Nasze nieMiśki ;-) - Bawarczyk
Krzyzak - 14-03-2020, 21:32
Tylko 3 litry tam się mieszczą? To jakiś automat typu DSG z suchymi sprzęgłami?
deejay - 14-03-2020, 21:36
Krzyzak napisał/a: | Tylko 3 litry tam się mieszczą? To jakiś automat typu DSG z suchymi sprzęgłami? |
Jakie 3 filtry Darek, bo nie rozumiem pytania 🙄
Olivia - 14-03-2020, 21:57
To skrzynia ZF jak w poprzednich generacjach. Mieści się 6-8 litrów.
Krzyzak - 14-03-2020, 23:41
Na zdjęciu są 3 opakowania po 1L ATF3+ czyli 3 litry oleju.
I coś co wygląda jak stary płyn hamuclowyc R3 w opakowaniu po płynie od spryskiwaczy...
deejay - 15-03-2020, 00:03
Darek to wszystko jest oryginalny olej do tej skrzyni. 3 litry miałem w oryginalnym opakowaniu, a reszta wlana do opakowania 5 litrowego, bo było lane z beczki.
W BMW nie ma DSG, są tylko klasyczne automaty ZF i Aisin tam gdzie silnik jest poprzecznie.
RalfPi - 15-03-2020, 15:52
Top deejay! Fajna robota!
Chciałem też podziękować za Twój wątek o BMW, bo ostatecznie głównie dzięki Tobie zdecydowałem się na ten sam motor i ten sam samochód - kolor i wyposażenie może mniej spektakularne, ale i tak jest dobrze.
Może mój samochodzik też się kiedyś swojego wątku doczeka.
W każdym razie... wielkie dzięki!
deejay - 15-03-2020, 15:54
RalfPi napisał/a: | Top deejay! Fajna robota!
Chciałem też podziękować za Twój wątek o BMW, bo ostatecznie głównie dzięki Tobie zdecydowałem się na ten sam motor i ten sam samochód - kolor i wyposażenie może mniej spektakularne, ale i tak jest dobrze.
W każdym razie... wielkie dzięki! |
Dzięki i gratuluję nowego nabytku 👍
A jak pierwsze wrażenia z jazdy marką premium i z tym motorem 😉
mkm - 15-03-2020, 16:26
deejay napisał/a: | A jak pierwsze wrażenia z jazdy marką premium i z tym motorem 😉 |
I gdzie temat
Marcino - 15-03-2020, 18:36
A ja myślałem ze miske się sciaga, czysci, wymienia w niej to i owo i dalej,
Pewnie "janusze" tak oleju nie wymieniają perfekcyjnie jak Bartek.
deejay napisał/a: | A jak pierwsze wrażenia z jazdy marką premium i z tym motorem 😉 |
No moje były bardzo pozytywne:)
deejay - 15-03-2020, 20:12
Marcin nie przesadzajmy! Odkręcić kilka śrub i wymienić element skrzyni biegów to myślę że każdy potrafi. Tutaj nie ma żadnej filozofii 😉
RalfPi - 15-03-2020, 21:52
deejay napisał/a: | RalfPi napisał/a: |
Chciałem też podziękować za Twój wątek o BMW, bo ostatecznie głównie dzięki Tobie zdecydowałem się na ten sam motor i ten sam samochód ...
|
Dzięki i gratuluję nowego nabytku 👍
A jak pierwsze wrażenia z jazdy marką premium i z tym motorem 😉 |
deejay, mkm, dajcie mi trochę czasu, to może uda mi coś sensownego poskładać w całość i własny wątek założyć
PS Chyba znasz odpowiedź na dwa powyższe pytania
deejay - 26-03-2020, 22:11
Mały up.
Z racji trochę większego luzu na warsztacie, ogarnąłem sobie trochę nagłośnienie w aucie.
Przyszedł czas na montaż głośnika średniotonowego i twittera. Gwizdek zakupiony oryginalny, a średni firmy Audio System jak i reszta głośników . Do kpl została dokupiona oryginalna maskownica w deskę z wersji HiFi Pro . Rożnica w odsłuchu na duży +
Juiceman - 26-03-2020, 23:21
To ile Ty tych głośników już tam masz?
deejay - 26-03-2020, 23:27
Juiceman napisał/a: | To ile Ty tych głośników już tam masz? |
Na tą chwile 10 ...
deejay - 29-03-2020, 20:59
Ostatnio po głowie chodzą mi felgi 18-tki , ale ciężko na coś się zdecydować . W 99% przemawiają do mnie oryginalne Styling Turbine 452 Poniżej jako pierwsza opcja .
A tak to wygląda na aucie oryginalnie .
A tutaj felgi Tomason 18 "
|
|
|