To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja

Cezar - 12-09-2012, 16:10

Bucza napisał/a:
Jest jeszcze jeden ośrodek na mazurach

http://www.kalwa-energopol.pl/

Mapka osrodka z broszurki:

Bylem tam ostatnio na minus male parkingi (chyba ze zaliczymy plac karawaningowy) i spore rozrzucenie domkow po osrodku :wink:
83 domki Brda (6os) = 498 miejsc plus to co ponad standard w domku. Spokojnie miesci sie nawet 12 osob - sprawdzone.

stary alfer - 12-09-2012, 16:43

Bucza napisał/a:
Uważam, że zbieranie ofert nie jest czasem straconym, nawet jeżeli wybierzemy Łebę, to będziemy już mieć lepsze rozeznanie na kolejny rok, a poza tym zawsze lepiej mieć wybór, ewentualnie jakieś rezerwowe miejsce.

To nie przeszkadzaj sobie ;)

robertdg - 12-09-2012, 19:25

tomek84 napisał/a:
nie macie na śląsku (w ok. pogorii/szczakowej jakiegoś ośrodka???)
Są ale sobie nie radzą z organizacją wesel na 150+ a już nie wspominam o organizacji zlotu, chyba, że chcecie wynająć cała plaze i postawić marquee, problem w tym, że tego tez zabardzo nie ma gdzie postawić tak aby pogodzić wszystkie atrakcje w kupie. Na upartego jednak zawsze da się znależć jakiś consensus, ale trzeba brac pod uwagę że byłaby to impreza otwarta i chętnie goszcząca lokalnych którzy nie zawsze przychodzą by się pobawić, albo często przychodzą po to by się "pobawić"
Mare - 12-09-2012, 19:31

Bucza napisał/a:
Znalazłam ośrodek, który jest praktycznie jak Wawrzkowizna, tylko trochę lepszy :D

http://www.kusydwor.pl/mapa.html

Dzwoniłam do nich i dostałam namiary na gościa, który zajmuje zorganizowanymi grupami, napisałam już do niego maila z naszymi wymaganiami i zapytaniem o ofertę.

Osrodek wygląda fajnie, ale z mapy już widzę, że zaplecza dla aut nie ma żadnego.... na polu wielkości 9 domków nijak zmieścić 150 aut...nie mówiąc o sponsorach.

[ Dodano: 12-09-2012, 20:06 ]
W okolicy kaszub jest jeszcze jeden ośrodek, który, myślę, że mógłby się nadać
http://www.grzybiadabrowa.pl/docs/86
niestety nie znalazłem planu ośrodka,. a le jest niedaleko ośrodka "kaszubski Bór"
ktoś wyżej deklarował obadanie miejsca, można by po drodze zajechać i tam jest stosunkowo niedaleko. Ceny wyglądają przystępnie.

Bucza - 12-09-2012, 20:22

Dostałam odpowiedź z ośrodka Kalwa http://www.kalwa-energopol.pl/

Pani, której przesyłałam zapytanie chyba zbyt dosłownie zrozumiała "proszę o przesłanie pełnych cen, łącznie z ewentualnymi kosztami dodatkowymi" i stworzyła nam bardzo pełną ofertę :D , choć muszę przyznać, że jak na to co wrzucili w cenę to wcale nie wygląda to aż tak źle :D

Napiszę tylko w skrócie (wierzcie mi, że to pod spodem to skrót :D ) , bo i tak raczej będę musiała sprecyzować jakiej oferty oczekiwałam, ale to co dostałam na chwilę obecną wygląda tak:

