To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA

Yoshiko - 20-02-2013, 13:52

swinks_UK napisał/a:
Sorry, taki mały wykład z mojego podwórka...
jakie sorry :shock:
i bardzo dobrze przyda się nam trochę uświadomienia

Blondi - 20-02-2013, 13:56

fergul11, polecam Tantum Verde Forte, aerozol. jest mocny, skuteczny i stosujesz go dokładnie tam gdzie jest problem. Dodam, że jest dosć bezpieczny bo lekarz pozwolil mi go używac w ciazy.
No i co równie wazne, niejest zły w smaku :mrgreen:

Uwex - 20-02-2013, 15:29

swinks_UK napisał/a:
Mało wiesz o epilepsji

Tak się składa, że miałem do czynienia kilka razy z ludźmi mającymi atak padaczki (i dlatego może bez wahania zareagowałem), więc nie chodziło mi o wiedzę o epilepsji- napisałem tylko, że nie widziałem jeszcze tak gwałtownego i szybkiego ataku i że nie mogę zrozumieć, że tacy ludzie kierują samochodem.

fergul11 - 20-02-2013, 15:46

Blondi napisał/a:
Tantum Verde Forte, aerozo

Nieosiągalny na "mojej" wyspie , zapytałem kiedyś w aptece o wapno musujące w tabletkach, nie mieli tu się leczą Guuinessem .
Jazda była jak majeranek potrzebowałem :mrgreen: nawet tego nie znają ,im wystarcza pieprz i sól :mrgreen:
Dobrze że polskie sklepy są :wink:
Uwex napisał/a:
tacy ludzie kierują samochodem.
...a kto się dobrowolnie przyzna !
Prowadzenie auta to dziś konieczność ,nie rozrywka ,chociaż czasami .... :p

koszmarek - 20-02-2013, 16:09

fergul11, zawsze można Ci posłać pocztą. Jak ma pomóc
mjsystem - 20-02-2013, 17:20

Uwex napisał/a:
Tak się składa, że miałem do czynienia kilka razy z ludźmi mającymi atak padaczki (i dlatego może bez wahania zareagowałem), więc nie chodziło mi o wiedzę o epilepsji- napisałem tylko, że nie widziałem jeszcze tak gwałtownego i szybkiego ataku i że nie mogę zrozumieć, że tacy ludzie kierują samochodem.

Uważam, że takie przypadki powinno się zgłaszać na Policję. Teraz uratowałeś kilka sińców, ale taki człowiek jadący samochodem jest zagrożeniem dla samego siebie i innych uczestników ruchu. Powinien go zbadać lekarz i wydać oświadczenie, czy jest w stanie prowadzić pojazdy mechaniczne. :|

fergul11 - 20-02-2013, 19:06

koszmarek napisał/a:
można Ci posłać pocztą

wiedziałem że na Was można liczyć \:D/

Juiceman - 20-02-2013, 20:09

Prośbę mam moi drodzy do tych co mają FB.

Moglibyście polubić to zdjęcie:
https://www.facebook.com/...&type=1&theater

Oraz fan page ? ;-) Będę wdzięczny :wink:

Krzyzak - 20-02-2013, 21:11

fergul11 napisał/a:
tu się leczą Guuinessem
jaki kraj takie lekarstwo - ja używam 50ml spirytusu; 2 dawki to max. co to coś w gardle wytrzyma
mjsystem - 20-02-2013, 21:15

Juiceman napisał/a:

Oraz fan page ? Będę wdzięczny

Ten link nie bangla :P

cns80 - 20-02-2013, 21:16

Krzyzak napisał/a:
jaki kraj takie lekarstwo - ja używam 50ml spirytusu; 2 dawki to max. co to coś w gardle wytrzyma
:) Ja już jestem za stary (albo zbyt lubię pić) bo przesiadłem się na dwie szklaneczki Grant's

mjsystem napisał/a:
Uważam, że takie przypadki powinno się zgłaszać na Policję. Teraz uratowałeś kilka sińców, ale taki człowiek jadący samochodem jest zagrożeniem dla samego siebie i innych uczestników ruchu. Powinien go zbadać lekarz i wydać oświadczenie, czy jest w stanie prowadzić pojazdy mechaniczne. :|
A włożę kij w mrowisk, a co:
1. Co sprzyja atakom ?
2. W co wyposażone są fotoradary ?

swinks_UK - 20-02-2013, 23:00

Uwex, mjsystem ochłońcie trochę.
Około 40% ludzkiej populacji cierpi na różne postacie epilepsji, z których KAŻDY przypadek może się zakończyć gwałtownym przebiegiem ataku "general" (np. tonic-clonic), ale nie musi. I co teraz, będziecie wypalali na czole znamię, u kogo może potencjalnie wystąpić pełnoobjawowy atak?
A co będzie jak się okaże że wy też macie bezobjawówkę? :mrgreen:
Po prostu próbuję wam uświadomić jak bardzo łatwo rzuca się osądami opartymi na mitach. Na codzień pracuję z ludźmi cierpiacymi na epilepsję i mówiłem to juz wcześniej, byście się zdziwili jakie mogą być objawy tej choroby, np. uczucie ogólnego zmęczenia (simple-partial) i to wszystko.

Acha, jak wyrypię się na chodniku nawalony jak Sztukas i kluczyki od auta mi wypadną z kieszeni, to zaraz oznacza, że prowadziłem smochód?

Juiceman - 21-02-2013, 05:32

mjsystem napisał/a:
Juiceman napisał/a:

Oraz fan page ? Będę wdzięczny

Ten link nie bangla :P

A skopiuj cały ;-)

Marcin-Krak - 21-02-2013, 08:13

To w ramach tej toczącej się dyskusji proponuję odebrać możliwość prowadzenia pojazdów:
- ludziom otyłym - bo mają większą szansę zawału,
- ludziom ze wszystkim ułomnościami - bo mają ograniczenia,
- wszystkim w rodzinie której ktoś zmarł na zawał itd. itd. ...
A i wszystkim, którzy lubią spać :!: Bo przecież mogą zasnąć za kierownicą :!: :twisted:

Poza tym znów pada to białe badziewie, już mam dość odśnieżania auta na tą zimę :evil:

mjsystem - 21-02-2013, 08:31

Marcin-Krak napisał/a:
To w ramach tej toczącej się dyskusji proponuję odebrać możliwość prowadzenia pojazdów:
- ludziom otyłym - bo mają większą szansę zawału,
- ludziom ze wszystkim ułomnościami - bo mają ograniczenia,
- wszystkim w rodzinie której ktoś zmarł na zawał itd. itd. ...
A i wszystkim, którzy lubią spać Bo przecież mogą zasnąć za kierownicą

Marcin, to porównanie nie jest fair :?

Juiceman napisał/a:
A skopiuj cały

Kopiowałem cały. Nie banglał.
Podana fraza - https://www.facebook.com/...922392836&set=a ... - nie została odnaleziona.