Nasze Miśki - Jak wino...
polaff - 31-12-2014, 16:23
sveno napisał/a: | Na koniec, życzę wszystkim MM szampańskiej zabawy dzisiaj wieczorem, oraz oby ten Nowy 2015 Rok był duuuuuuuużo lepszy od odchodzącego. | wzajemnie WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!
inq - 31-12-2014, 17:20
sveno napisał/a: | Nowe oponki spisują się wyśmienicie, teraz jestem z nich zadowolony |
No widzisz. Jednak Conti to Conti sveno napisał/a: | dobrze kleją się do śniegu i lodu |
W końcu do tego są zimówki, a nie żeby były ciche.
Hugo - 01-01-2015, 11:21
Mam dokładnie taki sam hak. Szukam wpinki, ostatnio była na olx nówka sztuka nieużywana, z oryginalną zaślepką kulki z logo i napisem MITSUBISHI MOTORS za 130 zł i zniknęła Dokładnie zderzaka Avance nie trzeba podcinać, ale trzeba wyciąć kawałek dolnej listwy mocującej zderzak nad wpinką, bo inaczej nie pasują otwory na spinki.
sveno - 01-01-2015, 11:35
Hugo, co rozumiesz przez słowo "wpinka"?
Hugo - 01-01-2015, 12:25
No ten element z kulką przykręcany na 2 śruby do stelaża.
Tomek - 01-01-2015, 14:06
Hugo napisał/a: | Dokładnie zderzaka Avance nie trzeba podcinać |
zależy jaki masz hak
sveno widział jak był wycięty zderzak, który ma obecnie na aucie, jak go ode mnie kupował
wycięty był bo inaczej nie szło zamontować haka
sveno - 01-01-2015, 14:40
Tego haka też wstępnie przymierzałem i nie da się go zamontować bez zrzucania zderzaka
Hugo - 01-01-2015, 14:50
Tomek napisał/a: | zależy jaki masz hak | Taki jak sveno pokazał. sveno napisał/a: | Tego haka też wstępnie przymierzałem i nie da się go zamontować bez zrzucania zderzaka | Oczywiście, że się nie da.
sveno - 03-01-2015, 17:48
Hamulce odpowietrzone, działają jak należy.
Galant umyty i posprzątany.
Zbiorniki zalane pod korek, koła dopompowane, auto gotowe do trasy.
5:00 start, do pokonania wg Google 1553km.
Wypatrujcie poobdzieranego Rekińczyka na A4 w kierunku zachodnim
robertdg - 03-01-2015, 18:30
sveno napisał/a: | Gorszy problem to hamulce. Przy mrozach pedał zrobił się miękki i wpada głęboko, czasami hamulce łapią na 2 razy. W piątek umówiony jestem na odpowietrzanie i przy okazji wspawanie plecionek. | Takie problemy to zazwyczaj kojarzą sie z zestawem naprawczym seinsa autofren
eggforever - 03-01-2015, 18:56
sveno napisał/a: | Hamulce odpowietrzone, działają jak należy.
Galant umyty i posprzątany.
Zbiorniki zalane pod korek, koła dopompowane, auto gotowe do trasy.
5:00 start, do pokonania wg Google 1553km.
Wypatrujcie poobdzieranego Rekińczyka na A4 w kierunku zachodnim |
problem dotknął i mnie, niedawno odpowietrzyłem, wlałem nowy płyn a w wigilię jadąc na zakupy na parkingu pod realem pedał wpadł w podłogę, zapaliła się kontrolka i ledwo co wyhamowałem ręcznym (jechałem wolno szukając miejsca). Jakoś do domu wróciłem ale po świętach wstawiłem gala do mechasa, okazało się, że przewody nie istniały. Całe skorodowane, wymienione na miedź i póki co jest dobrze. Obyś Ty tak nie miał. Życzę szerokości.
Tomii - 03-01-2015, 21:31
robertdg napisał/a: | sveno napisał/a: | Gorszy problem to hamulce. Przy mrozach pedał zrobił się miękki i wpada głęboko, czasami hamulce łapią na 2 razy. W piątek umówiony jestem na odpowietrzanie i przy okazji wspawanie plecionek. | Takie problemy to zazwyczaj kojarzą sie z zestawem naprawczym seinsa autofren |
Niestety mogę tylko potwierdzić, był okres na jesieni że mi płynu hamulcowego ubywało, dolałem i jakieś 2 m-ce spokój, cuda niewidy.
komarsnk - 03-01-2015, 21:47
Najlepsze jest to, że mi też w zimie ubywa płynu a nigdzie nie jest mokro
Co to się dzieje?
Tomii - 03-01-2015, 21:49
komarsnk napisał/a: | Najlepsze jest to, że mi też w zimie ubywa płynu a nigdzie nie jest mokro
Co to się dzieje? |
rok temu miałem tak że płyn zbierał się pod osłoną tłoczka,
komarsnk - 03-01-2015, 21:51
Tomii napisał/a: | komarsnk napisał/a: | Najlepsze jest to, że mi też w zimie ubywa płynu a nigdzie nie jest mokro
Co to się dzieje? |
rok temu miałem tak że płyn zbierał się pod osłoną tłoczka, |
O widzisz... Sprawdzę przy okazji. Ale ja musiałem dolać 1/3 zbiorniczka
|
|
|