Nasze Miśki - Jak wino...
Paweł84 - 25-04-2015, 23:39
chyba szukam felg Ronal LZ
Sunderland86 - 26-04-2015, 10:19
sveno napisał/a: | Tak oto poszło ~~2000zł |
Gdybyś przejechał się moim to stwierdziłbyś jednak że warto było położyć walutę aby nic nie pukało i nie stukało
Ile Twój Rekińczyk ma nalatane przebiegu?
sveno - 26-04-2015, 13:01
Hugo napisał/a: | Zgapiłeś ode mnie | nie tylko od Ciebie, jest na forum taki jeden wariat który powinien dostać bana za zbyt ładny samochód
Hugo napisał/a: | Rozklejałeś kierunki? Klosze są plastikowe, jak to poszło? |
One nie są sklejane tylko zgrzewane i trzeba je "rozłupać". Na pierwszy ogień poszły zamienniki DEPO (te na zdjęciach) i poszło fatalnie bo próbowałem je podgrzewać. Potem na warsztat wziąłem oryginał Stanleya i elegancko dał się rozpołowić. Jak będę robił drugi to nagram filmik jak to ugryźć.
Paweł84 napisał/a: | chyba szukam felg Ronal LZ | wiesz, że może właśnie znalazłeś? Mi się już opatrzyły i tak myślałem, żeby je na przyszły sezon zmienić.
Sunderland86 napisał/a: | Gdybyś przejechał się moim to stwierdziłbyś jednak że warto było położyć walutę aby nic nie pukało i nie stukało | w sensie, że u Ciebie się tak tłucze?
Ja wcale nie żałuję tych pieniędzy. Zrobione dużo więc musi to kosztować, a i tak myślałem, że wydam więcej. Owszem uzbierała się ładna sumka, ale lwią częścią z niej są opony. Biorąc pod uwagę fakt, że takie sumy wydaję sporadycznie to wcale nie jest źle, a ponadto auto muszę mieć perfekcyjnie sprawne, zwłaszcza teraz jak miesiąc w miesiąc tłukę trasy po 1300-1400km w jedną stronę. To takie ubezpieczenie/inwestycja, bo jak coś walnie w trasie to za samą lawetę tyle wydam, a potem i tak trzeba będzie to zrobić.
Sunderland86 napisał/a: | Ile Twój Rekińczyk ma nalatane przebiegu? |
Aktualnie na zegarach jest 187700km, ale zegary są zmieniane, trzeba doliczyć 2000km bo taka była różnica między analogowymi a HC co da coś około 190kkm
Sunderland86 - 26-04-2015, 16:53
sveno napisał/a: | w sensie, że u Ciebie się tak tłucze? |
Ano tłucze i nie mogę spiąć budżetu na naprawy.
sveno napisał/a: | Aktualnie na zegarach jest 187700km, ale zegary są zmieniane, trzeba doliczyć 2000km bo taka była różnica między analogowymi a HC co da coś około 190kkm |
Myślałem że dużo więcej
Fragu - 27-04-2015, 08:22
sveno, udało się coś powysyłać?
sveno - 28-04-2015, 15:02
Sunderland86 napisał/a: | Ano tłucze i nie mogę spiąć budżetu na naprawy. | ja bym się bał takim autem jeździć. a co jeżeli to sworzeń wahacza prostego hałasuje?
Wymieniony olej:
Wymieniłem także filtry LPG.
Skończyłem modzenie środka, znaczy się etap 1 skończyłem
Pozazdrościłem Gawronowi pomysłu i wykonania, a jak pojawił się złomek z czarnym wnętrzem to nawet sekundy się nie zawahałem:
Boczki to mix z beżowego i czarnego wnętrza, dodatkowo tylne boczki (dół) są od kombi więc mają kratkę na głośnik, wpakowałem też głośniki w drzwi i podpiąłem je pod wzmacniacz, który wcześniej napędzał tubę.
Niestety wzmacniacz nawet ustawiony na minimum jest za mocny dla tych głośników i jeden już się "rozpierdział".
Pytanie: czy mogę podłączyć te głośniki bezpośrednio pod wyjścia RCA radia? Czy nie ma to sensu?
Dodatkowo zostały zamienione na czarne plastiki: na słupkach B te dolne, pod deską rozdzielczą, na progach. No i oczywiście wykładzina podłogi jest czarna. Wiecie ile mi zeszło z wybebeszeniem środka i wyjęciem tej wykładziny? Jakieś 22min Mam filmik nawet.
Znowu jest "niestety" . Plastik na próg pasażera z przodu jest mocno podrapany, to samo schowek przed pasażerem. Jest jakiś domowy sposób na usunięcie tych zarysowań?
W przyszłości do kompletu dojdzie oryginalna czarna deska, bo teraz ta farbowana odbiega kolorem od reszty (jest bardziej czarna niż czarne plastiki).
No to teraz jest "jedyny taki" pełną gębą
Juiceman - 28-04-2015, 15:47
sveno napisał/a: |
Znowu jest "niestety" . Plastik na próg pasażera z przodu jest mocno podrapany, to samo schowek przed pasażerem. Jest jakiś domowy sposób na usunięcie tych zarysowań? |
Pomalować motipem
Sunderland86 - 28-04-2015, 17:18
sveno napisał/a: | Sunderland86 napisał/a: | Ano tłucze i nie mogę spiąć budżetu na naprawy. | ja bym się bał takim autem jeździć. a co jeżeli to sworzeń wahacza prostego hałasuje? |
Sworzeń banana, sprawdzone.
sveno napisał/a: | czy mogę podłączyć te głośniki bezpośrednio pod wyjścia RCA radia? Czy nie ma to sensu? |
Jeśli to zwykłe wyjście liniowe to nie ma sensu.
