[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Olej
Fragu - 10-03-2014, 19:02
Potwierdzam, sam szukalem uszczelki i okazało się, że tylko pasta
Marcino - 10-03-2014, 20:46
Ale czy to ma kosztować 35zł w IC ) A tą pastą można uszczelnić pokrywy wałków rozrządu?
Bo przy okazji chce uszczelnić czyjnik pozimu się poci... jak go chciałem zdjąc to się jedna śruba ukręciła i tak na tym już długi czas jeżdze. A teraz przy okazji rozrządu chce porobić różne pierdółki:)
Krzyzak - 10-03-2014, 20:53
Można.
karino - 10-03-2014, 22:06
Możesz poszukać w necie tańszego odpowiednika ale znaczącej różnicy cenowej nie znajdziesz. W praktyce można tą pastą uszczelnić wszystkie miejsca połączeń gdzie może wydostawać się olej...
bbandi - 29-03-2014, 12:46
Jakiś tydzień temu zaaplikowałem Liqui Moly Ceratec (300ml), popychacze jak na razie nie ucichły tak jak po ceramizerze, być może to kwestia przejechania odpowiedniej ilości km (na ceramizerze cichły praktycznie natychmiast).
Jednak to co zaobserwowałem to wyraźny wzrost mocy! naprawdę raczej to nie efekt placebo wzrost mocy jest bardzo wyraźny co mi się bardzo podoba a czego nie było czuć w przypadku rodzimego ceramizera.
arturj123 - 29-03-2014, 15:00
bbandi napisał/a: | Jednak to co zaobserwowałem to wyraźny wzrost mocy! |
Zalanie ceramizera poprzedziłeś wymianą oleju? Jeśli tak, daje się takie coś zauważyć, że jakoś lepiej silnik pracuje na nowej oliwie. Ale bez konkretnych pomiarów na hamowni to tylko niepodparte dowodem gdybanie
bbandi - 29-03-2014, 15:25
arturj123 napisał/a: | Zalanie ceramizera poprzedziłeś wymianą oleju? |
Ceramizera gdy go wcześniej stosowałem to tak, natomiast Cerateca nie - dopiero po 2k km go zalałem.
arturj123 napisał/a: | Jeśli tak, daje się takie coś zauważyć, że jakoś lepiej silnik pracuje na nowej oliwie. Ale bez konkretnych pomiarów na hamowni to tylko niepodparte dowodem gdybanie |
Wiem że wiarygodnie by było zrobić 2x hamownie, przed i po tylko kto za to zapłaci .
Czuję że auto po ceratecu jest żwawsze, poczekajmy na opinie kogoś kto też go zastosuje, może będzie miał podobne odczucia.
a4ry - 03-04-2014, 17:51
Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj.
Gala mam od niedawna ale już wypadałoby zmienić olej.
Obecnie zalany mam 5W30- wg przywieszki. Poprosiłem mechanika żeby sprawdził czy na pewno taki ma być i do roboty. Wg wszystkich aplikacji dobierających olej do konkretnego modelu okazało się, że najlepszy będzie 10W40. Pomyślałem, że to jakaś pomyłka i zacząłem szukać w instrukcji i to co znalazłem rozwaliło mój cały światopogląd.
Wg instrukcji nowy Galant powinien w naszych warunkach klimatycznych być zalany właśnie 10W40. Dlaczego? Kto leje do nowego samochodu półsyntetyczny olej?
Wg instrukcji 5W40 jest tylko do 20*C, a 5W30 do chyba 10*C to jakaś paranoja. Pierwszy raz spotykam się z taką dowolnością kombinowania z lepkością i jak dla mnie brakiem logiki.
Bo niby dlaczego 5W40 jest do 20*C a 10W40 do nieskończoności. Przecież lepkość 40 to 40 bez znaczenia na temperaturę otoczenia. Temperatura oleju w samochodzie jest niemal constans. Do tego lepkość po W dobiera się w zależności od pasowania elementów, a nie temperatury otoczenia, przynajmniej tak do wczoraj myślałem.
