Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
Yoshiko - 20-02-2013, 13:52
| swinks_UK napisał/a: | | Sorry, taki mały wykład z mojego podwórka... | jakie sorry
i bardzo dobrze przyda się nam trochę uświadomienia
Blondi - 20-02-2013, 13:56
fergul11, polecam Tantum Verde Forte, aerozol. jest mocny, skuteczny i stosujesz go dokładnie tam gdzie jest problem. Dodam, że jest dosć bezpieczny bo lekarz pozwolil mi go używac w ciazy.
No i co równie wazne, niejest zły w smaku
Uwex - 20-02-2013, 15:29
| swinks_UK napisał/a: | | Mało wiesz o epilepsji |
Tak się składa, że miałem do czynienia kilka razy z ludźmi mającymi atak padaczki (i dlatego może bez wahania zareagowałem), więc nie chodziło mi o wiedzę o epilepsji- napisałem tylko, że nie widziałem jeszcze tak gwałtownego i szybkiego ataku i że nie mogę zrozumieć, że tacy ludzie kierują samochodem.
fergul11 - 20-02-2013, 15:46
| Blondi napisał/a: | | Tantum Verde Forte, aerozo |
Nieosiągalny na "mojej" wyspie , zapytałem kiedyś w aptece o wapno musujące w tabletkach, nie mieli tu się leczą Guuinessem .
Jazda była jak majeranek potrzebowałem nawet tego nie znają ,im wystarcza pieprz i sól
Dobrze że polskie sklepy są | Uwex napisał/a: | | tacy ludzie kierują samochodem. | ...a kto się dobrowolnie przyzna !
Prowadzenie auta to dziś konieczność ,nie rozrywka ,chociaż czasami ....
koszmarek - 20-02-2013, 16:09
fergul11, zawsze można Ci posłać pocztą. Jak ma pomóc
mjsystem - 20-02-2013, 17:20
| Uwex napisał/a: | Tak się składa, że miałem do czynienia kilka razy z ludźmi mającymi atak padaczki (i dlatego może bez wahania zareagowałem), więc nie chodziło mi o wiedzę o epilepsji- napisałem tylko, że nie widziałem jeszcze tak gwałtownego i szybkiego ataku i że nie mogę zrozumieć, że tacy ludzie kierują samochodem.
_________________ |
Uważam, że takie przypadki powinno się zgłaszać na Policję. Teraz uratowałeś kilka sińców, ale taki człowiek jadący samochodem jest zagrożeniem dla samego siebie i innych uczestników ruchu. Powinien go zbadać lekarz i wydać oświadczenie, czy jest w stanie prowadzić pojazdy mechaniczne.
fergul11 - 20-02-2013, 19:06
| koszmarek napisał/a: | | można Ci posłać pocztą |
wiedziałem że na Was można liczyć
Juiceman - 20-02-2013, 20:09
Prośbę mam moi drodzy do tych co mają FB.
Moglibyście polubić to zdjęcie:
https://www.facebook.com/...&type=1&theater
Oraz fan page ? Będę wdzięczny
Krzyzak - 20-02-2013, 21:11
| fergul11 napisał/a: | | tu się leczą Guuinessem | jaki kraj takie lekarstwo - ja używam 50ml spirytusu; 2 dawki to max. co to coś w gardle wytrzyma
mjsystem - 20-02-2013, 21:15
Ten link nie bangla
cns80 - 20-02-2013, 21:16
| Krzyzak napisał/a: | | jaki kraj takie lekarstwo - ja używam 50ml spirytusu; 2 dawki to max. co to coś w gardle wytrzyma | Ja już jestem za stary (albo zbyt lubię pić) bo przesiadłem się na dwie szklaneczki Grant's
| mjsystem napisał/a: | Uważam, że takie przypadki powinno się zgłaszać na Policję. Teraz uratowałeś kilka sińców, ale taki człowiek jadący samochodem jest zagrożeniem dla samego siebie i innych uczestników ruchu. Powinien go zbadać lekarz i wydać oświadczenie, czy jest w stanie prowadzić pojazdy mechaniczne. | A włożę kij w mrowisk, a co:
1. Co sprzyja atakom ?
2. W co wyposażone są fotoradary ?
swinks_UK - 20-02-2013, 23:00
Uwex, mjsystem ochłońcie trochę.
Około 40% ludzkiej populacji cierpi na różne postacie epilepsji, z których KAŻDY przypadek może się zakończyć gwałtownym przebiegiem ataku "general" (np. tonic-clonic), ale nie musi. I co teraz, będziecie wypalali na czole znamię, u kogo może potencjalnie wystąpić pełnoobjawowy atak?
A co będzie jak się okaże że wy też macie bezobjawówkę?
Po prostu próbuję wam uświadomić jak bardzo łatwo rzuca się osądami opartymi na mitach. Na codzień pracuję z ludźmi cierpiacymi na epilepsję i mówiłem to juz wcześniej, byście się zdziwili jakie mogą być objawy tej choroby, np. uczucie ogólnego zmęczenia (simple-partial) i to wszystko.
Acha, jak wyrypię się na chodniku nawalony jak Sztukas i kluczyki od auta mi wypadną z kieszeni, to zaraz oznacza, że prowadziłem smochód?
Juiceman - 21-02-2013, 05:32
| mjsystem napisał/a: |
Ten link nie bangla |
A skopiuj cały
Marcin-Krak - 21-02-2013, 08:13
To w ramach tej toczącej się dyskusji proponuję odebrać możliwość prowadzenia pojazdów:
- ludziom otyłym - bo mają większą szansę zawału,
- ludziom ze wszystkim ułomnościami - bo mają ograniczenia,
- wszystkim w rodzinie której ktoś zmarł na zawał itd. itd. ...
A i wszystkim, którzy lubią spać Bo przecież mogą zasnąć za kierownicą
Poza tym znów pada to białe badziewie, już mam dość odśnieżania auta na tą zimę
mjsystem - 21-02-2013, 08:31
| Marcin-Krak napisał/a: | To w ramach tej toczącej się dyskusji proponuję odebrać możliwość prowadzenia pojazdów:
- ludziom otyłym - bo mają większą szansę zawału,
- ludziom ze wszystkim ułomnościami - bo mają ograniczenia,
- wszystkim w rodzinie której ktoś zmarł na zawał itd. itd. ...
A i wszystkim, którzy lubią spać Bo przecież mogą zasnąć za kierownicą |
Marcin, to porównanie nie jest fair
| Juiceman napisał/a: | | A skopiuj cały |
Kopiowałem cały. Nie banglał.
Podana fraza - https://www.facebook.com/...922392836&set=a ... - nie została odnaleziona.
|
|
|