Nasze Miśki - Granat z beżem w wydaniu V6
Bartekkita - 18-10-2016, 20:53
Galant jedzie jutro do blacharza to sprzedam mu temat Dzięki Panowie!
Bartekkita - 17-12-2016, 00:34
Mój 1000 post Wypadało by wrzucić coś wielkiego. No to będzie historia o tym jak mi odbiło po wakacjach. Miałem oddać Miśka do Mariusza na poprawkę lewego kielicha i dziurę w nadkolu wewnętrznym przednim lewem. Przy okazji miał wymienić przerdzewiały błotnik, żeby od razu miał lepszy dostęp do podłużnicy górnej. Przy okazji je zakonserwować. A jak ściągamy błotnik to i zawiasy w drzwiach, bo moje miały już luzy i jak nie było smaru to pukały na nierównościach. No, ale byłoby za prosto. Miałem w planach wygłuszać podłogę, to stwierdziłem, że zanim oddam auto to je jeszcze wybebeszę pod wygłuszenie. Jak jakaś mała dziurka wyjdzie to akurat za raz się zrobi. No i się zaczęło...
Powyżej podłoga prawa strona tył.
Podłoga pasażer.
Podłoga kierowca
No i Mariusz wziął się do roboty:
Sporo powycinał, resztę potraktował podkładem reaktywnym.
Zapodkładował...
Zapryskał 2 razy Noxudolem. I zabrał się za lewy fartuch:
Dziurka przez, którą wszystko się zaczęło. No i kielich:
Spawać "bezszwowo" to on umie
Dół:
Cały fartuch zapodkładowany zgodnie z moim życzeniem:
Na to Noxudol:
Błotnikowi też się dostało. Wcześniej usunąłem z niego masę uszczelniająco, oczyściłem, zapodkładowałem i w miejscu, w którym według mnie uderza woda z kół w czasie jazdy od wewnątrz wkleiłem matę butylowo-aluminową.
Powiedzieliśmy A, trzeba było powiedzieć B. Drugą stronę czekało to samo. No znaczy nie dokońca, bo błotnik wcześniej odratowałem, zrobiłem też całe nadkole wewnętrzne, no ale nie zdejmowałem błotnika...
To co udało mi się zrobić wcześniej z błotnikiem z podłogi:
Poprawione:
Zalane woskiem wszystkie spawy na podłodze:
No i ten nieszczęsny cieknący kominek:
Do tej pory zastanawiam się po co i dlaczego
Bartekkita - 28-12-2016, 01:47
No muszę przyznać, że szlak mnie trafił, do wymiany mam znowu wahacz lewy prosty - luz na sworzniu. Ten co mam teraz - CTR wytrzymał 11k, jak olej... tragedia. Poprzedni chinol wytrzymał 30k, a był dwa razy tańszy. Jest jakaś szansa, żeby kolejny kupiony wahacz przelatał powiedzmy 60-80k? Znalazłem min. Blue Printa, Febi Bilstein, Ruville, za ponad 2 stówki, możecie coś polecić? Czy ładować chinola za stówę i liczyć, że znowu 30k pożyje? A może poszukać używanego oryginału - da się je jakoś rozróżnić? Może regeneracja, tego złomu co mam, albo jakiejś kupionej używki?
Poleciał mi również sworzeń na wahaczu prawym górnym(SH) po 35k. Jaki zestaw naprawczy polecacie?
Pęka mi również osłona gumowa sworznia, na prawym prostym 555 po 45k, choć jeszcze nie ma dziury, a cały wahacz też jest jeszcze w przyzwoitej kondycji. Da się gdzieś dorwać samą osłonę, czy trzeba rzeźbić?
Z góry dzięki za rady
Hugo - 28-12-2016, 07:50
Dziwne, że CTR tak szybko padł. blue print'a warto spróbować, to pakowacz, ale z doświadczenia wiem, że pakuje dobre jakościowo zamienniki. Ruville to śmieć. Używany oryginał nie jest głupim pomysłem, gdyby oryginalne gumki osłonowe sworzni były wieczne, oryginalne sworznie w dolnych przednich wahaczach byłyby też wieczne. Bartekkita napisał/a: | da się je jakoś rozróżnić? | Da się. Bartekkita napisał/a: | Może regeneracja, tego złomu co mam, albo jakiejś kupionej używki? | Zamienników się raczej nie regeneruje. Bartekkita napisał/a: | Jaki zestaw naprawczy polecacie? | Nie ma czegoś takiego. To chińczyk, jednorazówka, zepsuje się-wymieniasz na nowy
promatti - 28-12-2016, 10:25
Łohoho widze Gal nowe poczatki nieźle.
