To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śląskie - [OT Śląski]

JCH - 25-03-2016, 08:49

:!: PRZERWA ŚWIĄTECZNA :!:
londolut - 04-04-2016, 18:46

bezsen, skąd tyś te zdjęcia wykopał? :D
bezsen - 05-04-2016, 15:50

A ze starego lapka. Jest dalej w rodzinie i tak przysiadłem na nim ostatnio i sprawdziłem co tam wśród starych fotek i znalazłem kilka starych zdjęć i ze spotu i ze zlotu w Neptunie w Zarzeczu. Wrzuce coś zaraz.

[ Dodano: 05-04-2016, 14:58 ]
To ze spotu i przejazdu wzdłuż jeziora

Paweł_BB - 05-04-2016, 16:10

Ja wtedy byłem na w czołówce tego przejazdu :)
bezsen - 05-04-2016, 22:05

I tu jeszcze kilka fotek ze Zlotu Beskidy 2009.

JCH - 14-04-2016, 08:51

Temat jazd na torze w Wyrazowie wydzielony tutaj :arrow: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96837
Paweł_BB - 05-05-2016, 09:53

Kurde ludziska pamiętam jak kilka lat temu tyle się działo na forum w dziale Śląskim, co się stało że teraz wszystko leży i kwiczy? Czy naprawdę jedyne posty pojawiające się na forum dotyczą życzeń urodzinowych? kaman!
marcink - 05-05-2016, 19:44

Czy ktoś, coś, gdzieś planuje w ten weekend? Będę w okolicy, wpadłbym przybić piątkę ;)
AidsD - 05-05-2016, 20:07

marcink, 14 maja rejon Częstochowski się spotyka w lesie Zaborze czy jakoś tam,
15 maja Japan Cars Podbeskidzie w tym nasza reprezentacja też będzie.

mjsystem - 02-06-2016, 10:28

Kto pojedzie ze mną do Suśca, zamiast mojej Magdy? (23?)24-26 czerwca 2016. Temat tu:
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
Koszt to 30 zł na dobę, plus paliwo na 3 osoby, plus wyżywienie we własnym zakresie. Zabawa na poziomie zlotu + 8)

bastek - 23-07-2016, 19:49

witam chłopaki i dziewczyny
jade do Was w sierpniu na wakacje
korbielów
dajcie namiar co tam z dziećmi obejrzeć?
jest jakieś wesołe miasteczko :badgrin: w Zatorze
chyba mniejsze w Inwałdzie?
jakieś ciekawe miejsca dla dzeici - tak, żeby coś robiły, dotykały, próbowały

JCH - 24-07-2016, 13:41

Korbielów a Zator i Inwałd to jak dla mnie dwie różne okolice i dwie różńe bajki..... Ale owszem, możesz sobie zrobić wycieczkę :)

Korbielów to Beskidy - wskazywałoby na to, że masz ochotę na wędrówki po górach - Pilsko, może Babia Góra. Ale z dziećmi? No nie wiem czy lubią się zmęczyć :?
Jak przeskoczysz przez granicę to na Słowacji w okolicy Namestowa masz Orawskie Jezioro gdzie przy dobrej pogodzie można się pomoczyć i poopalać. Warto też z Namestova zrobić sobie wycieczkę do miejscowości Oravsky Podzamok, gdzie można zwidzić malowniczo położony zamek.

Co tam jeszcze jest ciekawego.....
Jest Góra Żar koło Międzybrodzia Bialskiego z elektrownią szczytowo-pompową (chyba tak to się nazywa), jest tam stok narcarski i kolejka taka jak na Gubałówkę można więc na górę wjechać, nie trzeba deptać "z buta". U podnóża jest lotnisko aeroklubu więc przy dobrej pogodzie latają szybowce, latają goście na glajtach - coś się tam dzieje, jest na co popatrzeć, nie tylko widoki samej natury.
Na Przełęczy Kocierskiej jest ośrodek wypoczynkowy, przy którym zbudowany został aquapark z taką niby namiastką plaży jak to w tropikach ;)
Zobacz w necie jak to wygląda i czy Cie zainteresuje - http://kocierz.pl/sport-i-rozrywka/aquapark/.

W Żywcu możesz zwiedzić browar i zdaje się, że w ramach zwiedzania jest degustacja piwa ale 100% nie powiem, bo nie byłem.

Może ktoś z Bielska coś jeszcze dopisze co tam ciekawego można zobaczyć i jak spędzić czas.

bastek - 24-07-2016, 14:58

Dzieki. Jedziemy w góry sie pomęczyć. Co prawda plan był inny miała być Barania Gora ale nocleg znalazłem gdzie znalazłem... Ze starsym syniem zdbywamy pieczatki w ksiazeczce korony gór polskich. W zeszłym roku byla Snieżka to czemu nie Diablak?a mlodsza córa niewielu ustępuje może nawet ja bym wysiadl prędzej niźli dzieci :oops:

1 dzien na zabawę. Dlatego zator/inwałd - z perspektywy Lublina to ta sama wycieczka ;) albo Aquapark. Co prawda w ośrodku w Korbielowie jakis basen jest... Zastanawiałem się też nad aquaparkiem w Krakowie.
Zaraz popatrzę na tego linka

JCH - 24-07-2016, 15:16

bastek napisał/a:
Jedziemy w góry sie pomęczyć. Co prawda plan był inny miała być Barania Gora ale nocleg znalazłem gdzie znalazłem... Ze starsym syniem zdbywamy pieczatki w ksiazeczce korony gór polskich. W zeszłym roku byla Snieżka to czemu nie Diablak?
Skoro lubicie chodzić po górach no to i Pilsko, i Babia muszą paść :)
Jeśli na Babią to musicie gdzieś podjechać. Ja proponuję przełęcz Krowiarki wtedy na na szczyt Babiej nie trzeba aż tak mozolnie zdobywać wysokości jak np. idąc z dołu z Zawoi. Potem po zejściu ze szczytu do schroniska (pieczątki :) ) po równym wracasz do samochodu. Popatrz sobie jakie są czasy przejść: https://mapa-turystyczna.pl

zimnylech - 26-07-2016, 14:01

Co do zabawy to Inwałd i Zator (Zatorland) raczej zwiedzanie mini budowli plus jakieś atrakcje dla mało wymagających natomiast w Zatorze jest jeszcze Energylandia to tam już jest wszystko od placu zabaw dla maluszków po ekstremalne kolejki górskie, byłem polecam.