Chyba warto jeszcze dodać, że piszę o silnikach benzynowych.
Czy ktoś potrafi to jakoś logicznie wytłumaczyć?
Czy ktoś wie czym zalewały salony, fabryka nowe Galanty?
malina_drizzt - 03-04-2014, 18:17
a4ry napisał/a: | Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj.
Gala mam od niedawna ale już wypadałoby zmienić olej.
Obecnie zalany mam 5W30- wg przywieszki. Poprosiłem mechanika żeby sprawdził czy na pewno taki ma być i do roboty. Wg wszystkich aplikacji dobierających olej do konkretnego modelu okazało się, że najlepszy będzie 10W40. Pomyślałem, że to jakaś pomyłka i zacząłem szukać w instrukcji i to co znalazłem rozwaliło mój cały światopogląd.
Wg instrukcji nowy Galant powinien w naszych warunkach klimatycznych być zalany właśnie 10W40. Dlaczego? Kto leje do nowego samochodu półsyntetyczny olej?
Wg instrukcji 5W40 jest tylko do 20*C, a 5W30 do chyba 10*C to jakaś paranoja. Pierwszy raz spotykam się z taką dowolnością kombinowania z lepkością i jak dla mnie brakiem logiki.
Bo niby dlaczego 5W40 jest do 20*C a 10W40 do nieskończoności. Przecież lepkość 40 to 40 bez znaczenia na temperaturę otoczenia. Temperatura oleju w samochodzie jest niemal constans. Do tego lepkość po W dobiera się w zależności od pasowania elementów, a nie temperatury otoczenia, przynajmniej tak do wczoraj myślałem.
Chyba warto jeszcze dodać, że piszę o silnikach benzynowych.
Czy ktoś potrafi to jakoś logicznie wytłumaczyć?
Czy ktoś wie czym zalewały salony, fabryka nowe Galanty? |
W instrukcji jest tabelka z 1996 trochę mało aktualna jak na rok 2014.
Wyluzuj i popatrz na tabelkę którą wkleiłem na końcu strony:
http://forum.mitsumaniaki...b7281aeb966a3c0
a4ry - 03-04-2014, 18:43
malina_drizzt napisał/a: | Wyluzuj i popatrz na tabelkę którą wkleiłem na końcu strony: |
Dziękuję uratowałeś mój zachwiany stan umysłu. Sporo tego tematu przejrzałem ale te prawie dwieście stron mnie przytłoczyło.
Spokojnie mogę lać to co było 5W30.
Niemniej jednak nawet Twój wykres jest bardzo ciekawy. Wg niego czy lepkość 30 czy 40 to wszystko jedno, lać i jechać, dla mnie zawsze to była świętość . Zresztą jak zauważyłem luźne jest również podejście użytkowników , przy żadnej marce nie spotkałem się jeszcze z takim rozrzutem stosowanych olei .
Marcino - 03-04-2014, 22:17
Zalej Mobil 1 ESP 5W30 i po kłopocie:)
Konop44 - 08-04-2014, 19:25
jaka jest roznica mdzy powyzszym a Mobil Super 3000 X1 Formula FE 5W-30 poza dwukrotnie nizsza cena?
sampler - 08-04-2014, 20:50
Mobil 1 to pełny syntetyk a Mobil 3000 minerał obrabiany wodorem tzw hydrokrak HC.
Torp12 - 08-04-2014, 20:55
A czy Mobil 1 ma pełen syntetyk o oznaczeniu w40??
Nikt nic nie odpowie?:)
czarny.marcin - 20-04-2014, 12:31
sampler napisał/a: | Mobil 1 to pełny syntetyk a Mobil 3000 minerał obrabiany wodorem tzw hydrokrak HC. |
tak a na butelkach ESP jak byk napisane SHC
|
|
|