To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji

areksz121 - 16-08-2012, 20:46

Jak nie znajdziesz, to musisz poczekać jeszcze z 3-4 tygodnie :P Niedługo kończymy składać, to i obecne 6A12 nawet i ze skrzynią będzie :wink:
Wszyc - 16-08-2012, 21:44

Hugo napisał/a:
Wydaje mi się, że jeśli jest oznaczenie L/R to pasuje obustronnie.

hehe źle się wyraziłem racja chodziło mi raczej że jak jest L samo lub samo R to żeby zakładać w odpowiednie miejsca :)

areksz121 - 17-08-2012, 06:03

To w takim razie wytłumaczcie mi, na czym polega różnica pomiędzy wahaczami z oznaczeniem L/R i z osobna, albo R, albo L.....? Jeżeli jedne można montować obustronnie, to co przeszkadza w obustronnym montażu tych drugich? Dla mnie to wygląda na wałek jedynie...czy tak samo banany i górne wahacze nie są do siebie symetryczne? Przecież zawiecha musi pracować po obu stronach tak samo... :roll:
Wszyc - 17-08-2012, 07:58

areksz121 napisał/a:
czy tak samo banany i górne wahacze nie są do siebie symetryczne? Przecież zawiecha musi pracować po obu stronach tak samo...

Symetryczne a identyczne to dwie różne sprawy wiesz jak wygląda banan i górny wahacz? spróbuj sobie w wyobraźni zamontować np. lewy po prawej jak dalej nie wiesz o co chodzi to zrób to w prawdziwości a jak nie to Ci wytłumacze na zlocie o ile będę :)

w przypadku EA różniły się wahacze kątem osadzenia swożnia względem osi wahacza :P u mnie nie ma takiego czegoś przy moich wahaczach :P

Dobra panowie 2 tygodnie do zlotu kto będzie? :P

areksz121 - 17-08-2012, 09:10

Dobra Krzychu nie ciągnę więcej, niech będzie, że wahacz w żadnym wypadku nie może mieć luzu i pukać, irytując przy tym właściciela :mrgreen:

Ja już urlop wypisałem, potwierdzenie mam, tylko nie wiem jeszcze jaki skład będzie z mojej strony, możliwe, że i Cari z bratem przyjedzie :P Pasuje nawet, bo on macza palce w projekcie :) A będę w PL już pewnie od rana w piątek, a tak to na razie kasa kasa, bo choćby to tylko długi weekend dla mnie to jednak trzeba wyznaczyć złoty środek :wink:

Wszyc - 17-08-2012, 10:07

areksz121 napisał/a:
Pasuje nawet, bo on macza palce w projekcie

Ale jak się spotkamy wyśpiewasz wszystko :P Ja też mogę Ci powiedzieć o moich wstępnych planach z Galantem jak np. hamulce z Lamb... nie ważne :P

Ja wolne mam pytanie czy będę miał z kim się zbarać na zlot to sie okaże :P nie powiem że baaaardzo chce zobaczyć Twoje E54A :) teraz zlukałem żeś Ty w moim wieku O_o łooo będzie browar :P

areksz121 - 17-08-2012, 10:47

Wszyc napisał/a:
Ale jak się spotkamy wyśpiewasz wszystko :P Ja też mogę Ci powiedzieć o moich wstępnych planach z Galantem jak np. hamulce z Lamb... nie ważne :P

No pewnie nie będę miał co śpiewać, bo może przed zlotem zdążę się opisać :P Ale też może byłoby lepiej najpierw pokazać to Zlotowcom :wink:

Wszyc napisał/a:
Ja wolne mam pytanie czy będę miał z kim się zbarać na zlot to sie okaże :P nie powiem że baaaardzo chce zobaczyć Twoje E54A :) teraz zlukałem żeś Ty w moim wieku O_o łooo będzie browar :P

