To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VIII REASUMPCJA

jacek11 - 07-05-2024, 17:03

Marcino napisał/a:
Moze w koncyu dłuższy wypad motorem zrobię.

Za tem motor, to możesz repremendę dostać od motocyklistów :mrgreen:

joujoujou - 07-05-2024, 23:51

Znowu wieczór i znowu kawa. :P
Marcino - 09-05-2024, 10:19

jacek11 napisał/a:
Marcino napisał/a:
Moze w koncyu dłuższy wypad motorem zrobię.

Za tem motor, to możesz repremendę dostać od motocyklistów :mrgreen:

Miałem prześmiewczo "motur napisać ale mi chyba poprawiło.

Dziś do pracy pojechałem... petarda. Pali tyle PB co galant LPG wiec wszytko jedno czym jade z kosztowego punktu widzenia. Jedynie musze sie nauczyc GS'em przepychanki w korkach. To nie jest motocykl na miasto jednak.

AidsD - 09-05-2024, 12:10

Dzień Dobry.
Potrzebuję weekendu

jacek11 - 09-05-2024, 16:16

Marcino, Ja jeżdżę trzeci sezon, a i tak staram się nie przeciskać, jak nie muszę. Tyle że ja prawie zawsze z plecakiem.
joujoujou - 09-05-2024, 23:49

Dobry wieczór. :)
jacek11 napisał/a:
prawie zawsze z plecakiem
Zawsze mnie zastanawiało dlaczego spora część użytkowników jednośladów wozi bagaż na plecach mogąc go przecież, łatwiej lub trudniej, ale przypiąć do pojazdu. Fakt, że w niektórych przypadkach technicznie nie jest to łatwe, ale czy nie szkoda pleców? :?:
Krzyzak - 10-05-2024, 07:18

Nigdy się nie zastanawiałem nad tym, ale też wolałem plecak mieć na plecach.
Tak może dlatego, że to dodatkowa ochrona przy przewrotce a odpowiednio umiejscowiony robi jeszcze za odbojnik do kasku przed złamaniem odcinka szyjnego w tył. Lekko też odciąża ręce, na których opiera się spory ciężar. No i tak jest chyba szybciej.

Uwex - 10-05-2024, 08:16

Do tego nie każdy lubi mieć motocykl obwieszony torbami.
Marcino - 10-05-2024, 09:36

Uwex napisał/a:
Do tego nie każdy lubi mieć motocykl obwieszony torbami.

No ja kufry zdjąłem. Może cenyrlny dokupię aby było gdzie kask chować. Plecak mi nie przeszkadza pozycją jest wygodna. Mam torbę któą mogę łatwo na tylne siedzenie zapiąć ale plecak jesy u mnie z laptopem jak biorę do domu. Tu bardziej chodzi o to ze mój GS to silnik boxer szeroki i sam w sobie dość wysoki wiec trzeba nauczyć sie manewrować. To nie jest sprzęt do miasta. Zaczynam czuć maszynę. Nie odczuwam wogule nierówności na drodze,

Bzyk_R1 - 10-05-2024, 10:05

Jeżdżę BMW RT1200 brata czasem i wcale mi nie odpowiada ten motocykl. Jest wygodny ale kultura pracy tego boxera i szeroki przód tak jak piszesz jest nie do miasta. To jest motocykl dla policji żeby ganiać po autostradzie piratów a nie do miejskich korków.
jacek11 - 10-05-2024, 18:12

Nie o taki plecak chodzi :wink: Bardziej o taki żywy :wink: Yamaszka waży 110 kilogramów. To niewielki motocykl. Jadąc sam, nie ma problemu. Z pasażerem już nie jest tak komfortowo.
joujoujou - 11-05-2024, 08:39

Wspomniałem o sprawie również dlatego że przez kilka lat jeżdżąc rowerem do i z pracy zawsze kombinowałem tak by plecy mieć wolne od wszelkich ciężarów - graty przypięte do bagażnika, nawet takie coś w rodzaju koszyka miałem specjalnie w tym celu. :)

Cokolwiek (prócz koszulki) na plecach miałem, utrudniało mi to jazdę, czułem sporą niewygodę.

Ale cóż - co kto lubi. :P

Wracając do samej jazdy rowerem do/z pracy - ciekawe było to, że było i szybciej i bliżej niż samochodem, ale z powodów, że tak powiem, geograficzno-klimatycznych prawie zawsze pod wiatr. :lol:

jacek11 - 12-05-2024, 10:13

Kiedyś bardzo dużo jeździłem rowerem. Ale zawsze pachniała mi benzyna 8)
Teraz mam zamiar zacząć jeździć rowerkiem, w miarę możliwości oczywiście.

joujoujou - 12-05-2024, 16:54

W dalszym ciągu chciałbym jeździć rowerem do/z pracy, ale są 2 ALE:

1. 55 km w jedną stronę to trochę dużo, w dodatku jazda do pracy zawsze po ciemku.
2. Lekko licząc 90% podróży odbywałoby się w deszczu, a to niefajnie.

jacek11 - 13-05-2024, 15:51

Niby słonecznie, ale chłodno. Dziwną pogodę daje nam ten Maj :roll: