Nasze Miśki - custom COLT by pawela
Rafal_Szczecin - 24-11-2008, 18:14
stary ostroznie ! i najlepiej na zimowkach juz teraz no chyba, ze nie masz to naprawde ale to naprawde ostroznie
rosomak1983 - 24-11-2008, 18:27
Musiałes jechac szybciej... ja wczoraj wracałem z Rzeszowa na letnich i nie przekraczałem 60-70 km/h nauczony podobna przygoda... Co do tych felg to masz jeszcze sporo czasu do lata żeby znalesc pojedyncza... Moze robia takie nowe jeszcze??? wtedy łatwo byłoby dokupic pojedyńcza... Generalnie i tak nie najgorzej wyszłes ja miałem tak ze musiałem wzywac lawete a w nocy to sporo kosztowało... W oponie miałem dziure az dziwne ze nic sie twojej nie stało...
Ja miałem gorzej dla pocieszenia. No coż na przyszłosc uwazamy bardziej i pora myslec jak zminimalizowac szkody i jak co naprawic. POWODZENIA PAWELA
pawela - 24-11-2008, 18:36
heh dziękuje chłopaki za otuchę
szybko nie jechałem, miałem 1 bieg zapięty, a koło trafiło w krawężnik bokiem...
Pierwszą rzeczą na forum było przejrzenie tematów Cezara i rosomaka, sytuacja niemal taka sama...
Niestety nie mam kawałka brakującego, ale na naprawę mam przynajmniej pół roku. Po wahacz z GTi jadę jutro, wezmę też amortyzator (75% sprawności) zamówię u Piotrka Masicza drążek. Wymianą części zawiasu się nie przejmuję, najbardziej gryzie mnie ta felga. Jak będzie kosztowała mniej niż 500zł to wezmę 1 nówkę
Autem da się poruszać, ściąga troche w prawo, ale nie będę ryzykował. Znów komunikacja miejska i podwózki klubowiczów
rafq - 24-11-2008, 18:58
trochę szybsza jazda, lub zaciśnięty hamulec w momencie uderzenia i zrobiło swoje :/
pawela - 24-11-2008, 19:46
nowy Borbet T 16x7,5 kosztuje 645zł... Chyba lepiej szukać używki, ale najpierw spróbuję z naprawą.
Hubeeert - 24-11-2008, 20:12
pawela napisał/a: | felga pozbawiona ok 10cm rantu... Zaspawa to jakiś magik? |
Tak - pełno takich. Ale przy Twoim stylu jazdy to TĄ FELGĘ POSTAWIŁBYM NA JAKIMŚ STOJAKU. Do samochody już jej nie zakładaj, no chyba, że Ci życie niemiłe.
Wszystkim chcącym mi wytłumaczyć, że nie takie rzeczy się spawa przypomnę, że nikt na taki spaw gwarancji nie da a felga wytrzymałości mieć już nie będzie takiej jak niepołamana. Przy okazji - na wuj Ci gwarancja jak przy prędkościach z jakimi ostatnio testowałeś samochód koło wpadnie z dziurę i felga się połamie?
rosomak1983 - 24-11-2008, 20:46
pawela napisał/a: | nowy Borbet T 16x7,5 kosztuje 645zł... |
moze potanieja to jakis nowy model czy co do diabła???
pawela - 24-11-2008, 20:59
Hubeeert napisał/a: | pawela napisał/a: | felga pozbawiona ok 10cm rantu... Zaspawa to jakiś magik? |
Tak - pełno takich. Ale przy Twoim stylu jazdy to TĄ FELGĘ POSTAWIŁBYM NA JAKIMŚ STOJAKU. Do samochody już jej nie zakładaj, no chyba, że Ci życie niemiłe.
