Zachodniopomorskie - Zachodniopomorskie OT II
robert78 - 09-10-2012, 20:36
sprawdzalem filtr
volve - 09-10-2012, 20:52
Dzisiaj chwilkę posiedziałem nad logami i na razie cały czas widzę głównie Octan level na niskim poziomie. Spróbuj tak jak Ci mówiłem zatankować dobre paliwo(V-Power), przejedź się tak koło 50-100 km ostrzejszym tępem i zobacz jak to wygląda. Ewentualnie po tym zabiegu moglibyśmy znów podłączyć się pod EvoScana i zobaczyć, czy poprawił się ten parametr.
Ja jeszcze posiedzę troszkę nad resztą parametrów, muszę trochę poczytać. Najgorsze, że największa skarbnica wiedzy jest w języku rosyjskim :/ A niestety ja nic z tego nie rozumiem
Yoshiko - 09-10-2012, 20:53
| volve napisał/a: | Najgorsze, że największa skarbnica wiedzy jest w języku rosyjskim :/ A niestety ja nic z tego nie rozumiem |
przetłumacz w googlach na niemiecki
[ Dodano: 09-10-2012, 20:54 ]
volve jak można z Tobą pogadać oprócz forum, PW i fona bo gg to wiem że nie masz
robert78 - 09-10-2012, 20:55
volve, ok spoko dzieki a tak apropo ja uzywam przegladarki chrome i tam jest tlumaczenie z wszystkich jezykow moze pomoze??????
pawlos - 09-10-2012, 20:56
| volve napisał/a: | | Ewentualnie po tym zabiegu moglibyśmy znów podłączyć się pod EvoScana i zobaczyć, czy poprawił się ten parametr. |
kiedy , kiedy ? w sobote ?
volve - 09-10-2012, 21:00
| robert78 napisał/a: | | a tak apropo ja uzywam przegladarki chrome i tam jest tlumaczenie z wszystkich jezykow moze pomoze?????? |
wiem, włączyłem sobie w google to, ale kurcze ciężko jest nieraz zrozumieć o co chodzi.
| Yoshiko napisał/a: | | volve jak można z Tobą pogadać oprócz forum, PW i fona |
Mail, "na żywo"...
| Yoshiko napisał/a: | | bo gg to wiem że nie masz |
Mam, ale praktycznie nie włączam. Tak samo Skype
| Cytat: | | kiedy , kiedy ? w sobote ? |
Nie wiem
robert78 - 09-10-2012, 21:03
| volve napisał/a: | Dzisiaj chwilkę posiedziałem nad logami i na razie cały czas widzę głównie Octan level na niskim poziomie. Spróbuj tak jak Ci mówiłem zatankować dobre paliwo(V-Power), przejedź się tak koło 50-100 km ostrzejszym tępem i zobacz jak to wygląda. Ewentualnie po tym zabiegu moglibyśmy znów podłączyć się pod EvoScana i zobaczyć, czy poprawił się ten parametr.
Ja jeszcze posiedzę troszkę nad resztą parametrów, muszę trochę poczytać. Najgorsze, że największa skarbnica wiedzy jest w języku rosyjskim :/ A niestety ja nic z tego nie rozumiem | spoko moze w sobote ogarne jakas trase i spotkamy sie gdzies na szczesinie moze ???/
Yoshiko - 09-10-2012, 21:10
| volve napisał/a: | Cytat:
kiedy , kiedy ? w sobote ?
Nie wiem |
| robert78 napisał/a: | | spoko moze w sobote ogarne jakas trase i spotkamy sie gdzies na szczesinie moze ???/ |
volve usilnie poszukiwany
Ty bierz za to opłaty jakieś
volve - 09-10-2012, 21:14
| robert78 napisał/a: | | spoko moze w sobote ogarne jakas trase i spotkamy sie gdzies na szczesinie moze ???/ |
Nie ma problemu, telefon mój masz
robert78 - 09-10-2012, 21:17
dalej sie zastanawiam nad filtrem paliwa a powiedz mi co oznacza ten octan level
za co odpowiada wedle tlumaczenia to poziom oktanow tak czytam a jak jest naprawde
[ Dodano: 10-10-2012, 06:24 ]
Dzień dobry miski
Yoshiko - 10-10-2012, 08:03
no gdzie to słońce
ja się pytam czemu tak zimno
hejka Misiaki
volve - 10-10-2012, 08:08
| robert78 napisał/a: | dalej sie zastanawiam nad filtrem paliwa a powiedz mi co oznacza ten octan level
za co odpowiada wedle tlumaczenia to poziom oktanow tak czytam a jak jest naprawde |
Swego czasu aren napisał coś takiego:
| aren195612 napisał/a: | Octane Level– moje dywagacje i spostrzeżenia odnośne tego parametru w programie Evoscan. Wszelkie uwagi i sprostowania mile widziane.
Jest to w moim przekonaniu dość istotny parametr wyrażony w procentach umożliwiający dopasowanie paliwa do konkretnego samochodu.
Nie jest to oczywiście miernik octanów, ale raczej informacja o tym jak na danym paliwie radzi sobie nasz silnik. Ideałem oczywiście jest 100%. Sądzę że tak założyli inżynierowie z mitsubishi.
Jakiekolwiek obniżenie tego parametru mówi nam ze mamy do czynienia ze spalaniem stukowym. Ecu obniża parametry silnika poprzez cofniecie zapłonu i dobrze, bo dzięki temu silnik jest bezpieczny. Z tym że pali, a mniej „roboty robi” |
I jeszcze o tym samym parametrze u jednego z kolegów:
| Cytat: | Kawałek twojego loga, nic wielkiego tu się nie dzieje, a stuki są. Oczywiste, że nim cokolwiek usłyszysz ECU zareaguje po swojemu i zmniejszy wyprzedzenie zapłonu. Efekt, obniżone Octane Level, na moim zrzucie twojego loga to Knock Learn /pozmieniałem nazwy wyświetlane aby zapewnić sobie kompatybilność z tym ruskim softem/.
ECU cały czas próbkuje jak daleko może wyprzedzić zapłon, aby osiągnąć maksymalną sprawność silnika. 100% to jest czysto teoretyczna wartość, 56% to trochę mało. |
Yoshiko - 10-10-2012, 09:46
Z okazji Światowego Dnia Zdrowia Psychicznego zwanym inaczej Dniem Świra
życzę wszystkiego najlepszego
szuwar - 10-10-2012, 10:14
Siemanko
| Yoshiko napisał/a: | | zwanym inaczej Dniem Świra |
od razu świra..... zdrowym inaczej
robert78 - 10-10-2012, 10:26
volve, czyli tak na prostą logikę może być zawalony filtr paliwa albo paliwo nie takie!?
|
|
|