Nasze Miśki - "Whoomp!!! There it is!" czyli Brzydal
Bartekkita - 02-11-2016, 11:24
Krzyzak napisał/a: | sveno napisał/a: | patrząc na to co daje w salonach i na plany koncernu Mitsubishi Motors to skończyła się również przygoda z trzema diamentami | smutne ale prawdziwe; ale nie ma za bardzo w ogóle co kupić... gdybym miał wybrać coś nowego co choć trochę nawiązuje do Galanta (czyli pachnące skóry, porządny automat hydrauliczny i reszta fajnego wyposażenia) to pewnie min. 200 000 zł trzeba mieć... kupić auto za tyle... hmmm - tylko po co? - żeby jeździło tak samo jak Galant (no może poza rdzą) |
Nie przesadzajmy obecnie od Galanta lepiej jeździ, hamuje, jest cichsze praktycznie wszystko od segmentu C w górę(mówię o nówkach - nowe generacje, lifty od 2015r.). Prawie 20 lat w motoryzacji to nie tyle przepaść co Wielki Kanion. Co nie zmienia faktu, że dalej uwielbiam mojego staruszka. Natomiast nacodzień nie pogniewałbym się na coś nowszego, ale na to przyjdzie jeszcze czas.
Fragu - 02-11-2016, 11:30
Dobra dobra - volvo mam 1,5 roku - jest ciche, wygodne, komfortowe, super hamuje, ma super audio i wyciszenie, nie gnije - ale nie ma tego feelingu i ducha.
Jest zwyklym dupowozem dlatego zamierzam zmienic na Outka Turbo i znowu walczyc z ruda, hamulcami itp
Owczar - 02-11-2016, 12:34
Zgadzam się w 100% z tym co napisał sveno. Galant ma wygląd i charakter, ale mój nowszy nabytek, choć niewiele młodszy, deklasuje go pod każdym względm (poza wyglądem). Komfort, moc, [b]CISZA[/b i mnótwo dodatków, które uprzyjemniają jazdę i czynią ją niezwykle relaksującą.
Ostatnio ze Schwangau (ponad 1200km) do Warszawy jechaliśmy 10,5h. Po dotarciu do domu wysiedliśmy z auta wypoczęci i zrelaksowani. Galantem w takim tępie człowiek męczył się po 300km. Głównie od hałasu. Aut idealnych nie ma i nie będzie. Ale każdy może znaleźć idealne auto dla siebie. Galant u mnie ma dożywocie i oby jeździł jak najdłużej. Ale z drugiej strony nie możemy się z żoną doczekać jego następcy, którego sobie wymarzyliśmy
eremita - 02-11-2016, 13:45
Fragu napisał/a: | Jest zwyklym dupowozem dlatego zamierzam zmienic na Outka Turbo i znowu walczyc z ruda, hamulcami itp |
Ja cały czas przeglądam jak trafie jakiegoś turbiaka w dobrej cenie/stanie do wezmę ale jest to jedyne auto ze starszych na jakie patrze
Z nowszych patrzę na citroen c5 lub choć sam w to nie wierzę w oko wpadł mi citroen berlingo multispace xtr ale tylko wersja z szyberdachem
awaria - 20-11-2016, 18:05
sveno Twój Brzydal https://www.olx.pl/oferta...html#2af9b1c0dd
sveno - 20-11-2016, 22:34
Już nie mój.
Ale zdjęcia moje
Paweł84 - 21-11-2016, 23:00
[quote="eremita"] Fragu napisał/a: | Jest zwyklym dupowozem dlatego zamierzam zmienic na Outka Turbo i znowu walczyc z ruda, hamulcami itp |
Ja cały czas przeglądam jak trafie jakiegoś turbiaka w dobrej cenie/stanie do wezmę ale jest to jedyne auto ze starszych na jakie patrze
Z nowszych patrzę na citroen c5 lub choć sam w to nie wierzę w oko wpadł mi citroen berlingo multispace xtr ale tylko wersja z szyberdachem [/quote
tylko ja jestem taki głupi ze kupiłem sobie drugiego Galanta
Dario1986 - 22-11-2016, 08:24
sveno napisał/a: | Już nie mój.
Ale zdjęcia moje |
a warto go kupić czy niekoniecznie?
sveno - 22-11-2016, 09:28
To już musisz sam ocenić.
eremita - 22-11-2016, 11:32
Dario1986 napisał/a: | sveno napisał/a: | Już nie mój.
Ale zdjęcia moje |
a warto go kupić czy niekoniecznie? |
Jak byłby dobry to Sveno by nim pewnie jeszcze jeździł, tak wynika z tego tematu
[quote="Paweł84"] eremita napisał/a: | Fragu napisał/a: | Jest zwyklym dupowozem dlatego zamierzam zmienic na Outka Turbo i znowu walczyc z ruda, hamulcami itp |
Z nowszych patrzę na citroen c5 lub choć sam w to nie wierzę w oko wpadł mi citroen berlingo multispace xtr ale tylko wersja z szyberdachem [/quote
tylko ja jestem taki głupi ze kupiłem sobie drugiego Galanta |
to tez mój drugi
Paweł84 - 22-11-2016, 13:56
tylko ja sobie jeszcze kupiłem sportedition dla odmiany w manualu , jako drugie auto
Paweł84 - 22-11-2016, 13:57
musze sie zebrac na nowy temat w naszych miśkach
Marcino - 22-11-2016, 21:03
Jest nas wiecej...., jedni kupują drugiego inni remontują nieopłacalne ..,
sveno - 22-11-2016, 21:22
[quote="eremita"]Jak byłby dobry to Sveno by nim pewnie jeszcze jeździł, tak wynika z tego tematu
jakby to się stało w Polsce to pewnie bym go naprawiał. Tu w Szwajcarii aż się boję pomyśleć ile by naprawa kosztowała, a na wywóz do Polski i załatwianie wszystkiego zdalnie nie miałem czasu i nerwów. Nawet mi się jeszcze instalacja LPG nie zwróciła...
goofy_LLE - 30-01-2017, 17:04
sveno poznajesz?
https://zapodaj.net/b0fb2b76435a6.jpg.html
|
|
|