Zloty i Spoty - ZLOT 2012 - Gadu gadu
Morfi - 26-07-2012, 13:14
tomek84 napisał/a: | (ja planuje 4 - 2 na PB i 2 na LPG) | w cenie 50 zł ?
Tomek - 26-07-2012, 13:39
Morfi napisał/a: | tomek84 napisał/a: | (ja planuje 4 - 2 na PB i 2 na LPG) | w cenie 50 zł ? |
w cenie 60 zł
Kct - 29-07-2012, 21:33
w którym dniu zlotu ma pojawić się hamowania? nie ukrywam, że chce wpaść na jeden dzień i przy okazji o nią zahaczyć
Juiceman - 29-07-2012, 22:18
swinks_UK napisał/a: | Panowie i Panie!
Na hamownie MUSI być lista, bo to wymaga zmiany ustawień hamowni a to trochę trwa. Mamy na liście auta AWD i FWD. Chociażby z tego względu trzeba je pogrupować.
Proponuję sekcję AWD dać na koniec |
No dobrze w takim razie zróbcie taką listę, tak aby wam pasowała, możecie się dodatkowo w grupy podzielić, co by nie było taki sytuacji, że jakiś kierowca dopiero zjawia się po 10min i reszta kolejki musi stać. W takich wypadkach raczej ta osoba będzie na końcu kolejki. Też weźcie pod uwagę, że jak hamownia się stawi to do 22 na pewno nie zostanie. Jak ustalicie listę, która Wam będzie odpowiadać to ją wydrukujemy i postaramy się umieścić w widocznym miejscu.
Kct hamownia będzie w sobotę.
sveno - 29-07-2012, 23:07
Juiceman napisał/a: |
No dobrze w takim razie zróbcie taką listę, tak aby wam pasowała, możecie się dodatkowo w grupy podzielić |
nie ma co kombinować lista jest:
1. swinks_UK
2. tomek84
3. Misiek
4. Misiek ( w planach mam jazdę z Joann na 2 auta, więc oba by się odchamiło albo zhamowało)
5. _Slawek_
6. vendetta
7. lukaszoss
8. tomasek6
9. Keleron
10. rolnikon
11. Wojtek Bogacz
12. m6riano
13. wojtas021180 (chętnie zobaczę co zostało pod maską po 20 latach eksploatacji)
14. sveno
15. Morfi (zobaczymy ile lpg zabiera mocy )
16. bongo_22
17. radek79 (jeżeli da się zmierzyć automat z tipem)
18. mjsystem
19. wojzi
20. kasiaa
21. Jogurt
22. Pablogal - mam nadzieję że nie robią tylko miśków bo sprawdził bym swego saaba
23. djjarosz
24. audiox
25. black bear
26. prosto
27. zbyszek05
28. RoBSoN_97
29.adrian3232
30. Dylan
31. major
32. iruszaks
33. czeng
hamujemy się wg tej listy z uwagą Swinksa czyli wszystkie 4x4 na koniec.
Proponuje dać ta liste komuś z obsługi hamowni a wszystkim podać nr tel do tego Pana/Pani, w ten sposób będzie można kożystać ze zlotu i w miedzy czasie zadzwonić i dowiedzieć się który nr z listy się hamuje, tak żeby podjechać pod hamownie w odpowiednim czasie (wiadomo troszkę wcześniej)
34. Kct
[ Dodano: 29-07-2012, 23:27 ]
Dżus powiedział, że nie ma co panów z hamowni obarczać dodatkowym obowiązkiem i ma racje, wpadłem na nowy pomysł:
Podajemy sobie nr telefonów w taki sopsób, że nr 3 z listy daje swój telefon numerowi 1. Numer 4 z listy daje swój telefon numerowi 2, numer 5 z listy daje swój telefon numerowi 3 i tak dalej, kiedy hamuje się nr 3 z listy to dzwoni do numeru 5 że jeszcze jedno auto i jego kolej, proste. W ten sposób oszczędzimy sobie kolejki. kto nie zdąży wypada na koniec.