Wszystkim chcącym mi wytłumaczyć, że nie takie rzeczy się spawa przypomnę, że nikt na taki spaw gwarancji nie da a felga wytrzymałości mieć już nie będzie takiej jak niepołamana. Przy okazji - na wuj Ci gwarancja jak przy prędkościach z jakimi ostatnio testowałeś samochód koło wpadnie z dziurę i felga się połamie? |
pawela - 24-11-2008, 21:04
Hubeeert napisał/a: | pawela napisał/a: | felga pozbawiona ok 10cm rantu... Zaspawa to jakiś magik? |
Wszystkim chcącym mi wytłumaczyć, że nie takie rzeczy się spawa przypomnę, że nikt na taki spaw gwarancji nie da a felga wytrzymałości mieć już nie będzie takiej jak niepołamana. Przy okazji - na wuj Ci gwarancja jak przy prędkościach z jakimi ostatnio testowałeś samochód koło wpadnie z dziurę i felga się połamie? |
Hubi, zdaję sobie z tego sprawę i w pełni się z tym zgadzam. Sam nie wiem co z tym zrobię.
BTW, nie wnioskuj proszę po jednym przypadku jaki mam styl jazdy. Liczę każdy grosz na paliwo, stąd cieszyłem się na wyniki spalania przy ecodrivingu. A, że kilka osób prosiło o sprawdzenie, jak się będzie zachowywał samochód na nowej skrzyni,t o opisałem to na forum. Wiem, że popieramy bezpieczną jazdę i staram się z tego wywiązywać
rosomak1983 napisał/a: | pawela napisał/a: | nowy Borbet T 16x7,5 kosztuje 645zł... |
moze potanieja to jakis nowy model czy co do diabła??? |
nie potanieją, ta cena jest od dawna. Tu płaci się za markę, bądź co bądź Borbet to bardzo dobry producent.
Już znalazłem komplet używanych 16' za 600zł.
Matejko - 24-11-2008, 21:47
pawela napisał/a: | Tu płaci się za markę, bądź co bądź Borbet to bardzo dobry producent.
Już znalazłem komplet używanych 16' za 600zł. |
jednoczesnie jest to model, ktory podchodzi do bmw e30 wiec z zakupem jednej szt. jakiejs uzywanej prostej ladnej nie powinienes miec zadnego problemu- nawet z doborem ET
pawela - 24-11-2008, 22:23
Matejko napisał/a: | pawela napisał/a: | Tu płaci się za markę, bądź co bądź Borbet to bardzo dobry producent.
Już znalazłem komplet używanych 16' za 600zł. |
jednoczesnie jest to model, ktory podchodzi do bmw e30 wiec z zakupem jednej szt. jakiejs uzywanej prostej ladnej nie powinienes miec zadnego problemu- nawet z doborem ET |
ma allegro nie ma nic...
tzn pojedynczo
Jogurt - 24-11-2008, 22:28
pawela napisał/a: | ma allegro nie ma nic...
tzn pojedynczo | za pare miesiecy zacznie sie sezon na alusy to wtedy oglądaj.
rosomak1983 - 24-11-2008, 23:41
pawela napisał/a: | ma allegro nie ma nic...
tzn pojedynczo |
nie spodziewaj sie ze znajdziesz od razu. Zrób sobie zakładke na mozilli (okreslione paramerry itp) i lookaj jednym kliknieciem codziennie albo raz na jakis czas.
mkm - 25-11-2008, 00:09
pawela napisał/a: | wezmę też amortyzator (75% sprawności) |
chyba DWA amortyzatory... Sprawdz tez dobrze opone, bo uderzenie bylo solidne...
Anonymous - 25-11-2008, 16:22
przeczytałem dopiero dziś Rafi mi nawet nic nie wspomniał ;/
felgę to bym na Twoim miejscu wyrzucił albo zmajstrował z niej jakiś stojak do domu
a zawiechę to sie wymieni, geometrie ustawi i bedziesz śmigał tylko te zimówki kup bo śnieg zdradliwy jest...
|
|
|