To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śląskie - [OT Śląski]

apg2312 - 23-03-2016, 18:13

To mi się podoba :D
I znowu :
bezsen napisał/a:
"My"!! gościu bo bo reprezętuje nasza bielską grupe i pisze w naszym imieniu.

Proszę zeskanować i przestawić na Forum lub przesłać mi na PW pisemne pełnomocnictwa do reprezentacji, wystawione przez wszystkie osoby, które reprezentujesz. Dobrze by było, gdyby te pełnomocnictwa były poświadczone notarialnie.
Bo w innym wypadku, to reprezentujesz tylko siebie.
bezsen napisał/a:
Faktycznie tragedia na skale światową sie stała

OK. Zastosuję Twój sposób, i zmienię sobie Twój nick powiedzmy na "bezsens". Może być ? Ja przynajmniej mam wytłumaczenie, bo zawsze mogę napisać, że zdjąłem patrzałki i źle widziałem. A ponieważ kilkoro Mitsumaniaków już mnie na żywo widziało, to wiedzą, że faktycznie je noszę.
bezsen napisał/a:
Faktycznie mój błąd. Powinienem nic nie napisać. Przynajmniej jakiś prawilny, pamiętliwy forumowicz nie wypominał by mi takiego strasznego przestępstwa sprzed +/- 6 tygodni.

Jak widzisz, nie narzekam na pamięć. A to jest wbrew pozorom bardzo przydatne :)
Poza tym, jest takie stare przysłowie : "Nigdy się nie ma drugiej okazji, żeby zrobić pierwsze wrażenie".
A niestety, w Twoim przypadku to pierwsze wrażenie wypadło tak jakby nieszczególnie.
bezsen napisał/a:
Jakoś później informowałem na forum z wyprzedzeniem o spotkaniu w Pszczynie i potem z dwutygodniowym wyprzedzeniem o kolejnym spotkaniu w B-B to nawet nie raczyłeś pierdnąć postem.

Skoro wiedziałem, że się nie będę wybierał na te spoty, to po co miałem...hmmm...pierdzieć jakieś posty ? W sumie i tak nie pierdzę postów, tylko je piszę, a skoro Ty tak robisz, to można tylko pozazdrościć Ci takiej umiejętności :D

Aha - i taka moja prośba (ot, zbączenie moderatorskie z innego forum). Co prawda tutaj Regulamin tego nie nakazuje, ale staraj się proszę pisać posty z zachowaniem zasad pisowni języka polskiego. Bo przez to, jak (i oczywiście co) piszesz pokazujesz swój stosunek do rozmówców.

piotr_bb - 23-03-2016, 18:31

Morfi napisał/a:
mjsystem wszystko się da naprawić tylko trzeba.
Czasu
Chęci
Otwartości
To, że region ślask został zwalony to już wiemy i co mamy dalej płakać nad rozlanym mlekiem lub wspominac jak to kiedyś się żyło w "przyjaźni i szczerości", trzeba działać.
W Częstochowie sie mobilizują w Bielsku też i chwała im za to :wink:

Jedyny sensowny post od jakiegoś czasu , poczekajcie może coś się urodzi a jak nie to walcie jak w beben . Jak na razie cisną mi się słowa piosenki Młynarskiego " Przyjdzie walec i wyrówna " .

mkm - 23-03-2016, 19:06

apg2312, :roll: wystarczy.

Proponuję skończyć wątek w tym temacie "ogólnoregionalnym" i przejść do zadań w podgrupach.
Grupa "Bielska" może już zakładać swoje tematy - jak stworzy się Wam podforum łatwiej będzie je przenieść.

Perki1985 - 23-03-2016, 19:15

Widzę, że zaczyna się jazda, jazdeczka hehe. Fajnie, lubię tak :lol:

bezsen chce organizować spoty to niech to robi. Nie rozumiem chęci zniszczenia jego zapału. Jest osobą posiadającą rozum i własną wolę więc sam zdecyduje czy było warto.

JCH - 23-03-2016, 22:52

Dość!!!

