Zachodniopomorskie - Nasze regionalne OT
Yoshiko - 13-03-2012, 11:19
| stary alfer napisał/a: | Pomyśl jedynie, że sprzedawca mógł nie wysłać i teraz tak sie tłumaczy |
i ja bym przy tym obstawała - dokładnie o tym samym pomyślałam
| stary alfer napisał/a: | mam zakupione na allegro przez lat myślę ponad 10 około 200 przedmiotów i nic mi nie zginęło |
no mi raz wciągnął kurier części do roweru - ale to już nie był mój problem
kurier i tak wyleciał z pracy (zresztą długo nie pracował) a ja od sprzedawcy dostałam drugą paczkę
wszystko bez problemowo - nie mogę narzekać na PP
priorytety dochodzą nawet z dnia na dzień
volve - 13-03-2012, 11:38
| stary alfer napisał/a: | | Pomyśl jedynie, że sprzedawca mógł nie wysłać i teraz tak sie tłumaczy |
Wiesz, ale ja tego sprzedawcę męczyłem bodajże od zeszłego czwartku. Wtedy sprawdzał i mówił, że paczka wysłana. Od piątku męczyłem o numer nadania. Sądzę, że już wtedy mógłby się skapnąć, jakby paczka nie była wysłana.
Ja ogólnie nie mam zaufania do PP, a to awizo nikt nie zostawia, a to paczkę u sąsiadów gdzieś listonosz zostawi(u babci spoko, ale co do sąsiadów to raz zostawił listonosz paczkę do mnie w bloku obok u sąsiadki mojej babci - sąsiadka ma opinię średnią, paczka troszke poniszczona, na szczęście w środku cała). Zresztą jak można u sąsiada paczkę zostawiać, przecież nie musi mi jej wcale oddać :/
Co do kurierów to praktycznie nigdy nie miałem problemów, niemal zawsze dzwonią przed doręczeniem, raz miałem adres domowy, ale byłem w pracy, kurier przekazał paczkę koledze który obsługiwał rejon mojej pracy i paczkę dostałem
stary alfer - 13-03-2012, 12:06
| volve napisał/a: | | Ja ogólnie nie mam zaufania do PP, a to awizo nikt nie zostawia, a to paczkę u sąsiadów gdzieś listonosz zostawi(u babci spoko, ale co do sąsiadów to raz zostawił listonosz paczkę do mnie w bloku obok u sąsiadki mojej babci - sąsiadka ma opinię średnią, paczka troszke poniszczona, na szczęście w środku cała). Zresztą jak można u sąsiada paczkę zostawiać, przecież nie musi mi jej wcale oddać :/ |
Naskarżyć
| volve napisał/a: | Co do kurierów to praktycznie nigdy nie miałem problemów, niemal zawsze dzwonią przed doręczeniem, raz miałem adres domowy, ale byłem w pracy, kurier przekazał paczkę koledze który obsługiwał rejon mojej pracy i paczkę dostałem |
To był jakis super kurier, bo u mnie kombinują jak zostawić u sąsiadów
Yoshiko - 13-03-2012, 12:09
volve wiem wiem ja wszystko rozumiem
volve - 13-03-2012, 12:13
| stary alfer napisał/a: | | To był jakis super kurier, bo u mnie kombinują jak zostawić u sąsiadów |
No widzisz, ja przeważnie biorę przesyłkę do firmy i wtedy nie ma problemów. Wtedy wyszła taka akcja, ale jak widać kurier był ogarnięty
[ Dodano: 13-03-2012, 12:14 ]
| Yoshiko napisał/a: | | ja wszystko rozumiem |
Dobrze, że Alfred nie wie
Yoshiko - 13-03-2012, 12:25
| volve napisał/a: | Yoshiko napisał/a:
ja wszystko rozumiem
Dobrze, że Alfred nie wie |
no ba przecież nie o wszystkim musi być poinformowany
a my mamy swoje tajemne sprawy
stary alfer - 13-03-2012, 13:18
| Yoshiko napisał/a: | no ba przecież nie o wszystkim musi być poinformowany |
