Forum ogólne - Organizujemy protest, przeciw wysokiej akcyzie na paliwa!!!
Anonymous - 03-07-2007, 18:05
Janek zmieni zdanie przy pierwszej wizycie w szpitalu, czego sobie jak i nikomu nie życzę.
Przecież każda grupa zawodowa chce być odpowiednio wynagradzana, także nie widzę nic nienormalnego, że kotoś chce więcej zarabiać!
tomusn - 03-07-2007, 19:42
no i ja musze się wyłamać, bo u mnie innej stacji co ma paliwo nie z orlena nie ma... w zbiorniku sucho, a po paliwo 50km zapylać? - trochę to nielogiczne...
JCH - 03-07-2007, 20:08
tomusn napisał/a: | no i ja musze się wyłamać | Lato jest - przesiadka na rowerek
szczeslaw - 03-07-2007, 20:13
-=JaNeK=- napisał/a: | zacznijcie glosowac na UPR a takich problemow po prostu nie bedzie... w ogole panstwo Polskie praktycznie nie bedzie ich mialo bo wszystko oprocz wojska i policji bedzie prywatne a o cenach bedzie decydowal RYNEK a nie jarek, lech cz inny tam socjalista. |
Tak też głosuję, odkąd mam prawo głosu
Bastek napisał/a: | Janek zmieni zdanie przy pierwszej wizycie w szpitalu, czego sobie jak i nikomu nie życzę. |
Jak narazie, to ludzie którzy mieli nieszczęście być w szpitalu podczas strajku, przestają go popierać
Bastek napisał/a: | Przecież każda grupa zawodowa chce być odpowiednio wynagradzana, także nie widzę nic nienormalnego, że kotoś chce więcej zarabiać! |
Pewnie, że każdy chce godnie zarabiać. I w szpitalach prywatnych zarabiają lepiej
Ale to jest off topic panowie - z tym zagadnieniem proponuję się przenieść do odpowiedniego wątku w "kontrowersyjnych"...
tomusn napisał/a: | no i ja musze się wyłamać, bo u mnie innej stacji co ma paliwo nie z orlena nie ma... w zbiorniku sucho, a po paliwo 50km zapylać? - trochę to nielogiczne... |
Ależ paliwo może być z Orlenu (przecież i tak oni zaopatrują większość stacji). Chodzi o to, żeby nie tankować na stacjach należących do orlenu.
Anonymous - 03-07-2007, 20:20
ale co tu popierac albo nie.. po co komu panstwowa sluzba zdrowia? jak jestes chory to placisz temu lekarzowi na ktorego cie stac.. jak nie chorujesz na choroby przewlekle to wychodzi cie duzo taniej niz skladka zdrowotna (trzeba ja niestety placic) i po problemie. a swoja droga kiedys czekalem 3 godziny (strajku nie bylo) na ostrym dyzurze na dermatologa i... sobie poszedlem bo jakos nikt nie wylazil wiec normalnie w tej panstwowej sluzbie zdrowia tez jest porazka!!
Anonymous - 05-07-2007, 11:29
-=JaNeK=- napisał/a: | zacznijcie glosowac na UPR a takich problemow po prostu nie bedzie... w ogole panstwo Polskie praktycznie nie bedzie ich mialo bo wszystko oprocz wojska i policji bedzie prywatne a o cenach bedzie decydowal RYNEK a nie jarek, lech cz inny tam socjalista. |
Gdyby nie inni tam socjalisci, same oplaty za szkole dla dzieciakow zzeralyby taki procent od kazdej pensji, ze nikogo nie byloby stac na leczenie... UPR ma racje w tym, ze dobrze jest stworzyc panstwowym instytucjom komercyjna konkurencje, ale mimo to nie mozna sie zgodzic na stuprocentowe urynkowienie wszystkich dziedzin zycia.
nie wspominajac juz o pogladach JKM na sfere spoleczna, np. na rownouprawnienie kobiet. Nawet smiac sie czlowiekowi z tego nie chce, bo z niektorych rzeczy po prostu nie wypada.
Natomiast zgadzam sie, ze pozostale partie nie oferuja nic zadowalajacego. Te nasza kaste polityczna to tylko o kant tylka potluc...
Anonymous - 05-07-2007, 11:46
a teraz myslisz ze szkola jest darmowa? przeciez nauczyciele dostaja pensje wiec z czegos to musi isc..jak nie wiesz z czego to podpowiem.. z twoich podatkow (okolo 80% tego co zarabiasz wliczajac zusy, dochodowy, vat - na wszystko co kupujesz, przymusowe ubezpieczenia komunikacyjne, mandaty - to tez podatek, oplaty skarbowe, itd. twojego czasu na stanie w kolejkach nie wliczam) a poza nauczycielami jeszcze tysiace urzedasow z tego zyje wiec podsumowujac placisz wiecej niz bys zaplacila prywatnie. a przy wolnym rynku bylyby szkoly drozsze i tansze! bo bylaby konkurencja. a co do rownouprawnienia... czytalas JKM? cz tylko powtarzasz za innymi on szanuje kobiety bardziej niz socjalisci. rownouprawnienie to cos zlego dla kobiet! zaklada ze kobiety zamiast odpoczywania w domu beda pracowaly, zamiast przechodzic pierwsze drzwiami beda przechodzily rowno z mezczyznami (moga sie nie zmiescic).. jesli wolisz pracowac zamiast siedziec to moze szukasz meza? chetnie nim zostane. (oczywiscie prace domowe to tez praca ale lepiej robic tylko je niz jeszcze dodatkowo pracowac ). no i na koniec jeszcze dowcip o rownouprawnieniu.. widzialas kobiete szambonurka? pozdrawiam
Anonymous - 05-07-2007, 12:24
Pewnie, ze nie jest darmowa, ale dzieki temu moga tam isc dzieciaki ludzi, ktorych nie byloby stac na edukacje w innych warunkach. pewnie, ze calkowicie prywatny system generowalby mniej strat finansowych, ale pomysl o stratach w ludziach. Nawet jezeli po pewnym czasie doszloby do wzglednego uregulowania sytuacji, powolania szkol charytatywnych dla najubozszych itp., to okres przejsciowy moglby zniszczyc wszystko, co do tej pory osiagnelismy. kilkudziesiecioletni okres chaosu.