Co do spania, to u mnie będzie raczej miejsce :P A Gal chyba nie będzie miszczem błysku po 1200km trasie :rolleyes: Do tego nie zdążę ogarnąć pierdół jak wskaźnik ciśnienia oleju, pomalować klamki, czyszczenie wnętrza, coś tam cośtam, ale przynajmniej fotel kierowcy wymienię :mrgreen: A i może znajdziesz mi te dziury do łatania :twisted:
Wiesz, mi też to jakoś umknęło, że my z jednego roku :mrgreen:

Wszyc - 17-08-2012, 10:56

areksz121 napisał/a:
Co do spania, to u mnie będzie raczej miejsce

Może być nawet na podłodze :D :D zobaczymy jest 70% szans że będę :P nie musisz się też martwić czy mnie znajdziesz :mrgreen: Ja Cie znajdę :mrgreen: :mrgreen: zlotowicze z lat ubiegłych potwierdzą to :mrgreen: nie ukryjesz się przede mną chodź byś chciał :lol: Rok temu paru witałem jak jeszcze nie wyszli z samochodu :mrgreen:

Jak uda się przybyć to postaram się troche pokierować integracją E5'tkowiczów :) mam nadzieje że sigmiarze będą to się postawimy koło nich :) na początku bez szans żeby się obok siebie ustawić ale doczytam czy będzie kolumna przez miasto :P jak tak to się wtedy po powrocie ustawimy ładnie z sigmiarzami :) Mam spore plany co do działu E5 :)

jacek11 - 17-08-2012, 17:07

Wszyc napisał/a:
Ja wolne mam pytanie czy będę miał z kim się zbarać na zlot

a może tym czarnym E88 byś dojechał?

[ Dodano: 17-08-2012, 17:10 ]
http://moto.allegro.pl/mi...2555136646.html
cena kapitalna,aczkolwiek nie wiadomo co to jest...

Wszyc - 17-08-2012, 23:57

I na co mi E88A ciężki klocek z silnikiem bez przyszłości :P E88A chodź by oddawali za darmo to bym nie wziął :P nie że coś mam do tego modelu tylko chodzi że to bez sens wymieniać auto na słabsze niż się ma :)
jacek11 - 18-08-2012, 13:42

Oj tam Krzychu,to nie tak :) przez chwilę miałem na to auto ochotę(właściwie to nadal mam),a nie mam czasu jechać,więc jak byś miał ochotę,to byś mi go przyprowadził...ale to takie gdybanie moje :)
Wszyc - 18-08-2012, 15:31

hehe to sobie pomyśl bo stoi rzut beretem ode mnie z tego co widzę po fotkach :P
areksz121 - 20-08-2012, 11:11

Krzychu :wink: pomysł z PW jest jak najbardziej spoko, wypada się tak zorganizować. Skoro bierzesz w swoje ręce organizację, damy radę jakoś :wink: Jakby co to już przyjadę po Ciebie, jakbyś nie miał transportu :P
Wszyc - 20-08-2012, 11:41

hehe do Gdyni to Ci chyba nie po drodze :lol:

Pewnie że damy znam mase osób znam miejsce ktoś będzie miał jakie kol wiek pytania czy to znaleźć swój domek kogos poznać, kontakt do organizatorów, gdzie co jest mówić pisać ;) i jeżeli będę nie martwcie się znajdę was :twisted:

Wysłałem maile tylko do aktywnych uzytkowników E5tek :P reszte jak zobacze na zlocie to sam oznajmie wszystko :P

Wojciech Bogacz - 20-08-2012, 12:10

Wszyc napisał/a:
mam nadzieje że sigmiarze będą to się postawimy koło nich na początku bez szans żeby się obok siebie ustawić

Powiem szczerze - że pomysł mi się podoba :) Nawet bardzo. A mnie można ustawić pomiędzy Galantami a Sigmami - wpasowałbym się tam idealnie hehe.
Wszyc napisał/a:
I na co mi E88A ciężki klocek z silnikiem bez przyszłości

Fakt, z silnikiem się bardzo nic nie da zrobić... Ale można go zmienić na 6G72 :) Wtedy te 3L będzie już ciekawsze i jak dla mnie to jest właśnie kierunek, w którym będę zmierzał.