Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VIII REASUMPCJA
Krzyzak - 18-05-2024, 20:19
tościk napisał/a: | tir mi siedział w bagazniku, i na zmianę trąbił i migał długimi | otwieram wtedy szybę i wystawiam telefon filmując wyczyny - działa
joujoujou - 19-05-2024, 04:43
M4800 kupiony, na ebayu. Jeszcze stargowałem 30 funciaków!
Na alledrogo wyszłaby podobna cena, ale musiałbym kombinować żeby go sobie jakoś tutaj dostarczyć.
jacek11 - 19-05-2024, 13:44
Serio on taki dobry? Cena nie jest zbyt wysoka.
joujoujou - 20-05-2024, 09:51
Czy dobry? Szału nie robi, ale nowy kosztował AFAIR w okolicach 2 i pół tysiąca euro.
To taki bardziej laptopowy wół roboczy, z core i7 na pokładzie, 16 do 32 giga RAMu i matrycą TN 1080p.
Używki jak spod igły w dalszym ciągu dochodzą do 500-600 euro, ale mnie igła nie jest potrzebna - i tak będę z dwóch składał jednego.
Marcino - 22-05-2024, 11:55
tościk napisał/a: | pamar napisał/a:
Zawodowi kierowcy TIRów potrafią wyprawiać niestworzone sytuacje
Tych to nawet nie komentuję. Autostrad głównie przez nich unikam. |
A dla mnie nie ma spokojniejszej jazdy na południe polski niz A1 i A4, Ja jakde po 18 to mam wzgledny spokoj. Robisz swoje nikt ci tirem na tyłek nie siądzie. Czasem się biora za wyptrzedzanie. Czasowo idzie na spokojnie średnia ponad 100km/h wykrecic
pamar - 22-05-2024, 18:55
A ja jeszcze w kwestji bezpieczeństwa. Dzisiaj o mały włos a potrącił bym młodego człowieka (a raczej on mnie) na elektrycznej hulajnodze, wyskoczył zza ogrodzenia z zawrotną prędkością jadąc po ścieżce rowerowej, skręcałem w prawo na parking pod sklepem, zobaczyłem go w ostatniej chwili, nie miałem szansy go zobaczyć, kto tych młodych nauczy wyobraźni!? Minął mój tyłek o centymetry!
Bzyk_R1 - 22-05-2024, 20:28
Selekcja naturalna. Ostatnio rozpocząłem kurs pierwszej pomocy o godzinie 15.00 i jaśnie Państwo gówniarstwo wytrzymało 5-6 minut po czym zaczęli łypać w smartfony pod ławkami. Nigdy tego nie robiłem ale pierwszy raz j...(uderzyłem) ręka w biurko i powiedziałem im dosadnie że potrzebuję nie więcej niż 2 godziny ich czasu, przez całe ich życie, więcej nic ani minuty, później możecie się rozejść, możecie mnie nawet nie zauważyć nie widzieć omijać, ale dwie godziny są dla mnie i dla nich potem mogą owijać się o drzewa nic mnie to nie obchodzi bo mam tutaj robotę do zrobienia i się pod tym podpisuje. Atmosfera była grobowa do końca ale żaden/żadna nie spojrzała i robili wszystko jak w zegarku. Czasem trzeba uderzyć w stół żeby dotrzeć do młodzieży.
tościk - 22-05-2024, 22:37
Marcino napisał/a: | A dla mnie nie ma spokojniejszej jazdy na południe polski niz A1 i A4 |
Akurat na południe rzadko jeżdżę, natomiast podróż A1 na odcinku Piotrków Trybunalski - Łódź to była dla mnie katorga przez wyprzedzające się na chama tiry. Sporo razy musiałem ostro hamować, bo wyskakiwali przed maskę.