Kto nie ma nic konstruktywnego do dodania proszę by się 3x zastanowił czy to chce napisać coś wniesie do dyskusji :!:

Postów na razie nie będę usuwał - niech świadczą o poziomie Waszej dyskusji :evil:

apg2312 - 24-03-2016, 01:32

JCH napisał/a:
Postów na razie nie będę usuwał - niech świadczą o poziomie Waszej dyskusji :evil:

Ja jednak proponuję, żebyś je po prostu zostawił. Ot, dla pamięci i dla potomnych.
Po pierwsze - nie łamią żadnego punktu Regulaminu Forum, a po drugie jest to jak sama nazwa wskazuje [OT Śląski], czyli wątek do swobodnej i nieskrępowanej wymiany poglądów i myśli różnych.
Gdyby to nie był OT, a wątek na temat konkretnych spotów w BB/na Podbeskidziu (czy gdziekolwiek indziej), to siedziałbym cicho jak myszka w dziurce, i nawet nie pisnął.
Podsumuję to z mojego punktu widzenia:
Naprawdę fajnie, że się komuś chce coś robić. Że zamiast płaszczyć :butthead: przed telewizorem czy komputerem poświęca swój czas i usiłuje rozruszać i zintegrować towarzystwo na różne sposoby :wav:

Z drugiej strony - nie miałem, nie mam i nie będę miał konta na mordospisie, a mam wrażenie, że dla kolegi bezsena ktoś kto nie ma konta na FB jest...jak to było ? Aaaa...gorszym sortem. Przykro mi, takie jest moje osobiste odczucie (wolno mi takie mieć), i niestety jest ono tylko potęgowane.
Choćby blokadą zdjęć ze spotu tylko dla członków zamkniętej grupy na FB.
Oczywiście, jeśli tam była dżampreza typu "wóda się leje strumieniami, nagie panienki tańczą po stołach" to jest to całkiem zrozumiałe. Ale wątpię, żeby tego typu orgia - nawet, gdyby była - została przez kogoś udokumentowana :P
W każdym bądź razie ja, jako gorszy sort już się więcej w temacie spotów na Podbeskidziu odzywał nie będę. Jeśli odpowiednio wcześniej na Forum zostanie zamieszczona informacja o spocie w BB, to jeśli akurat będę w tamtych okolicach i jeśli będzie mi się chciało, to może wpadnę.

JCH - 24-03-2016, 08:05

Adam, nie doszukuj się jakiegoś drugiego dna. Taka jest filozofia działania facebooka - jest grupa zamknięta i tylko jej członkowie widzą posty i zdjęcia. Ot cała tajemnica.
Peace!!! :)

Firebee - 24-03-2016, 10:01

Dość przepychanek.
Jak ktoś chce organizować spotkanie MitsuManiaków to je organizuje jedynie pod warunkami, że nie będzie w nim palenia gumy czy innych wygłupów oraz, że będzie to spotkanie od początku do końca opisane tu - na forum.
Sprawdzę każde forum regionalne i wstawię, lub przeniosę tematy spotów do podklejonych, by temat "Spoty" był wyróżniony i zawsze na górze.
Kolejne przepychanki w tym dziale zakończą się blokadą dostępu do tego regionu. OT rządzi się swoimi prawami, ale bez przeginki.

bezsen - 24-03-2016, 11:09

Dziękuje za słowa wsparcia i pozdrawiam zdjęciem ze spotu rozpoznawczego Mitsumaniaków przed Zlotem Beskidy 2009.

I samego Zlotu Beskidy 2009

Mam nadzieje, że nadal drzemie potenciał w tym regionie i warto jest spróbować :biggrin:

Paweł_BB - 24-03-2016, 13:02

bezsen napisał/a:

Mam nadzieje, że nadal drzemie potenciał w tym regionie i warto jest spróbować :biggrin:

Ja też tak sądzę ;)

mjsystem - 24-03-2016, 13:27

grzesiopol napisał/a:
Sławek nie marudź tylko do roboty. Pokaż młodzieży jak to się robi
...angielskie wyjście 8) :mrgreen:
apg2312 - 24-03-2016, 21:37

Przepraszam, ale jednak musiałem dopisać kilka słów.
JCH napisał/a:
Taka jest filozofia działania facebooka - jest grupa zamknięta i tylko jej członkowie widzą posty i zdjęcia.