termin: 30.08-1.09.2013
cena: 350 zł / 1 os / 2 doby (oferta na 400 osób)
w cenie:
- zakwaterowanie
- wyżywienie (2 śniadania, 2 obiady)
- ognisko (z pełnym wyżywieniem zapewnionym przez nich i nawet doliczyli po 1l piwa na osobę :D )
- kolacja bankietowa (to chyba, że niby w jeden wieczór to ognisko, a w drugi ta kolacja, tu też doliczyli 150g alkoholu na osobę :D )
- Oprawa muzyczna (DJ) jeden wieczór
- Basen Sauna
- Kręgle, bilard, snooker, boiska odkryte (piłka nożna, siatkówka, koszykówka)
- Teren pod zajęcia plenerowe i rozstawienie namiotów
- Podłączenie do prądu
- Obsługa
- Parking
(korty tenisowe, konie i sprzęt wodny płatny dodatkowo)

dodatkowo opłata klimatyczna 1,60 zł /os/dobę

i z oferty wynika, że bez opłat za zwierzaki

Oczywiście rozumiem, że nie interesuje nas ich pełna obsługa (wyżywienie, ognisko, DJ- w końcu mamy swojego, a przynajmniej tak mi się wydawało na tegorocznym zlocie :D ) i poproszę o ofertę bez punktów 2,3,4 i 5 oraz osobno możliwość wykupienia posiłków.

Mare - 12-09-2012, 20:35

Bucza napisał/a:
termin: 30.08-1.09.2013

a nie było przypadkiem gdzieś wyżej mowy, że wybieramy raczej ostatni weekend sierpnia? czyli 23-25 sierpień 2013?? :O

bo ten to już raczej wrześniowy ;p

Bucza - 12-09-2012, 20:56

Zapytanie wysłałam z obydwoma terminami i nie wiem czemu sami określili ten termin. Pewnie dla nich ten jest bardziej na rękę, bo bardziej po sezonie. Oczywiście to była tylko wstępna oferta, bardziej orientacyjnie, żeby wiedzieć jak się w ogóle zapatrują na organizację zlotu. Pani, z którą rozmawiałam była sensowna, mają doświadczenie w obsłudze dużych grup zorganizowanych.

Cezar napisał/a:
Bylem tam ostatnio na minus male parkingi (chyba ze zaliczymy plac karawaningowy) i spore rozrzucenie domkow po osrodku :wink:
83 domki Brda (6os) = 498 miejsc plus to co ponad standard w domku. Spokojnie miesci sie nawet 12 osob - sprawdzone.

Właśnie dlatego, każdy ośrodek trzeba sprawdzić osobiści, w rozmowie telefonicznej otrzymałam informację, że jak mają obłożony cały ośrodek (nie w formie grup zorganizowanych) to auta się mieszczą bez problemu i powinniśmy się zmieścić w 200 aut.

grzesiopol - 12-09-2012, 22:44

Bucza napisał/a:
tyle to płaciliśmy za cały domek na Wawrzce, ja bym jechał w 4 osoby więc koszt dwóch dni to 1400 zł + 500 zł koszt przejazdu + cos tam i daje nam 2000zł za dwa dni, nie wydaje wam sie że to chore. Wczasy są tańsze.
Poza tym proponuje zapoznać sie z cennikiem za powstałę uszkodzenia znajduje sie na tej stronie http://www.kalwa-energopol.pl/noclegi, niestety jest pisany białą czcionką więc jest nie widoczny, trzeba zaznaczyć sobie myszką obszar poniżej cennika. Wg tego wszyscy potencjalni klienci to wandale, ja bym zrezygnował z tego ośrodka.

[ Dodano: 12-09-2012, 23:03 ]
Mare napisał/a:
W okolicy kaszub jest jeszcze jeden ośrodek, który, myślę, że mógłby się nadać
http://www.grzybiadabrowa.pl/docs/86
cennik nawet dostepny dla wszystkich nawet mniej zamożnych mitsumaniaków i teren tez fajny.
Mare - 12-09-2012, 23:04

Co tu dożo mówić, firma z warszawy. Ale ogólnie mi się nie podoba to miejsce.

[ Dodano: 12-09-2012, 23:05 ]
no i jeszcze doba, która trwa 19 godzin .... szczerze mówiąc w żadnym hotelu jeszcze takiej krótkiej nie widziałem.