Bzyk_R1 napisał/a: | Ostatnio rozpocząłem kurs pierwszej pomocy o godzinie 15.00 i jaśnie Państwo gówniarstwo wytrzymało 5-6 minut po czym zaczęli łypać w smartfony pod ławkami. Nigdy tego nie robiłem ale pierwszy raz j...(uderzyłem) ręka w biurko i powiedziałem im dosadnie że potrzebuję nie więcej niż 2 godziny ich czasu, przez całe ich życie, więcej nic ani minuty, później możecie się rozejść, możecie mnie nawet nie zauważyć nie widzieć omijać, ale dwie godziny są dla mnie i dla nich potem mogą owijać się o drzewa nic mnie to nie obchodzi bo mam tutaj robotę do zrobienia i się pod tym podpisuje. Atmosfera była grobowa do końca ale żaden/żadna nie spojrzała i robili wszystko jak w zegarku. Czasem trzeba uderzyć w stół żeby dotrzeć do młodzieży. |
Obstawiam, że treść kursu i tak do nich nie dotarła. Ale szacun za podejście
joujoujou - 22-05-2024, 23:55
Smartfony to plaga, niestety.
jacek11 - 23-05-2024, 15:49
To taka forma niewolnictwa Uzależnią wszystkich, i będą wiedzieli kto gdzie jest. Nadajników jest tak dużo, że już z dość dużą dokładnością można namierzyć urządzenie.
Bzyk_R1 - 23-05-2024, 16:21
jacek11, jeżeli chodzi o GSM to jeszcze jest z tym spory problem, wiem bo często współpracujemy z Policją i po sygnale z logowania telefonu ciężko ustalić położenie (przynajmniej poza większymi miastami) Co innego GPS i aplikacje śledzące w tle które non stop wysyłają informację o naszym położeniu z dużą dokładnością. Dobrze że nie zbieramy jeszcze punktów tzw kredytu społecznego.
tościk - 23-05-2024, 19:28
Bzyk_R1 napisał/a: | jeżeli chodzi o GSM to jeszcze jest z tym spory problem, wiem bo często współpracujemy z Policją i po sygnale z logowania telefonu ciężko ustalić położenie (przynajmniej poza większymi miastami) |
Tu dużo będzie zależeć od generacji sieci. 3G jeszcze nie będzie mieć dużej dokładności, ale już przy 5G zagęszczenie stacji będzie na tyle duże, że ustalenie położenia powinno być możliwe z dokładnością do kilkunastu metrów. Poza dużymi miastami to jednak wiadomo, że głównie będzie 3G.
Bzyk_R1 napisał/a: | Co innego GPS i aplikacje śledzące w tle które non stop wysyłają informację o naszym położeniu z dużą dokładnością. |
Dlatego warto mieć nawyk wyłączania lokalizacji w telefonie, jak jest niepotrzebna
Bzyk_R1 - 23-05-2024, 21:15
To nawet nie nawyk tylko konieczność. Ja osobiście nie akceptuję takiego czegoś jak ciągły dostęp do lokalizacji mojej. Sporo aplikacji przez to odpadło z mojego użytkowania jak np "pierwszy ratownik" gdzie idea jest bardzo fajna ale już bieganie ciągle z GPS które jest wymogiem aby być w systemie to totalna porażka.
joujoujou - 23-05-2024, 23:56
Gorzej że bywają aplikacje które tylko w teorii dadzą się wyłączyć, a w rzeczywistości non-stop coś tam rejestrują i wysyłają.
Krzyzak - 24-05-2024, 07:20
Nawet nie wiecie na ile się zgadzacie "domyślnie"... Android rejestruje bardzo dużo, sporo da się też wyłączyć. Jak system jest za darmo, to wy jesteście produktem
Właśnie dostałem powiadomienie z FB, że dodają pewne funkcje AI - zapewne chodzi o skanowanie wszystkiego, co się wysyła przez komunikatory. Dodatkowo Chiny właśnie będą instalować mega kamery rozpoznające twarze na ulicach Węgier - pierwszy krok do social credit w Europie już dawno był podłożony, jak połowa społeczeństwa dobrowolnie dała sobie wstrzyknąć nieznaną i nieprzebadaną substancję (w zamian za to, że pozwolą im np. polecieć na wakacje) i jeszcze uważała się za lepszą od tej drugiej, myślącej, jednocześnie próbując ją zmusić do tego samego i popierała segregacje sanitarne oraz bezprawne działania władz.
Ale nie, przecież to wszystko teorie spiskowe...
|
|
|