Forum ogólne - Na światłach mijania przez cały rok
Anonymous - 17-04-2008, 18:58
odkopie troche temat bo wlasnie na tvn turbo w raporcie znowu byl reportaz o swiatlach, tzn. mowa byla o tym ze liczba wypadkow sie zwiekszyla w calej polsce (oprocz warszawy), sama policja twierdzi ze bardziej podnosza bezpieczenstwo fotoradary niz swiatla, a ekolodzy wyliczyli ze polacy wydali dodatkowo 650mln zlotych na paliwo.
wspomniane bylo tez o tym ze byc moze polska wzorem innych europejskich panstw wycofa sie z tego pomyslu,
czekam na ten dzien z niecierpliwoscia
akbi - 17-04-2008, 19:14
| arturro napisał/a: | byc moze polska wzorem innych europejskich panstw wycofa sie z tego pomyslu,
czekam na ten dzien z niecierpliwoscia |
ja tez, bo wowczas przy wlaczonych swiatlach bede bardziej widzocczny ... a teraz zlewam sie z tlumem
Anonymous - 17-04-2008, 19:15
| arturro napisał/a: | | czekam na ten dzien z niecierpliwoscia |
ja tez-juz zalatwiam kalasznikowa na te okolicznosc
oczywiscie te same imbecyle beda nas raczyc nastepnymi "cudownymi" receptami na poprawe bezpieczenstwa.oczywiscie kosztem kierowcy...
Anonymous - 17-04-2008, 19:33
| wlad napisał/a: | | oczywiscie te same imbecyle beda nas raczyc nastepnymi "cudownymi" receptami na poprawe bezpieczenstwa.oczywiscie kosztem kierowcy... |
napewno postawia wiecej fotoradarow ale to mi raczej nie przeszkadza,
zreszta ktos "tam" w ministerstwie "idzie po rozum do glowy" bo wracaja np. zielone strzalki, teraz news ze swiatlami, idzie lepsze
Anonymous - 18-04-2008, 06:20
| arturro napisał/a: | | napewno postawia wiecej fotoradarow ale to mi raczej nie przeszkadza, |
mi tez-powiem nawet herezje,ze majac do wyboru zapalic swiatla czy fotoradary wybralbym to drugie.powod mysle prosty-mniejsza predkosc=mniej ofiar smiertelnych.
co najlepiej uskutecznia sie zima.
cns80 - 18-04-2008, 06:38
| wlad napisał/a: | | mi tez-powiem nawet herezje,ze majac do wyboru zapalic swiatla czy fotoradary wybralbym to drugie. | Hehehe Bo postawią je u nas, a nie u Ciebie
Anonymous - 18-04-2008, 07:10
| cns80 napisał/a: | | Hehehe Bo postawią je u nas, a nie u Ciebie |
u niego stoi tyle fotoradarow jak nigdzie na swiecie
malo tego ze stoi to jeszcze w kazdej puszce na totalnym wygwizdowiu siedzi urzadzenie
cns80 - 18-04-2008, 07:14
| arturro napisał/a: | u niego stoi tyle fotoradarow jak nigdzie na swiecie
malo tego ze stoi to jeszcze w kazdej puszce na totalnym wygwizdowiu siedzi urzadzenie | To się chłopak przyzwyczaił Złamali jego polską duszę
Ja jeszcze powalczę
A przy okazji fotoradarów: Pozdrawiam ekipę z trójmiasta, która zamalowała oczko fotoradaru
mlun - 18-04-2008, 10:20
Co do tych fotoradarów to i tak coraz więcej ich stawiają i muszę przyznać że przez to ludzi naprawde zwolnili( tak samo jak i przez tzw. tajniaków łapiących piratów drogowych). Pamiętam że kiedyś jak się do Wawy jechało trasą nadwiślańską to pomimo70-80 na blacie i tak sporo samochodów Cię wyprzedzało a teraz nawet niektórzy wolniej jadą że nie wspomne o powrocie ,wtedy to nie wiem czemu wszyscy koło 60 się trzymają. Także uważam że ja bym sobie podarował światła i niech jeździ ten kto chce a więcej fotoradarów i patroli dadzą.