Jaro1974 - 12-09-2012, 23:17

Bucza napisał/a:

:shock:
Bucza napisał/a:
Oczywiście rozumiem, że nie interesuje nas ich pełna obsługa (wyżywienie, ognisko, DJ- w końcu mamy swojego, a przynajmniej tak mi się wydawało na tegorocznym zlocie :D ) i poproszę o ofertę bez punktów 2,3,4 i 5 oraz osobno możliwość wykupienia posiłków.

Nawet jeśli opuszczą nam ze 100 pln to i tak jest to dość pokaźna kwota. Ja za cztery osoby płaciłem 250 pln za dwie nocki.
Bucza napisał/a:
dodatkowo opłata klimatyczna 1,60 zł /os/dobę

Czy na Wawrzce płaciliśmy opłatę klimatyczną?
Powiem tak - ośrodek owszem mógłby być powiedzmy ale nie z tymi cenami. A podejrzewam że ciężko będzie stargować się poniżej 200 pln na osobę na dwie nocki. A weźmy jeszcze pod uwagę taki fakt że niektórzy z nas będą pewnie chcieli przyjechać wcześniej a wtedy koszty rosną. Z moich wyliczeń wynika że na Wawrzce płaciliśmy 61,50 pln za osobę w "Brdzie" więc ta kwota podana przez tą panią z tego ośrodka do mnie nie przemawia. Ja rozumiem że jest to faza poszukiwań i jest ciężko cokolwiek wybrać, a już dogodzić wszystkim graniczy z cudem ale starajmy się szukać czegoś cenowo zbliżonego do Wawrzki. Ja sam w wolnych chwilach przeglądam to i owo ale na razie nie mam swojego typu więc nie podaję niczego. Co do terminu się nie czepiam ale z tego co bodajże Firek lub Bartek ( nie pamiętam teraz) napisał to trzymamy się terminu 23-25.08.

MartinMM - 12-09-2012, 23:45

ja za nocleg zaproponowałem 35 złotych ale wybór należy do was :)
grzesiopol - 12-09-2012, 23:54

A może coś z lubluskiego http://www.kormoran-niesu...y-lubuskie.html ceny przystępne i domki super, trzeba tylko byłoby dogadać sie co do miejsca dla sponsorów, parkowanie dozwolone przy domkach, każdy domek posiada tapczany 1 osobowe oraz wersalkę dwuosobową czyli np w domku 2 osobowym moze spać 3 osoby.
koszmarek - 13-09-2012, 07:20

od paru lat ZAWSZE placi sie oplate klimatyczna.a jestes tego swiadomy czy nie to inna sprawa. a uczepiliscie sie strasznie ;)
szuwar - 13-09-2012, 08:20

MartinMM napisał/a:
ja za nocleg zaproponowałem 35 złotych ale wybór należy do was :)

cena baa...rdzo atrakcyjna, nawet porównując domki brda, to wychodzi dobrze :)

Cytat:
Czy na Wawrzce płaciliśmy opłatę klimatyczną?

klimatyczna jest wszędzie w rejonach gdzie tego wymaga zarządzenie. Po prostu niektórzy wliczają koszt w cenę pobytu inni dodatkowo pobierają opłatę, nie jest to kwota myślę na tyle duża aby kruszyć kpię.

proponuję wypowiedź władzy o wstępnych decyzjach, ewentualnie podanie kilku wariantów i nie warto trzaskać postów w nieskończoność ..... była już taka sugestia wcześniej....

pawlos - 13-09-2012, 08:24

koszmarek napisał/a:
od paru lat ZAWSZE placi sie oplate klimatyczna.a jestes tego swiadomy czy nie to inna sprawa. a uczepiliscie sie strasznie

Na Wawrzce opłata klimatyczna to byłby żart , chyba że oni by nam płacili za te kominy Elektrowni Bełchatów