To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT

Seichan - 19-01-2011, 19:57

grzesiopol napisał/a:
Seichan, nie o umiejętności tutaj chodzi a o fakt ich wykorzystania, nawet mistrzowie sztuk walki mogliby polec w walce z grupą bandziorów, to tylko tak na filmach jest ładnie pokazane jak pan np. karateka powala jednym ciosem przeciwnika, ale zauważ, że tam nie ma czegoś takiego jak kupa na biskupa, tam wyznawana jest zasada każdy w swoim czasie dostaje po nosie.

Ale w takiej sytuacji nawet trudno byłoby znaleźć chojraka, który dałby radę całemu stadu napadających go karków. Więc to raczej się sprowadza do przewagi liczebnej danej strony. W kontakcie 1:1 kobieta mogłaby dać radę (umiejętności + praktyczne zastosowanie), facet również (umiejętności + praktyczne zastosowanie). Ale już 1:5 - mężczyźnie równie trudno byłoby się wybronić.

Chociaż znam przypadek, gdzie 2:5 - wygrało tych 2 ;)

Jaro1974 - 19-01-2011, 19:57

grzesiopol, a dlaczego odpadł- dlatego że ktoś już miał miejsce odgórnie zaklepane i trzeba było tak zrobić żeby było wszystko ok. I dopóki w Polsce nie zmieni się system to niestety tak to będzie się wszystko odbywało. I nie ważne czy to będzie budżetówka czy też inna firma. Takie jest moje zdanie.
Andrew - 19-01-2011, 20:01

Praktycznie wszędzie teraz miejsca zaklepane odgórnie. Kolega startował na zawodowego strażaka, a dostał się syn jakiegoś komendanta z innego miasta odległego 150 km :)
Jaro1974 - 19-01-2011, 20:02

Renata ja znam przypadek 1:4 i wygrał 1. A ci czterej powiem szczerze byli "więksi" od niego i zwali się "ochrona" I koleś rozwalił ich i nawet nie mieli zbytnio szans. Po prostu był sprytniejszy od nich i w tym tkwiła jego przewaga 8)
Seichan - 19-01-2011, 20:06

Dobrze dla tego 1 :) Ale wiesz, nawet 1 da sobie radę z 10, jeśli ma odpowiednie "zaplecze" ;)

Na dyskotece w Niemczech bawił się Rosjanin, ubrany w
koszulkę z napisem "Turcy mają trzy problemy".

Nie trwało długo, stanął przed nim Turek, byczysko chłop:
- Ty, a w dziób chcesz?
- To jest pierwszy z waszych problemów - odpowiedział Rosjanin - agresja.
Ciągle szukacie zwady, nawet wtedy, kiedy nie ma żadnego powodu.
Dyskoteka się skończyła, Rosjanin wychodzi, a tam czeka na niego tłum
Turków.- No, teraz się z tobą policzymy - warknęli Turcy gremialnie.
- A to jest drugi z waszych problemów - powiedział Rosjanin. - Nie
potraficie załatwiać spraw po męsku sam na sam, tylko zawsze musicie
zwoływać wszystkich "swoich".
- Zaraz nam to odszczekasz! - wrzasnęli Turcy wyciągając noże.
- I to jest trzeci z waszych problemów - westchnął ciężko Rosjanin - zawsze
na strzelaninę przychodzicie z nożami...

grzesiopol - 19-01-2011, 20:07

Seichan, no i właśnie do tego piję - jeżeli ktoś przyjmuje kobietę do takich formacji to niech ta kobieta wykaże się umiejętnościami a nie znajomościami.

Jaro1974, no mogło również tak być jak piszesz ale byli tam oprócz niego ludzie którzy zaliczali wszystko na minimum i dalej poszli a on co do domu z kwitkiem. Po zatym jednak nie wszyscy mają znajomości i takich też przyjmują.

Jaro1974 - 19-01-2011, 20:11

andrew84, Ja gdy zostawałem w armii czternaście lat temu to był taki czas że ludzie jeszcze pluli na wojsko i wtedy przyjmowali kogo popadło aby się znał na rzeczy i miał dobrą opinię służbową . I nikt się nie martwił że się nie dostanie. A teraz wszyscy nagle chcą do wojska bo to pewna praca ale niestety realia przez ten czas też się zmieniły i prosty człowiek bez tzw żagla nie ma możliwości przebicia się chociaż nie wiem co by robił. W maju minie mi piętnaście lat służby i z perspektywy tego czasu spędzonego tu jestem w stanie stwierdzić że nastąpiły zmiany o całe 180 stopni oczywiście na niekorzyść szarego człowieka 8)
21_gram - 19-01-2011, 20:11

Seichan,

Zaśmiałem się na głos, dobre :)

grzesiopol - 19-01-2011, 20:12

Siedzi dwóch gości jeden Amerykanin drugi Rosjanin. Czytają gazety.
Nagle Ruski sie śmieje
- Z czego micha? - pyta Amerykanin.
- Przeczytałem, że w USA zapanował komunizm!!!
Po chwili Amerykanin się śmieje.
- Czego się cieszysz? - pyta Ruski
- Przeczytałem, że w Europie jest nowa granica. Granica "POKOJU" pomiędzy Polską a Chinami. :mrgreen: :biggrin: :p

No spadam bo jestem w robocie i mnie pod.......

Andrew - 19-01-2011, 20:16

Jaro1974 narobili ludziom nadziei a teraz rozwiązują niektóre jednostki :shock:
Jaro1974 - 19-01-2011, 20:19

grzesiopol napisał/a:
byli tam oprócz niego ludzie którzy zaliczali wszystko na minimum i dalej poszli a on co do domu z kwitkiem. Po zatym jednak nie wszyscy mają znajomości i takich też przyjmują.

i tu mógłbyś się zdziwić. Jakie ludzie kręcą lody a przeważnie tzw. kadrowcy to się w głowie nie mieści. Nawet ci co mieli minimum musieli mieć konkretną osobę za sobą. Ja widziałem jak działa system rekrutacji to szkoda gadać. Nie wspomnę o tym jakie auta podjeżdżały i od kogo i jakie blachy miały :shock:

tomasek - 19-01-2011, 20:25

Jaro znalazłeś jakieś felgi na forum :wink:
Jaro1974 - 19-01-2011, 20:26

niestety ale nie :(
Seichan - 19-01-2011, 20:28

Nepotyzm i łapówkarstwo było i będzie. I raczej szybko się to nie zmieni.
Jaro1974 - 19-01-2011, 20:33

I wobec zaistniałej sytuacji międzynarodowej proponuję zmienić temat z łapówkarstwa na rozmowę o pięknych .......samochodach? :D