Wnętrze bajka ale na podłodze jest jakoś tak za czarno
komarsnk - 28-04-2015, 17:36
Ja osobiście chyba robiłbym jasną obudowę drzwi i ciemna skóra
Teraz przydałyby się jakies jasne wstawki w deskę rozdzielczą bo tak jakoś ciemno jest
I może jasne listwy progowe? A podsufitka jaka jest? Ja zastanawiałem się jak zmienić kolor mojej jasnej na czarną...
sveno - 28-04-2015, 18:09
komarsnk napisał/a: | a osobiście chyba robiłbym jasną obudowę drzwi i ciemna skóra | nie da się bo nawet w beżowym wnętrzu góra drzwi jest czarna.
komarsnk napisał/a: | I może jasne listwy progowe? | na początku tak było i szybko ustąpiły miejsca czarnym, bo nie pasują kompletnie.
komarsnk napisał/a: | A podsufitka jaka jest? | czarna
komarsnk napisał/a: | Ja zastanawiałem się jak zmienić kolor mojej jasnej na czarną... | ja malowałem Motipem. Polecam.
komarsnk - 28-04-2015, 18:22
sveno napisał/a: | komarsnk napisał/a: | a osobiście chyba robiłbym jasną obudowę drzwi i ciemna skóra | nie da się bo nawet w beżowym wnętrzu góra drzwi jest czarna. |
Ano fakt
sveno napisał/a: | komarsnk napisał/a: | A podsufitka jaka jest? | czarna
komarsnk napisał/a: | Ja zastanawiałem się jak zmienić kolor mojej jasnej na czarną... | ja malowałem Motipem. Polecam. |
Ale takim zwykłym? Nie śmierdzi w lecie jak się nagrzeje?
sveno - 28-04-2015, 18:30
komarsnk napisał/a: | Ale takim zwykłym? Nie śmierdzi w lecie jak się nagrzeje? |
niezwykłym, winylowym:
http://www.motipdupli.de/...e/ipg-1373.html
nic nie śmierdzi, nawet zaraz po zamontowaniu (jak lakier wysechł) nic nie śmierdziało.
eremita - 28-04-2015, 19:48
Przełączniki szyb zrób jeszcze jednego koloru przód tył
danino88 - 28-04-2015, 20:08
sveno napisał/a: |
Skończyłem modzenie środka, znaczy się etap 1 skończyłem
Pozazdrościłem Gawronowi pomysłu i wykonania, a jak pojawił się złomek z czarnym wnętrzem to nawet sekundy się nie zawahałem:
|
O ile dobrze pamiętam to pierwszy zrobiłem taką kombinację i ją umieściłem na forum
sveno - 02-05-2015, 20:11
eremita napisał/a: | Przełączniki szyb zrób jeszcze jednego koloru przód tył | waham się którą opcję wybrać chyba jednak czarne będą.
danino88 napisał/a: | O ile dobrze pamiętam to pierwszy zrobiłem taką kombinację i ją umieściłem na forum | widzisz skleroza nie boli, zwracam honor.
Aktualności: Galant to nie auto, Galant to hobby
Co mam trochę wolnego czasu to grzebię przy nim.
I tak, w tym tygodniu na pierwszy ogień poszły hamulce tył. Potrzebne było:
No jak już zmieniać klocki to można odmalować, zwłaszcza, że cieknący płyn narobił bigosu:
Nie mogłem dostać poprzedniego koloru, więc poszedł nowy: czerwony, że bardziej czerwony już być nie może:
druga strona też dostała:
Teraz trzeba odmalować przód, a zarzekałem się, ze więcej nie będę malował zacisków
Tarcze odtłuszczone, zamontowane nowe klocki Brembo. Ja te zabiegi nie dadzą po 2kN na koło to ja już nie wiem co z tymi hamulcami zrobić. Prowadnice i tłoczki pracują jak trzeba, a może nawet trochę za lekko, płyn wymieniany niedawno, korektor siły hamowania wywalony, co jeszcze może być? Pompa? Chyba nie bo przód wyszedł ładnie, zwłaszcza jak na opcję bez korektora.
Dalej była operacja przeszczep:
upload img
Ze złomka zabrane:
-lampy, bo moje raziły ringami które i tak nie działają
-zbiornik spryskiwacza z pompkami, będzie baza do zrobienia sprysków na lampy
- lusterka elektrycznie składane, bo tak Fajne jest prawe lusterko sferyczne jeszcze się nie składają, bo muszę dorobić instalację, chociaż kusi mnie przełożenie deski, a wraz z nią instalacji do lusterek, tak coby było jak z fabryki. Ale to zabawa na dłużej niż jeden dzień, a ja musze mieć auto codziennie do jazdy.
Ktoś tam pisał, że w Galancie się fotel za mało odsuwa, mam rozwiązanie:
Plecy miałem oparte o siedzisko kanapy Pamiętam jak za małolata Maluchem tak jeździłem, było wygodnie, ale słabe trzymanie na boki doprowadzało do szału
|
|
|