Krzyzak - 18-04-2008, 13:33
tez to wczoraj na tvn turbo widzialem - czyli wychodzi na moje (i Artura)
choc jakby kazali montowac trzecie swiatlo stop, to bym sie podpisal pod tym obiema rekoma
Anonymous - 18-04-2008, 13:50
niech drogi lepsze zrobią, o większej przepustowości a przede wszystkim bezpieczne,
bo póki co to jak jest dzióra w drodze jak po granacie,
to jest znak ostrzegawczy, postawione ograniczenie do 30km/h
i zadowoleni
dlaczego tego nie nareperować ????
chora mentalność
a wracając do głownego wątku:
| Krzyzak napisał/a: |
szczegolnie w kraju, gdzie wiekszosc jezdzi jak debile...
skoro Szwajcaria, majaca wysoka kulture jazdy sie wycofuje, to Polska juz dawno powinna |
już na ten temat pisałem, u nas nie ma kultury jazdy zazwyczaj,
skoro podajemy przykład zachodnich krajów,
rozpatrzmy niemców, jest szarówka, mgła, zbliża się zmrok
100% kierowców ma włączone światła !!!!!
u nas może być ciemno jak w kopalni, warunki zerowej widocznosci,
to i tak nie włączą świateł, bo przeciez żarówka się spali albo więcej paliwa wypije...
i właśnie przez takich... mamy nakaz jazdy na światłach przez cały czas
JCH - 18-04-2008, 17:10
| leser napisał/a: | u nas może być ciemno jak w kopalni, warunki zerowej widocznosci,
to i tak nie włączą świateł | Co za problem to egzekwować?
Anonymous - 18-04-2008, 17:36
| leser napisał/a: | rozpatrzmy niemców, jest szarówka, mgła, zbliża się zmrok
100% kierowców ma włączone światła !!!!! |
rozpatrzmy angoli-jest szarowka,mgla,zbliza sie mrok
99% kierowcow nie ma wlaczonych swiatel!!!
a wypadkow nie widac...
e-gen - 18-04-2008, 20:59
światła włączone a wypadków więcej, paradoks? wcale nie - po prostu ruch się zwiększył, ot i co; boje się pomyśleć o ile wzrosłaby liczba wypadków gdyby jeżdżono bez świateł
Anonymous - 18-04-2008, 21:26
| JCH napisał/a: | | leser napisał/a: | u nas może być ciemno jak w kopalni, warunki zerowej widocznosci,
to i tak nie włączą świateł | Co za problem to egzekwować? |
Widac jest problem. Chciałbyś aby dziennie dochodziło dodatkowo do 300 spraw sądowych po odrzuceniu mandatu ?
Policjant mówi że warunki widocznosci zgodnie z przepisami zobowiazywały do włączenia świateł. Kierowca (bez świateł): uważam, ze widoczność była wystarczająca/ jasnosc była wystarczająca. Prosze mi dać pomiar z natężenia światła w momencie zatrzymania... który będzie podstawą do wystawienia mandatu, inaczej mam to gdzieś i kierujcie sobie sprawę do sondu. Juz to widzę
| wlad napisał/a: | rozpatrzmy angoli-jest szarowka,mgla,zbliza sie mrok
99% kierowcow nie ma wlaczonych swiatel!!!
a wypadkow nie widac... |
moze mają lepsze drogi, lepiej zaprojektowane, lepsze oznakowanie na drogach,
lepsze oświetlenie niż 1 latarnia na 5km i co druga nie działjąca...
to tylko gdybanie
ustosunkuj się do całej wypowiedzi a nie fragmentu,
opisałem przykłady z zaobserwowane podczas codziennej jazdy
zawsze przykład nalezy brac z lepszych, chcesz nie włączać świateł ?
okej, mozesz nawet je całkiem wymontować, rób co chesz dopóki nie stwarzasz zagrożenia dla mnie lub mojej rodziny
| e-gen napisał/a: | światła włączone a wypadków więcej, paradoks? wcale nie - po prostu ruch się zwiększył, ot i co; boje się pomyśleć o ile wzrosłaby liczba wypadków gdyby jeżdżono bez świateł |
nic dodac nic ująć
|
|
|