie miał jakie kol wiek pytania czy to znaleźć swój domek kogos poznać, kontakt do organizatorów, gdzie co jest mówić pisać i jeżeli będę nie martwcie się znajdę was
Wysłałem maile tylko do aktywnych uzytkowników E5tek reszte jak zobacze na zlocie to sam oznajmie wszystko
Wojciech Bogacz - 20-08-2012, 12:10
Wszyc napisał/a: | mam nadzieje że sigmiarze będą to się postawimy koło nich na początku bez szans żeby się obok siebie ustawić |
Powiem szczerze - że pomysł mi się podoba Nawet bardzo. A mnie można ustawić pomiędzy Galantami a Sigmami - wpasowałbym się tam idealnie hehe.
Wszyc napisał/a: | I na co mi E88A ciężki klocek z silnikiem bez przyszłości |
Fakt, z silnikiem się bardzo nic nie da zrobić... Ale można go zmienić na 6G72 Wtedy te 3L będzie już ciekawsze i jak dla mnie to jest właśnie kierunek, w którym będę zmierzał.
|
|
|