[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
arturj123 - 18-11-2013, 20:46
Mam zielone H2000 Hana - więc w teorii za wydajne:)
Łysy88 - 19-11-2013, 01:50
A może wtryski uszkodzone? Teraz dużo się słyszy o wadach Hany. Mi na najprostszych AC W01 ładnie się zestroił.
nurek20 - 20-11-2013, 19:28
Panowie, walczę z ustawianiem gazu w miśku,
przyczyna duże spalanie
nie dostatek mocy na gazie
ogólnie nie chodzi tak super płynnie jak na benie.
Instalacja
Stag 4 Eco
Red. KME SILVER
Wtrysk OMVL REG FAST Niebieskie
Cisnienie 1,25bar
Reszta na screenach.
Proszę o ocene i rady jeśli można to jak dla laika jak narazie ogarniam temat ale po amatorsku.
[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3a4d85557756ab10.html
[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e9823aeeb43c00c9.html
[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e9f2e02fe3c5ada2.html
plecho1 - 20-11-2013, 20:06
Nagraj oscyloskop z jazdy i podaj link do pliku. Nagraj jazdę przynajmniej na pierwszym i drugim biegu do odcinki. Napisz jeszcze jakie masz dysze w Regach i cyknij fotkę z pod maski jak wizualnie wygląda instalacja.
nurek20 - 20-11-2013, 21:10
Dysze były wymieniane 2 razy za każdym razem na większę wydaję mi się o ile to możliwe że teraz nie ma dysz chyba musiałbym sprawdzić.
Oscyloskop nagram w nabliższym czasie
Foto z pod maski w nabliższym czasie
ostatnio co było robione to skrócone weżyki od wtrysków na ile to możliwe.
instalka ma 20kkm mam ją od marca czekam nie wymiana filtrów.
Czy nie masz wrażenia że mnożnik za wysoki ?
arturj123 - 20-11-2013, 22:58
Jakbym widział swój problem
Bardzo podobne mapki (mnożnik także wysoki), tyle że wtryski mam Hana H2000, ten sam sterownik i reduktor. Pewnie na niższym ciśnieniu jeszcze wyższy mnożnik?
Na początek wymień te filtry, podobno stary filtr powoduje nawet do 0,5-1L /100km zawyżyć spalanie.
Możesz sprawdzać po kolei to co ja: reduktor, rurka zasilająca czy nie zagięta, wielo-zawór czy nieprzytkany, zobacz czy sonda podpięta. Po wymianie filtrów auto-kalibracja (przy skracaniu wężyków też powinieneś zrobić).
Ostatnio ktoś na forum lpg stwierdził, że sonda zachowuje się jakby była na wakacjach czy też za katalizatorem... W najbliższym czasie wymienię i powiem czy coś pomogło
asec69 - 22-11-2013, 09:54
Kolego nurek, u siebie miałem inny przypadek. Rurka miedziana była tak mocno skręcona baryłką przy elektrozaworze, że zacisnęła się do średnicy bodaj 2 mm. Jakiś dureń przy montażu tak mocno skręcił śrubę. Wystarczy w takim momencie, że filtr trochę zanieczyszczony i jak klocki domino problemy się piętrzą.
Marcino - 22-11-2013, 20:47
Ja po 7 latach wyjałem wielozawór.. był czysty jak łza. Jest to wielozawór BRC, niestety rurką ssąca w środku tylko 6mm, profilaktycznie wyjąłem zawór szybkiego spustu aby sprawdzić czy to oan nie blokuje... narazie jeżdze beż kłiopotów i czekam na kabelki aby posprawdzać co sie dzieje:)
eddisson - 23-11-2013, 21:45
Witam serdecznie koleżanki i kolegów.
Mam mętlik w związku z butlą w EA2A. Mam obecnie 47l STAKO 630/204.
Czytałem i nawet na MitsuManiakach na FB co kto ma.
Generalnie mam apetyt na większą tylko co maksymalnie i wejdzie?
Myślałem o 630/230, 630/250 lub nawet ekstremalnie 650/250.
Wiem, że w kombi jest nieco więcej miejsca więc tym nadwoziem się nie sugeruje.
Jestem gotów by nieco "powyrzynać" wygłuszaczy czy filcu. Nie chce tylko ruszać blach.
Proszę o pomoc.
Marcino - 24-11-2013, 11:16
Ja mam napewno na x/250, plastik w kombi mam, podłoga lekko uniesiona z 1.5cm
Fragu - 24-11-2013, 11:42
U mnie 52l w sedanie, wyjęty ten filc i podłoga ruszona jakieś 0,5cm w góre
herkules - 24-11-2013, 14:07
Holendrzy wkładając VIALLE demontowali pokrywę koła zapasowego, docinali na wymiar bagażnika sklejkę ok 2 cm, oklejali ją filcem i stawiali na kilku klockach z twardej pianki. efekt lepszy niż oryginał, a wielkość butli zależy od wysokości klocków. Nakład- wyrzynarka, materiał (filc) pianka lub guma z marketu budowlanego, butapren, zszywarka tapicerska.
Pozdrawiam.
Herkules.
eddisson - 24-11-2013, 14:12
Fragu napisał/a: | U mnie 52l w sedanie, wyjęty ten filc i podłoga ruszona jakieś 0,5cm w góre |
Jakie produkcji masz butle? GZWM?
Wymiary chyba 650/200.
herkules napisał/a: | Holendrzy wkładając VIALLE demontowali pokrywę koła zapasowego, docinali na wymiar bagażnika sklejkę ok 2 cm, oklejali ją filcem i stawiali na kilku klockach z twardej pianki. efekt lepszy niż oryginał, a wielkość butli zależy od wysokości klocków. Nakład- wyrzynarka, materiał (filc) pianka lub guma z marketu budowlanego, butapren, zszywarka tapicerska.
Pozdrawiam.
Herkules. |
Jak najbardziej myślę o tym.
Chcę wstawić maksymalnie ile wejdzie i podkleić matą Armaflex by się nie ocierała o blachę.
Ale też nie chcę kupić butli która mimo starań i "rzeźby" nie wejdzie w miejsce koła.
Marcino - 29-11-2013, 20:02
Normalnie masakra u mnie..... tzn, kupiłem kabelek Vag KKl, zmostkowałem piny 1-4 i zacząłem czytać parametry... Ale wrócę najpier do LPG,
Na wolnych na LPG "coś" wydłuża mi czas wtrysku PB i jak np wolnych na PB mam 2.6ms to na wolnych na LPG mam czas wtrysku PB 3.2ms. ??? Mapki pokryte idelanie, ale są drgania na wolnych jakby sie dusił.
Odczytałem że Koretkty LTL i inne mam 9% i nie wiem dlaczego.?.
Sonda lambda działa, ale jak przełącze na LPG to jest 0.1V, nie oscyluje.... hmmm, wracam na PB oscyluje, jak wyłacze 3 cylindry z LPG sonda znowu zaczyna działać, Czyżby wtryski lały? Zdaje się ze wywale Valteki zaraz i założe Magic-jet i zrobie od nowa całą kalibrację.
Jakieś porady bardziej doświadczonych?
Dziękuję za pomoc koledze Łysy88,
Pozdrawiam
Bury - 29-11-2013, 20:43
0.1V to ubogo,czas się wydłuża dlatego,bo ecu auta chce to naprawić
|
|
|