Outlander II GEN Techniczne - Tuning Outlandera II
lexus - 18-07-2010, 12:04
Ja też się przyłączam do rezona .pełen szacun dla OLABART
13zbyszek13 - 19-07-2010, 10:54
Z tego co rozumie to zrobiłeś w dwuch obwodach ramka dookoła świeci się z pozycjami a jak naciskasz hamulec to dołącza się środkowa linia stopu i wtedy świeci cała atrapa.
A jak się zapalają jak masz wyłączone światła pozycyjne i naciśniesz stop , sam pasek środkowy bez ramki ?
Czy te diody mają dwa poziomy świecenia ? , jak w lampie głównej tzn. że jak jesteś na pozycjach to jest jeden poziom / słabsze światło / a jak na stopie to włącza się drugi poziom / mocne światło /
olabart - 19-07-2010, 16:14
Właśnie tak zrobiłem – na dwóch obwodach. Jak mam wyłączone pozycyjne i nacisnę stop świeci wyłącznie pasek środkowy ze stopem. Diody mają jeden stopień świecenia – dwa poziomy świecenia to już dla mnie zbyt skomplikowane. W końcu poświęciłem zdecydowanie mniej czasu i kasy niż Wy, więc efekt musi być różnica.
13zbyszek13 - 19-07-2010, 21:52
Wszystko Ok tylko Twoja wersja nadaje się do auta ze światłami w trybie skandynawskim czyli z automatycznym włączaniem się świateł po uruchomieniu .
W przypadku LEDów z przodu i wyłączonym trybem skandynawskim w dzień podczas hamowania zapala się tylko pasek środkowy bez ramki / nie świecą się światła postojowe /
olabart - 20-07-2010, 08:25
Masz rację. Właśnie taki scenariusz mnie interesuje, ze względu na obowiązek włączania świateł przez całą dobę. Po prostu gdy zapalam samochód nie martwię się, że zapomnę zaświecić światła. Gdyby u nas nie obowiązywał ten przepis, to oczywiście trzeba zastosować diody z dwoma stopniami świecenia. Generalnie moja wersja nadaje się tam gdzie trzeba jeździć na światłach przez całą dobę. W innym przypadku efekt w nocy po zapaleniu świateł pozycyjnych jest ok, ale w dzień ten mój STOP jest zdecydowanie mniej widoczny, bo świeci właśnie tylko pasek.
[ Dodano: 20-07-2010, 08:27 ]
Świeci tylko pasek i oczywiście oryginalny STOP.
13zbyszek13 - 20-07-2010, 20:29
Pomysł jest dobry i jest nie drogi.Najdroższy element to nowe atrapy zakupione na A......
Skierowany do tych co nie posiadają LEDów z przodu jako świateł do jazdy dziennej
K.K - 22-07-2010, 21:34
Mam pytanie jeżeli chodzi o dwie tylne dolne atrapy. Chodzi mi o atrapy nie na klapie, ale dwie dolne czerwone. Widzę, że część szanownych forumowiczów ma już je podświetlone. A więc moje pytanie. Jakiej mocy żarówki tam daliście i jakie jest mocowanie żarówki, aby wcisnąć ją w otwór od tyłu? Z góry dzięki za info
Krzysiek_slask - 22-07-2010, 21:37
K.K napisał/a: | Mam pytanie jeżeli chodzi o dwie tylne dolne atrapy. Chodzi mi o atrapy nie na klapie, ale dwie dolne czerwone. Widzę, że część szanownych forumowiczów ma już je podświetlone. A więc moje pytanie. Jakiej mocy żarówki tam daliście i jakie jest mocowanie żarówki, aby wcisnąć ją w otwór od tyłu? Z góry dzięki za info |
Zakladam, ze to nie podswietlenie tylko flesh lampy aparatu foto daje takie zludzenie.
Poprawcie mnie, jesli sie myle.
13zbyszek13 - 22-07-2010, 21:41
K.K napisał/a: | A więc moje pytanie. Jakiej mocy żarówki tam daliście i jakie jest mocowanie żarówki, aby wcisnąć ją w otwór od tyłu? Z góry dzięki za info |
Kolego najpierw włożyłem tam 5 W ale było dosyć ostre światło zmieniłem na 3 W i jest Ok.
Muszą być tylko klasyczne żarówki bo ładnie rozpraszają światło,diodowe świecą bardzo kierunkowo i się nie nadają.
olabart - 23-07-2010, 12:22
U mnie to oczywiście flash od lampy.
13zbyszek13 - 24-07-2010, 10:50
K.K napisał/a: | jakie jest mocowanie żarówki, aby wcisnąć ją w otwór od tyłu? |
podłączone są do świateł pozycyjnych w lampach głównych , kabelki przełożone w zderzaku do atrap.Same atrapy posiadają miejsce na 3 żarówki :
1. obrysowe USA
2. pozycja USA
3. przeciw mgielne , lewa -ruch prawostronny lub prawa - ruch lewostronny.
Ja rozwierciłem wiertarką środkową zaślepkę potem wyszlifowałem otwór .
W powstały otwór dopasowałem z jakiejś starej wiązki samochodowej / od kolegi blacharza / końcówki kierunków z żarówką i uszczelką.Włożyłem na delikatny wcisk te końcówki w otwór który wcześniej zrobiłem w lampach.Podłączyłem kabelki od lamp głównych na wsuwki i zalałem klejem na gorąco / jest tam bezpośredni kontakt z warunkami panującymi na drodze /
KowaliK - 24-07-2010, 11:55
13zbyszek13, masz też diody w podświetleniu tablicy rejestracyjnej? Jak to rozwiązałeś i jak to wygląda po zmierzchu?
13zbyszek13 - 25-07-2010, 17:28
KowaliK napisał/a: | 13zbyszek13, masz też diody w podświetleniu tablicy rejestracyjnej? Jak to rozwiązałeś i jak to wygląda po zmierzchu? |
Tak podświetlenie tablicy mam też LEDowe , wygląda dobrze.
Tablica jest dobrze oświetlona białym zimnym światłem
KowaliK - 26-07-2010, 00:38
13zbyszek13 napisał/a: | KowaliK napisał/a: | 13zbyszek13, masz też diody w podświetleniu tablicy rejestracyjnej? Jak to rozwiązałeś i jak to wygląda po zmierzchu? |
Tak podświetlenie tablicy mam też LEDowe , wygląda dobrze.
Tablica jest dobrze oświetlona białym zimnym światłem |
Możesz wrzucić zdjęcia jak to wygląda po zmierzchu? Kupowałeś gotowca czy sam dłubałeś? Chciałbym coś takiego, żeby dawało takie światło jak jest np. w Lexusach. Białe, idealnie oświetlające tablicę, bo jak widzę niektóre auta z poprzerabianymi LEDami gdzie świeci się tylko mała kropka nad tablicą a reszta ciemna to...
mitsu00 - 26-07-2010, 01:48
K.K napisał/a: | Mam pytanie jeżeli chodzi o dwie tylne dolne atrapy. Chodzi mi o atrapy nie na klapie, ale dwie dolne czerwone. Widzę, że część szanownych forumowiczów ma już je podświetlone. A więc moje pytanie. Jakiej mocy żarówki tam daliście i jakie jest mocowanie żarówki, aby wcisnąć ją w otwór od tyłu? Z góry dzięki za info |
A po co to podświetlać skoro odblaski i tak "świecą" w nocy przy oświetleniu ich przez pojazd na nie świecący?
|
|
|