Co do pogladow JKM na sprawe kobiet, czytalam np. to. U podstaw kazdej z jego wypowiedzi lezy ziarno rozsadku, ale to co z niego wykielkuje nie przystaje w zaden sposob do rzeczywistosci. To jak z komunizmem - ustrojem idealnym dla aniolow, lecz nie majacym nic wspolnego z ludzmi. JKM zapewne tez uwaza, ze spoleczenstwo "jeszcze nie dorosło" do tego, by przyznac mu racje.
akbi - 05-07-2007, 13:02
-=JaNeK=-, Lanserka, to nie jest topic na temat prywatyzacji
Anonymous - 05-07-2007, 13:38
Przepraszamy i przestajemy
szczeslaw - 05-07-2007, 13:52
Proszę o wydzielenie ostatnich postów do osobnego wątku.
Chętnie podyskutuję
Narazie szybiutko:
Lanserka napisał/a: | Co do pogladow JKM na sprawe kobiet, czytalam np. to. |
Akurat w "gadzinówce" nie ma co czytać. Popatrz na formę tego wywiadu - Korwin nie popełnia tylu błędów stylistycznych i gramatycznych, a już na pewno nie autoryzowały wywiadu w tej postaci. Wiele wypowiedzi jest przekręconych w taki sposób, że tracą sens. Nic Ci to nie mówi?
Lanserka napisał/a: | U podstaw kazdej z jego wypowiedzi lezy ziarno rozsadku, ale to co z niego wykielkuje nie przystaje w zaden sposob do rzeczywistosci. |
I tu właśnie leży problem ze zrozumieniem Korwina
Patrzysz na poszczególne wypowiedzi. Ale popatrz na całość, a wtedy zobaczysz cały sens. Jeżeli np. będziemy rozpatrywać tylko i wyłącznie problem prywatnej edukacji czy służby zdrowia w ujęciu Korwina, to możemy dojść do podobnych wniosków jak Ty (chociaż niekoniecznie). Ale jeżeli dodasz do tego cały jego program gospodarczy, z którego wynika wzrost gospodarczy i wzrost dobrobytu, to nagle argument o tym, że ludzi nie będzie na to stać, traci sens.
Państwo jest systemem naczyń połączonych i nie można rozpatrywać jednego problemu, zapominając o innym. Korwin i UPR w swoim programie ogarniają całość. A wyciąganie z tej całości pojedynczych kwestii prowadzi do nieporozumień.
Jak już admin lub mod wydzieli wątek, podam Ci jeden z przykładów takiego rozumowania.
Anonymous - 05-07-2007, 14:18
tez bym chetnie podyskutowal!
Anonymous - 12-07-2007, 12:05
Witam. Powiem że nie słyszałem nic o żadnym proteście dopóki nie przeczytałem maila, nie twierdzę że nic nie można zrobić bo na pewno można tylko trzeba pociągnąć z grubej rury, nic się nie stanie jak będziemy tylko pisać trzeba działać. Myślę że trzeba blokować np. rafinerie jak tiry z paliwem nie wyjadą to nikt nie zatankuje i może zrobi się głośno.
Anonymous - 13-07-2007, 01:24
trzeba to glosowac na ludzi ktorzy sie odczepia od rynku.. wtedy bedziesz mogl sobie sam zrobic wache z twojej kupy. SERIO
Hubeeert - 13-07-2007, 01:38
Kolego -=JaNeK=- z miejscowosci WarSZawkA.
Jak do tej pory za mojej pamieci zablysnales pomyslem jak rozwiazac problemy pielegniarek. Obecnie probujesz wymyslic cos co dawno juz zostalo wymyslone czyli pozyskiwanie metanu z obornika. Metan czyli CNG mozna na stacjach (bardzo ich malo) tankowac ale instalacja jest drozsza niz LPG. I sa inne problemy.
Natomiast (w co nie wierze) jezeli chodzilo Ci o tzw "dowcipna odpowiedz" to dowiedz sie, ze nie jestes mistrzem cietej riposty. Nie bardzo tez widze jak takie "odpowiedzi" i sam LPR ktorego jestes fanem wnosza cokolwiek do tej dyskusji. LPR jak kazda partia szuka sposobu na umocowanie sie przy zlobie/korycie/kurku z kasa. I jesli siedza tam osoby jak Ty - na 100% nie bedzie miala mojego poparcia.
Moja propozycja jest nastepujaca. Ty zakonczysz proby zostania "mistrzem cietej riposty" a ja przestane rozwazac jak na Twoje zachowanie wplynie kolekcja ostrzezen. Bo od tej pory za kazda wypowiedz ktora bedzie obrazliwa a wiec niezgodna z zasadami tego forum dostaniesz jedno ostrzezenie. Czy to uczciwy uklad?
Pozdrawiam
Hubert "Hubeeert" Ciurus
administrator tego forum
|
|
|