Więc w sumie wychodzi na to, że żeby oglądnąć zdjęcia ze spotu muszę dołączyć do jakiejś dziwnej grupy, i zostać jej członkiem ? Ech, uwielbiam te gierki słowne :P Aż łezka się kręci w oku, jak sobie czasy PRL-u przypomnę, i niektóre ówczesne dziwolągi przyrodniczo-językowe, typu "członek z ramienia wysunięty na czoło" :D
Ale dość dygresji :D
W każdym razie, nie, dziękuję, nie skorzystam z żadnych usług oferowanych mi przez coś, co ochrzciłem swojskim mianem "mordospisu" :)
Zapisałem się tutaj, na Forum, i jestem uczestnikiem TEGO Forum. Owszem, jeszcze kilku innych, ale już nie związanych z motoryzację.
Firebee napisał/a:
Jak ktoś chce organizować spotkanie MitsuManiaków to je organizuje jedynie pod warunkami, że nie będzie w nim palenia gumy czy innych wygłupów oraz, że będzie to spotkanie od początku do końca opisane tu - na forum.

I to chyba jest najlepsze podsumowanie. Niestety, ani moje zawoalowane aluzje, ani napisana prostymi słowami "wytyczna" od admina nie poskutkowała.
bezsen napisał/a:
Dziękuje za słowa wsparcia i pozdrawiam zdjęciem ze spotu rozpoznawczego Mitsumaniaków przed Zlotem Beskidy 2009.

Cytat:
I samego Zlotu Beskidy 2009

A ja pozdrawiam zdjęciem z przygotowania do zlotu w 1945 roku :

Samoloty na zdjęciu to Mitsubishi A6M5, czyli sławne Zero/Reisen. Sam zlot odbył się na Iwo-Jimie lub co bardziej prawdopodobne na Okinawie.
Zdjęcie z Wiki.

bezsen - 24-03-2016, 21:56

No tak, można sie było tego spodziewać, że jak nie napisze, że te zdjęcia zrobiłem ja i na tych zdjęciach jest widoczny mój Gal to przeciesz nikt mi nie uwierzy. A już napewno nie taki oportunista mojej osoby i fejsbuka jak Ty.
JCH - 24-03-2016, 22:16

Adam.... muszę chyba do Ciebie przyjechać ;)
To chyba normalnie, że jak się chce pooglądać czyjeś zdjęcia to trzeba wejść do jego domu i otworzyć album, nieprawdaż? :)

Ja do FB mam stosunek ambiwalentny (cokolwiek to znaczy ;) ), do pewnych spraw jest mi niezbędny ale tylko do tych. I "sorry Batory" pewnymi przemyśleniami, tudzież zdjęciami dzielimy się tylko w takiej właśnie grupie (zamkniętej).

apg2312 - 24-03-2016, 22:34

bezsen napisał/a:
na tych zdjęciach jest widoczny mój Gal to przeciesz nikt mi nie uwierzy

Spoko, nie irytuj się. Nie interesuje mnie, kto robił te zdjęcia i co na nich jest.
Chodzi mi o to, co napisał Firebee :
Firebee napisał/a:
że będzie to spotkanie od początku do końca opisane tu - na forum

Ponieważ na Forum MM dołączyłeś w sierpniu 2014 roku, to możesz spokojnie milczeniem pominąć to, co, gdzie i z kim robiłeś wcześniej. Więc wrzucanie zdjęć z 2009 roku chociaż owszem, fajnie i dokumentujące Twoją wcześniejszą działalność nie jest wymagane. Dlatego wrzuciłem zdjęcie "zlotu" z 1945 roku...ot, taka mała aluzja ;)
Ale w praktyce od początku tego roku, kiedy to zacząłeś intensywnie działać na i w sumie pod szyldem Mitsumaniaków i zorganizowałeś dwa czy trzy zloty...może nie to, że cisza absolutna, ale jakoś bardzo wstrzemięźliwy jesteś w opisaniu i udokumentowaniu na Forum tych zlotów.
JCH napisał/a:
Adam.... muszę chyba do Ciebie przyjechać ;)

Wkładać flaszkę do lodówki ? ;) Czy może lepiej dwie ? ;)
JCH napisał/a:
sorry Batory

Ja mieszkam na Cwajce, Ch. Batory to z drugiej strony ;)