To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia

rezon - 13-11-2013, 11:44

elektri napisał/a:
A 18" na profilu 55 z pewnością nie wytrzymają takich dziur jak 16 ....
Na ori felgach latem dają radę. Zimą faktycznie gorzej. Na 16 też się daje jeździć. Balonik, bo balonik - ale dziury są wyraźnie mniej odczuwalne i nieco niższe zużycie paliwa.
elektri napisał/a:
Przesiadam się z Octavii która ma 85KW przy masie 1200, więc pozostałe 25KW powinno sobie poradzić z tymi 180kg.
Jak przesiadasz się z TDI 115KM to będziesz mocno zawiedziony dynamiką O3.
madox napisał/a:
Nie wkładaj tam kół 16 błagam Cię ,bo się robi maszkara kompletna
na 18" IMHO jest tak samo maszkara tylko niekompletna :wink: . Jak ktoś chce ładne autka to może z F albo z I. hektary tworzyw we wnętrzu nie są wyrazem subtelności w Outkach :wink:
elektri - 13-11-2013, 11:57

Cytat:
Na 16 też się daje jeździć. Balonik, bo balonik - ale dziury są wyraźnie mniej odczuwalne

I na to też kładą szczególną uwagę.
rezon napisał/a:
Jak przesiadasz się z TDI 115KM to będziesz mocno zawiedziony dynamiką O3

Spoko przesiadam się z 1,6 benzyna (FSI)

A do tego nie jestem kobietą i nie będę się z nim przeglądał w lustrze :) :)

piker - 13-11-2013, 13:14

Gratuluję zakupu! Myślę, że będziesz zadowolony, bo zakup wygląda na przemyślany. A i podejście do motoryzacji racjonalne. Na malkontentów nie ma co zwracać uwagi :D
Komandor - 14-11-2013, 17:05

Elektri gratuluję zakupu.
Przyznam że niechętnie zakładam letnie opony osiemnastki po zimowych szesnastkach, niskoprofilowe laczki dobrze komponują się z porsche bo SUV wygląda z nimi śmiesznie. Skrzynia CVT po 4 latach doskonale sprawdza się z O2 2.4 i nigdy więcej manuala nie wybiorę.
Kto narzeka na CVT to widać nie nauczył się jeździć z taką przekładnią.

pozdro

madox - 15-11-2013, 20:01

EDIT: Madox - uważaj, to podpada pod prowadzenie działalności handlowej... Tym razem bez ostrzeżenia ale cierpliwe czekam aż się podłożysz.
edi82 - 17-11-2013, 18:03

Witam.
Czy któryś z Panów ma doświadczenia z O3 2.2 diesel 150km skrzynia manualna?

Jackie - 18-11-2013, 12:32

KowaliK napisał/a:
Madox to typowy internetowy troll - zapytajcie o niego na forum Subaru w temacie nowego Forestera, albo na autoGalerii (z tego co kojarzę to tam chyba też występował).

Dokładnie, miałem "przyjemność" na Forum Subaru z panem i powiem tylko tyle - tam poszedł ban za promowanie Volvo ;) U nas wnioskuję o to samo - szkoda czasu.
Pozdrawiam

madox - 18-11-2013, 14:37

Dopiero co pisałem,że chyba kupię Outlandera ,więc nie kumam o co chodzi.O to ,że nie można napisać ,że auto za ponad 130tys ma do setki więcej jak Fabia?A plastki gorsze jak polo.A co to jest Korea Północna i jedynie słuszne poglądy?Bo nie rozumiem
I jeszcze jedno ,co podpada pod działalność handlową?Jeśli zbierze się kilka chętnych osób i kupi u jednego dilera kilka aut ,a diler sprzeda je w trochę lepszej cenie,bo zrobi większy obrót to to jest działalność handlowa?A czyja ?Dilera chyba,a to chyba dobrze.To coś zabronionego i niezgodnego z regulaminem?

Jackie - 18-11-2013, 15:35

madox, przerabiałem ten temat w dziale Forester. Nie chce mi się robić tego powtórnie...
Aha, w zakresie zakupów grupowych lepiej działa groupon.pl
Pozdrawiam

mitsu00 - 18-11-2013, 15:59

To ja cos dorzuce z innej beczki odnosnie OIII:

Tydzien temu oberszefowstwo u mnie w "zakladzie" wybralo OIII Phev jako sluzbowki. 30sztuk zamowili. W SE Panstwu subsyduuje zakup tego modelu upustem 20 tys zl w przeliczeniu ze wzgledu na znikoma emisje CO2. Mimo takiej "marchewki" uwazam ze ponad 200tys zl za Phev:a to lekka przesada.

madox - 18-11-2013, 16:49

Ciekawe ,czy proponowałbyś grupon ,gdyby ktoś grupowo zaproponował zakup w Twoim salonie.
krzychu - 18-11-2013, 17:23

Jackie - nie karm trola...
regon - 18-11-2013, 19:30

madox napisał/a:
Ciekawe ,czy proponowałbyś

czas na grzyby, wokół Olkusza są piękne lasy, cisza, spokój ....

edi82 - 18-11-2013, 19:39

A więc co z tym dieslem? ma ktoś czy nie :)
mitsu00 - 18-11-2013, 19:42

regon napisał/a:
madox napisał/a:
Ciekawe ,czy proponowałbyś

czas na grzyby, wokół Olkusza są piękne lasy, cisza, spokój ....
http://www.youtube.com/watch?v=IzoH8OHhTYc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: