Zachodniopomorskie - Nasze regionalne OT
stary alfer - 17-03-2012, 12:07
Helol
Żona zdała dziś egzamin na prawo jazdy.
Samochód mamy jeden, więc Misiek będzie również prowadzony damską ręką.
Z lekka się lękam
volve - 17-03-2012, 16:26
| stary alfer napisał/a: | Żona zdała dziś egzamin na prawo jazdy.
Samochód mamy jeden, więc Misiek będzie również prowadzony damską ręką. |
Moje kondol.....ekhm...szkoda miśka
szuwar - 17-03-2012, 18:20
| Cytat: | Moje kondol.....ekhm...szkoda miśka |
chyba chcesz sobie nagrabić u naszych kobiet, gala też prowadzi Marlena w sumie w tygodniu więcej niż ja
stary alfer - 17-03-2012, 18:22
| szuwar napisał/a: | | chyba chcesz sobie nagrabić u naszych kobiet |
Chciał dobrze dla Miśka
Seichan - 17-03-2012, 20:13
| stary alfer napisał/a: | | Samochód mamy jeden, więc Misiek będzie również prowadzony damską ręką. |
To jest złe rozwiązanie. Kup jej jakiegoś starszego colta do nauki - ona się nie będzie bała jeździć (bo małe, bo stare, bo się wyklepie), a gal nie ucierpi przy zdobywaniu przez małżonkę doświadczenia w jeździe
volve - 18-03-2012, 09:02
Witam!
| Seichan napisał/a: | | To jest złe rozwiązanie. Kup jej jakiegoś starszego colta do nauki - ona się nie będzie bała jeździć (bo małe, bo stare, bo się wyklepie), a gal nie ucierpi przy zdobywaniu przez małżonkę doświadczenia w jeździe |
O wlaśnie, glos rozsądku ! Popieram Renię
Seichan - 18-03-2012, 09:28
Dzień dobry
Dzięki Tomku za poparcie
Sama pamiętam swoje początki i wiem, że o wiele lepiej bym się czuła, jakbym miała do używania jakiegoś staruszka, a nie świeżo zakupionego miśka.
Przy starszym colcie w razie draki OC samochodu pokrywała szkody wyrządzone innym pojazdom, a jakby się gdzieś zadrapał czy wgniótł? Trudno. W końcu do tego był przeznaczony.
A teraz Marin pomyśl, co by było, jakby to zadrapanie czy wgniecenie było w galu
A poza tym to nie jest strasznie drogie rozwiązanie. Przemyśl taką opcję i zaczniesz spać spokojniej, bez lęków o gala
stary alfer - 18-03-2012, 09:58
Dzień dobry
Porady cenne, dziękuję
Jednakże w naszym przypadku zakup auta będzie logistycznie nieuzasadniony, a ja sam aż tak się o Miśka nie lękam
Na razie zobaczymy jak to będzie wyglądać.
Decyzje później
volve - 18-03-2012, 10:20
| szuwar napisał/a: | | chyba chcesz sobie nagrabić u naszych kobiet, gala też prowadzi Marlena |
No tak, ale Marlena nie zdała chyba dopiero co prawka ? Yoshi też jeździ Galem(ale ma swojego)
Alfred, a żona nie będzie w ogóle się bala taką "kobylą" jeździć ?? Bo kombi to jednak dość duże auto jak dla świeżego kierowcy(nie chodzi tutaj, ze to kobieta )...
Swoją drogą u mnie w pracy praktycznie wszyscy po ślubie maja zarekwirowane auto przez żony Jeden tylko się wycwanił i ma dwa auta. Kolejny argument, aby się nie żenić
Yoshiko - 19-03-2012, 08:04
| volve napisał/a: |
No tak, ale Marlena nie zdała chyba dopiero co prawka ? Yoshi też jeździ Galem(ale ma swojego) |
po zdaniu prawka nigdy nie miałam stracha że pawlos będzie zły że mu "obdarłam" auto ( i nigdy tego nie zrobiłam)
pod tym względem był i jest bardzo wyrozumiały
nigdy nie miałam na karku presji "zarysowanego lakieru"
ważniejsze żeby nic mi się nie stało
potem doszkalałam się na własnym skoczku - małe autko (Rover 200) i po roku przesiadłam się na gala kombi
i ogłaszam wszem i obec że dużym autem jeździ się bez porównania lepiej i bezpieczniej
na małe auta kierowcy "nie zwracają uwagi"
się rozpisałam
dzień dobry wszystkim
volve - 19-03-2012, 08:13
Dobry
Seichan - 19-03-2012, 08:45
Dzień dobry
stary alfer - 19-03-2012, 08:54
heloł
JacekeR - 19-03-2012, 09:26
Cześć Volve zobaczymy się na Kluczewie podepniemy Cari pod kabel i zobaczymy.
Yoshiko - 19-03-2012, 09:45
Właśnie skończyłam pisać odwołanie do ubezpieczalni
Marcin termin wpłaty zaliczki za Wawrzkę się zbliża !!!!
|
|
|