Chciałem napisać: F.O.C.H, ale zaraz przyjdzie Renata i powie, że to jest jakiś tam skrót od jakiegoś tam czegoś
Yoshiko - 13-03-2012, 13:31
| stary alfer napisał/a: | Chciałem napisać: F.O.C.H, ale zaraz przyjdzie Renata i powie, że to jest jakiś tam skrót od jakiegoś tam czegoś |
pamiętam tę sytuację
taaaa coś tam o fachowcach było
stary alfer - 13-03-2012, 13:41
| Yoshiko napisał/a: | | taaaa coś tam o fachowcach było |
taaaa
volve - 13-03-2012, 14:00
http://www.miejski.pl/slowo-Foch
[ Dodano: 13-03-2012, 17:32 ]
Jako, że troszke oczerniłem firmę Alfreda, to ogłaszam:
PACZKA DOTARŁA, WEDŁUG DATY WCZORAJ ZOSTAŁA WYSŁANA
Przepraszam pocztę polską za oczernianie (choć poza Alfredem żaden pracownik raczej tego nie przeczytał). Dodatkowo sprawdziłem i zostało to wysłane jako Paczka Pocztowa Ekonomiczna. Ogólnie jestem nieźle wkurzony na gościa, zaraz idę montować wklad w aucie i jeśli wszystko będzie działało, to napiszę jedynie maila z opisem, jak coś nie będzie dzialało(podgrzewanie) albo źle będzie dopasowane to
Do Alfreda wysylam jeszcze numer nadania, aby w razie czego sam zobaczyl naocznie, jak to wygląda.
Przepraszam jeszcze raz za oczernianie poczty.
ahael - 13-03-2012, 20:28
Hoooiii !
Przepraszam , że zaśmiecam wam wątek, szukam - i nie potrafię się doszukać.
Gdzie znajduje się korek z skrzyni biegów w Carismie 1.8 GDi 01r ? Jakich kluczy będę potrzebować ? Olej jest ok ? ( patrz temat ) temat
Pozdrawiam !
volve - 13-03-2012, 20:41
Nie znam tej marki oleju, ja osobiście jak kupiłem auto to zmieniłem od razu na Valvoline w skrzyni. Ogólnie z tego co wiem, to Valvoline nie jest rozlewany w Polsce(albo przynajmniej nie był) co ma duuuży plus.
Co do korka to akurat kumpel mi zmieniał, bo potrzebny był sprzęt, aby później zalać nowy olej.
Yoshiko - 13-03-2012, 20:51
dobry wieczór chłopaki
| volve napisał/a: | | Przepraszam jeszcze raz za oczernianie poczty |
o jo joj jakie wyznanie
czyli
| Cytat: |
stary alfer napisał/a:
Pomyśl jedynie, że sprzedawca mógł nie wysłać i teraz tak sie tłumaczy
i ja bym przy tym obstawała - dokładnie o tym samym pomyślałam |
w połowie się sprawdziło
ahael - 13-03-2012, 21:10
dobry Koleżanko i Koledzy
http://mpmoil.nl/
to Holenderski olej, także zastrzeżeń nie powinno być, również był Valvoline, ale doradzili mi ten ze względu na taką samą jakość i nieco niższą cenę.
Będzie ok Tylko dalej nie wiem jak wymienić ale w garażu urzęduje gościu , zaraz mu napiszę żeby przygotował narzędzia.
Dzięki za pomoc
pozdrawiam ! nocne marki
volve - 13-03-2012, 21:15
| Yoshiko napisał/a: | | o jo joj jakie wyznanie |
No widzisz, trzeba czasem sie przyznac do błędu Aż Alfred do mnie zadzwonił
| ahael napisał/a: | | Tylko dalej nie wiem jak wymienić |
Korek spustowy to raczej spokojnie znajdziesz. Tylko pamietaj, że później musisz jakoś nowy olej wlać. Patenty garażowe są różne, a to jakieś strzykawki i inne dziwactwa. Kolega ma u siebie małą pompkę i dlatego wlaśnie u niego wolalem wymieniać. Poza tym pamiętaj, że oleju nie możesz wylać do ścieków. Nie wiem jak w Holandii, ale w Polsce powinno się go ddawać do specjalnych punktów. To jest kolejny powód, dla którego wolę wymienić olej u kumpla, on ma warsztat, więc wszystko pod tym wzgledem ma załatwione.
|
|
|