To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. IV czyli REANIMACJA

sieegurd - 30-11-2011, 22:54

Cytat:
Że się odezwali z UEFA i dostanę taką fuchę.

Pogratulować Jucie :)

Vendi trzeba Ci dobrego grzejniczka :D

Efa! głowa do góry :)

Marcin-Krak - 30-11-2011, 23:06

Mogę się pochwalić :?: :oops:

Dostałem nową umowę - na czas nieokreślony i jeszcze pełen mały inny powód do :mrgreen: się znalazł w związku z tym :wink:

Juiceman - 01-12-2011, 00:59

Dzięki za gratulacje :-) )

Marcin a Tobie nic innego jak też pogratulować!!!

Krzyzak - 01-12-2011, 07:01

Bartek napisał/a:
warto dachu nie robić z zapałek

nie wiem, jakie masz krokwie i jętki - u mnie są 4x przewymiarowane i zamiast 5x16 mam 8x20... powinny wytrzymać nie tylko ciężar mojej dachówki ale i jeszcze z 2 kolejne dachy
murłaty 20x20, belki też...
podejrzewam, że sporo zamieszania robi "erkel" od zachodu połączony koszami z resztą - działa trochę jak żagiel pewnie
i jeszcze jedna kwestia - jak daleko poza budynek wychodzą u was dachy? - bo u mnie ca 70 cm...

sieegurd - 01-12-2011, 07:07

Marcin-Krak napisał/a:
Mogę się pochwalić :?: :oops:

Dostałem nową umowę - na czas nieokreślony i jeszcze pełen mały inny powód do :mrgreen: się znalazł w związku z tym :wink:

Gratki Marcin :) W dobie kryzysu trzeba się cieszyć :)

Fragu - 01-12-2011, 07:23

Krzyzak, u mnie podobnie :wink:
Marcino - 01-12-2011, 09:10

Krzyzak napisał/a:
Bartek napisał/a:
warto dachu nie robić z zapałek

nie wiem, jakie masz krokwie i jętki - u mnie są 4x przewymiarowane i zamiast 5x16 mam 8x20... powinny wytrzymać nie tylko ciężar mojej dachówki ale i jeszcze z 2 kolejne dachy
murłaty 20x20, belki też...
podejrzewam, że sporo zamieszania robi "erkel" od zachodu połączony koszami z resztą - działa trochę jak żagiel pewnie
i jeszcze jedna kwestia - jak daleko poza budynek wychodzą u was dachy? - bo u mnie ca 70 cm...

U mnie okap na szcytach tez koło 70cm a tak koło 90cm ma. U mnie nie trzeszczało, jednak dopiero po 2latach robie poddaszem, i wiekszośc śrub skrecajacych byłą luźna, sam dokrecałem. Dodatkowo moj ojciec zrobił mi słupy podporowe z mieczami które sa wpuszcane na wpusty a nie na zadne blachy czy gwożdzie, to naprawde trzyma. NIektórzy rezygnują z mieczy bo zabiera mijesce na poddaszu w pokojach, a potem sie martwia ze coś trzeszczy:)

Morfi - 01-12-2011, 10:45

Marcin-Krak, Juiceman, Gratulacje :)
romero - 01-12-2011, 10:58

Czy mi się wydaje, czy gdzieś na forum był taki temat DOM/GARAŻ/OGRÓD ?
Bo znaleźć nie mogę :wink:

Krzyzak - 01-12-2011, 11:00

Marcino napisał/a:
wiekszośc śrub skrecajacych byłą luźna
to może być klucz - u mnie też sporo dokręcałem palcem... w części wcale nie dokręciłem, bo nie było jak sięgnąć...
faktem jest, że sporo mam na blachy+gwoździe, ale to podobno wytrzymalsze od ciesielskich, bo nie wycinasz kawałka drewna i go nie osłabiasz tym samym (takie też mam, ale nie wszędzie)
mieczy/kleszczy itp. nie mam - nie było trzeba, ale dołożyłem jeszcze płatew 20x20 na jętkach czym dach został wzmocniony x kilka :) w stosunku do projektu

Efa! - 01-12-2011, 12:25

Bartek, sieegurd, dzięki wielkie :)

Juiceman, Marcin-Krak, gratulacje!

yalook - 02-12-2011, 10:04

Juiceman, Marcin-Krak - ja również gratuluję :mrgreen:
Juiceman - 02-12-2011, 11:37

Dziękować dalej teraz tylko czekam na przyjście umowy pocztą i podpisania jej :mrgreen:
gulgulq - 02-12-2011, 12:01

trafiłem 3 w lotto :lol:
Juiceman - 02-12-2011, 12:03

gulgulq napisał/a:
trafiłem 3 w lotto :lol:

No to w przyszłym roku sponsorujesz Zlot :mrgreen: :wink: