To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy

Sxizo - 19-04-2017, 11:23

Bzyk_R1 napisał/a:

Wskoczyłem też na św. Annę na małe pozowanie. Tak wiem brudas...
Obrazek

Wskoczyłem i ja :)

Bzyk_R1 - 19-04-2017, 14:27

Nice ! Patryk nie mów nikomu że tam zakaz wjazdu jest :D Mam nadzieję że się "zjedziemy" następnym razem.
mroz3k - 20-04-2017, 13:07

Bzyk_R1 napisał/a:
Pawel1988Ja już się zdecydowałem na DW 200, biorę na 100%

Ile w końcu kosztowała Cię ta pompa? Też będę chciał zamówić i ciekaw jestem gdzie najkorzystniej będzie?

Bzyk_R1 - 20-04-2017, 13:30

Pompa do Evo 3-9 sklep TopEndPower cena 457 zł plus przesyłka. Cena najkorzystniej wychodzi i polecany sklep przez chłopaków z RS.
Bzyk_R1 - 28-04-2017, 21:12

Cisza w temacie coś :) Pora na Update!

Dzisiaj LSRG otrzymał część wydechu ze stali nierdzewnej. Część ponieważ zostały jeszcze oryginalne środkowy i końcowy. Na te chwilę budżet nie pozwala na budowę kompletu. Ale kiedyś będzie na pewno. Została dezaktywowana cała "ekologia" Poznałem niesamowitego fanatyka który bardzo ogarnia modyfikacje w autach. Już wiem gdzie mitsu będzie jeździć na kolejne ulepszenia :D

Misiek postał trochę w towarzystwie NX 200 dysponującym niesamowitą mocą 650KM na Nitro. Piękna maszyna :D To przebywanie w takim towarzystwie i mod wydechu spowodował że część koni chyba przeskoczyło na Mitsubishi :) Teraz już wiem co mieliście na myśli Wy którzy usunęliście katy. Teraz dopiero turbo wstaje! Wcześniej czułem te moc gdzieś tam w pewnych zakresach było inaczej ale teraz jest BANDYTA :D Na mokrym na 3 biegu zamiata dupą :D jestem mega zadowolony. A do tego jest cicho, seryjne wydechy powodują że nie słychać że ktoś majstrował. Słychać ten charakterystyczny rurkowy szum i tyle ;)

Dziękuję w tym miejscu tym którzy pomagali w szukaniu spawacza w regionie i nie tylko. Dzięki dynam ;)

Kurier przyniósł również dzisiaj kolejną porcję Liqui Moly 5w40 Top Tec 4100 wraz z filtrem. Olej czeka na dogodną porę na wymianę jak wskoczy magiczne 10 tysięcy niebawem. Potem tylko RS i Gaz Parts, wszystko wyregulować dopieścić i pochwalę się co tam wypluje Miśiek ;)

turek61 - 28-04-2017, 21:51

Krzysztof....a gdzie kat ??? 8)
Bzyk_R1 - 28-04-2017, 21:52

Hehe czeka na gorsze czasy w garażu :D
Sxizo - 29-04-2017, 08:38

Może nagrasz jakiś filmik z jazdy? :D
Fragu - 30-04-2017, 09:26

Koniecznie coś nagraj!
W@sio - 30-04-2017, 09:58

Krzysiu, brakuje mi jakiegoś złącza elastycznego :-) dołóż sobie na wszelki wypadek :-)
Bzyk_R1 - 30-04-2017, 10:59

Skoro tak chcecie to postaram się coś ulepić. Panowie sobie życzą widok na zegary czy zza szyby? bo szczerze to nie mam uchwytu porządnego żeby było widać wszystko :D

Piotruś rozważałem to, bo zawsze istnieje szansa że gdzieś się zawadzi i sztywny wydech daje wtedy naprężenia na kolektor...ale w oryginale żadnego złącza nie było, za to flansza do której się wspawaliśmy jest osadzona i przykręcona na takich sprężynach i amortyzuje. Same katy też były osadzone sztywno bez złączki i mam cichą nadzieję że to wystarczy. Nie mam dokładnych pomiarów ale wydech idzie na tej samej wysokości więc nic z prześwitu nie stracił ;)

A i punkcik za pomoc z lambdą leci do Ciebie W@sio, ;)

Fragu - 30-04-2017, 20:05

Daj żeby zegary było widać ale też i drogę, żeby nie było, że na rolkach nagrywane :P
marcink - 06-05-2017, 11:07

Przy okazji jakiegoś spota możemy posadzić jakiegoś wideo-operatora u mnie na prawym i nagrać też widok zza ;) Ew. wideo rejestratorem.
Wiem gdzie można by to bezpiecznie nagrać (3 pasy autostrady, więc w sam raz, żeby pokazać elastyczność 80-140)

Bzyk_R1 - 06-05-2017, 14:56

Panowie to jest samochód do wożenia rodziny nie wyścigówka :D i wcale toto nie jedzie :D ;P
marcink - 06-05-2017, 16:17

Ależ nikt Ci nie każe przełączać na benzynę :P