nr 1 i nr 2 z listy polują na przyjazd hamowni
[ Dodano: 29-07-2012, 23:28 ]
ja numer do M6riano już mam i bongo_22 do mnie też powinien mieć
wojtas - 30-07-2012, 09:21
sveno napisał/a: | hamujemy się wg tej listy z uwagą Swinksa czyli wszystkie 4x4 na koniec. |
Więc listę trzeba poprawić, inaczej będzie bałagan
swinks_UK - 30-07-2012, 11:20
Dżusie, edytuj swój temat albo go zamknij i zrób nowy z nową lista, na której niech sie ludkowie wpisują z nickiem, modelem auta i rodzajem napedu. Np.: "swinks_UK + Galant VR4 + AWD". Wtedy na kilka dni przed zlotem mozna pogrupować auta i ustalić kolejność i potem wysłać kolejkę na PW, do tego na bramie na zlocie wywiesić.
Wtedy lista wyglądałaby jak coś takiego:
Colt
Colt
Lancer
Carisma
Carisma
Carisma
Galant
Galant
Galant
Pajero
Galant VR4
Ułatwi to gościom od hamowni pracę.
vendetta - 30-07-2012, 13:52
Juiceman napisał/a: | No dobrze w takim razie zróbcie taką listę, tak aby wam pasowała, możecie się dodatkowo w grupy podzieli |
Juice uważam, że to Ty powinieneś założyć taki temat i pogrupować ludzi. Nie na zasadzie "zróbcie sobie listę".
Seichan - 30-07-2012, 15:32
swinks_UK napisał/a: |
Wtedy lista wyglądałaby jak coś takiego:
Colt
Colt
Lancer
Carisma
Carisma
Carisma
Galant
Galant
Galant
Pajero
Galant VR4
Ułatwi to gościom od hamowni pracę. |
A gdzie FTO?
Również uważam, że lista powinna być zrobiona odgórnie. Pozwoli to na uniknięcie zamieszania i nieporozumień.
sveno - 30-07-2012, 15:49
vendetta napisał/a: | Juice uważam, że to Ty powinieneś założyć taki temat i pogrupować ludzi. | żeby pomóc i odciążyć Dżusa, mogę się podjąć tego skomplikowanego zadania
Zakładam nowy temat, rozsyłam PW do wszystkich na liście z prośbą o uzupełnienie danych o aucie (autach i ewentualna ich liczba). Czy A/T M/T robi różnicę dla hamowni? Bo nie wiem czy tych danych też wymagać. Wiem, że większość ma dane o swoich autach w swoich profilach, ale zdażją się braki i rodzynki jak choćby wspomniany Saab.
Potrzebuje tylko błogosławieństwa moda i działam. Czasu wbrew pozorom nie zostało wiele
swinks_UK - 30-07-2012, 16:22
Tak, rodzaj przekladni ma znaczenie. W zasadzie podgrupy : manual, tiptronic, auto.
sveno - 30-07-2012, 16:42
Ok. Skoro to jest hamownia 4x4 to pewnie jedne rolki są przesuwane, czy dla FWD ma to znaczenie? Chodzi mi o to, czy ustawiać tak, że np najpierw M/T colt, M/T carisma, M/T Galant, potem to samo z A/T, czy lepiej colt M/T potem A/T, carisma M/T potem A/T galant M/T potem A/T i tip? W skrócie, pierwsze kryterium ustawiania kolejki to rozstaw osi czy rodzaj skrzyni?
m6riano - 30-07-2012, 17:58
sveno napisał/a: | 9. Keleron
10. rolnikon
11. Wojtek Bogacz
12. m6riano |
Ja mam i do Kelera i do Wojtka..
Juiceman - 30-07-2012, 18:10
Sveno spokojnie lista będzie zrobiona na dniach. Ale dzięki za gotowość w pomocy;-)
Morfi - 30-07-2012, 20:24
czekam na liste by byc 1
|
|
|