Mariusz 500E smary wyciera powodzi sie. Ile czekałeś w kolejce do Mariusza ?
Bartekkita - 28-12-2016, 22:55
Podpowiesz jak? Hugo napisał/a: | Nie ma czegoś takiego. To chińczyk, jednorazówka, zepsuje się-wymieniasz na nowy
|
Hugo, do wahacza górnego są sworznie w necie dostępne, tego też się nie da wymienić?
promatti napisał/a: | Ile czekałeś w kolejce do Mariusza ? |
Tak pół żartem pół serio to udało nam się zgrać po półtora roku
Nacz - 28-12-2016, 23:27
Kolega to ma widzę bardzo podobne auto do mojego i to jeszcze w kolorze jaki chciałem, chętnie bym kiedyś postawił obydwa obok siebie ..jakkolwiek by to nie zabrzmiało
A i dzięki za fotorelację z prac blacharsko-konserwacyjnych, kilka rzeczy zdążyłem zastosować u siebie.
Hugo - 29-12-2016, 10:05
Po tulei widelca amortyzatora. Jest pod kątem. Było pisane nie raz na forum. Poszukaj. W oryginalnych górnych wahaczach sworznie są wymienne. W zamiennikach nie wiem.
Bartekkita - 29-12-2016, 10:46
Nacz, w tym roku raczej na zlocie mnie nie będzie ale jakbys był kiedys w okolicy Wrocławia to pisz śmiało
Hugo, dzięki za info. Co powiesz o tym: http://allegro.pl/mitsubi...6646426928.html ?
Marcino - 29-12-2016, 14:14
Robota z kielichem z przodu dokładnie tak samo jak u mnie. Tez mam tak zakonserwowane. Teraz musze zdjać prawy błotnik bo pewnie bedzie podobnie jak u ciebie a z podłogi to słabo idzie zrobić jak widać.
Marcino - 29-12-2016, 14:18
Bartekkita napisał/a: | Pęka mi również osłona gumowa sworznia, na prawym prostym 555 po 45k, choć jeszcze nie ma dziury, a cały wahacz też jest jeszcze w przyzwoitej kondycji. Da się gdzieś dorwać samą osłonę, czy trzeba rzeźbić? |
Kup nową gumkę w InterCars lub innym sklepie. Gumka od Hyundai TI0501, na opakowaniu numer 54517-22000
Hugo - 29-12-2016, 19:29
Sprzedawca OK, zaufany, że tak powiem Wahacz to na 99% oryginał, bo zdjęcie kiepskie. Na tej fotce nie jestem w stanie Ci napisać czy to faktycznie wahacz lewy czy prawy.
Nacz - 29-12-2016, 23:52
Bartekkita napisał/a: | ale jakbys był kiedys w okolicy Wrocławia to pisz śmiało |
i vice versa gdybyś był w okolicach Trójmiasta
Bartekkita - 04-01-2017, 21:01
Hugo napisał/a: | Sprzedawca OK, zaufany, że tak powiem Wahacz to na 99% oryginał, bo zdjęcie kiepskie. Na tej fotce nie jestem w stanie Ci napisać czy to faktycznie wahacz lewy czy prawy. |
To tak się zbierałem, że mnie ktoś ubiegł Jakby ktoś miał namiar na oryginalny lewy prosty to proszę o PW.
Marcino, dzięki poszukam
Nacz, będę pamiętał
Kolejny pytanie jak się zbarać do wymiany filtra kabinowego?
jacek11 - 04-01-2017, 21:08
Bartekkita napisał/a: | Kolejny pytanie jak się zbarać do wymiany filtra kabinowego? |
Odkręcając schowek Jak go odkręcisz,to zobaczysz filtr. Przyjemna praca
|
|
|