Nasze Miśki - GALANT'e
qube - 14-09-2015, 17:06
no nic to pora na reparaturki...klokkerholmy już są , teraz dylemat co dalej zwykły lakiernik i blacharz czy firma zajmująca się renowacją aut ? dylemat spory bo jeden woła w granicach 1500 a drugi startuje dopiero od 5 w górę w zależności co zastanie
rekin otrzymał stosowne gumy
.
sveno - 14-09-2015, 20:37
qube napisał/a: | rekin otrzymał stosowne gumy | jaki rozmiar? Oponki świetne, mam drugi sezon i sobie je chwale, niestety coś mi je ścięło...
qube, witamy wśród żywych, dawno Cię tu nie było...
eremita - 15-09-2015, 11:06
Dawno Cię nie było tu nie było
Jak córeczka? Już wszystko się unormowało?
qube napisał/a: | no nic to pora na reparaturki...klokkerholmy już są , teraz dylemat co dalej zwykły lakiernik i blacharz czy firma zajmująca się renowacją aut ? dylemat spory bo jeden woła w granicach 1500 a drugi startuje dopiero od 5 w górę w zależności co zastanie
|
Co oni robią za te 5tys?
Marcino - 15-09-2015, 14:42
CZy to znacze że u ciebie reparaturki czy ori tył wytrzumał od interwencji w 2009r?
qube - 15-09-2015, 16:11
Opony 215/45/17
Z córką tzn z jej jedzeniem troche lepiej ,ale nadal wypija mniej mleka niż powinna , z obiadkami cieńko mimo ,że ma już rok. Od żony kuzyna mały urodził sie 3 miechy później i byli w podobnej wadze . Mały ma prawie 8,5kg a moja córa ledwo ponad 6. Karmimy co 3 godziny przez całą dobe by w nocy podciągnąć to czego niedopiła w dzień . Jesteśmy spokojniejsi bo takie wieksze dziecko jest troche stabilniejsze i nie mamy strachu , że jak nie wypije to wpadnie w anemie lub coś innego. Więc chyba jest lepiej , choć idą zęby i czasem w nocy nie daje spać.
Co do konserwy z 2009 to oprócz małej wstawki blachy to były ori błotniki . Za 5 tysi oferują zrobienie blach w nadkolach , reparaturki spawanie midzią(wspominali o gwarancji na 10 lat. ,że nic tyłu nie ruszy) , konserwacje jak w zabytkowych autach , kilka wyprawek na dolnych krawędziach drzwi malowani błotników z tyłu , cieniowanie drzwi i malowanie tylnego zderzaka bo mam przytart lekko i przy okazji go machnąć chce
Rafal_Szczecin - 15-09-2015, 22:24
qube napisał/a: | Mały ma prawie 8,5kg a moja córa ledwo ponad 6 |
moja polroczna cora wazy prawie 9kg, duzo zdrowia dla corki a Wam wytwalosci
qube - 18-11-2016, 12:52
Rafal_Szczecin napisał/a: | moja polroczna cora wazy prawie 9kg, | 26 miesięcy 8,6 kg
Auto ma już 338 tyś ale fotkę zrobiłem przy
Po wymianie końcówki drążka kierowniczego ,zbieżność i tu okazało się , że
- wahacz prosty dolny prawy luźny
- hamulec tył lewy zapieczony co doprowadziło do rozwalenia łożyska
misiek otrzymał nowy wahacz, tarcze tył ,klocki , szczęki i łozysko za 1250zł + wymiana we wlasnym zakresie (w kieszeni zostało 6 stówek)
Okazało się przy okazji , że delikatne bicie tarcz hamulcowych przy hamowaniu to wina właśnie walniętego wahacza
Więc za zaoszczędzone pieniądze +150 zakupiłem rozrząd ,jednak ten trafi w rece mechanika na co pójdzie 270zl
Zainwestowałem też wkońcu w pompę wspomagania , bo od dawna na wolnych obrotach na parkingach walczyłem z siłą tarcia 215tek letnich
Czeka mnie jeszcze wymiana gazu bo ma 9,5 roku (powoli kończy sie homologacja na butle) wtrysków nie mam zamiaru regenerować a nowe medy + pozostałe graty = koszt nowej instalki
Na podtlenku elpidżi przejechane jest 141 tyś km
Z drobniejszych spraw to wysiadła mi elektryka fotela kierowcy...
Półtora roku temu rozważałem zmianę auta na kombi a6 model c5 3.0 henzyna , jednak nie narzekam mimo obecnych kosztów i wad Galanta ludzie nadal na światłach czy parkingach robią mimo ,że auto ma 17 lat . Ten widok rekompensuje wiele
eremita - 18-11-2016, 16:03
qube napisał/a: | jednak nie narzekam mimo obecnych kosztów i wad Galanta ludzie nadal na światłach czy parkingach robią mimo ,że auto ma 17 lat . Ten widok rekompensuje wiele |
No dokładnie tak jest
AAAA zawsze podobały mi się Twoje i Tomii-ego felgi i tak caaaałłkiem przypadkiem wczoraj do Kielc z Poznania zahaczyłem o Warszawkę by zrobić prezent galowi teraz niech wiosna szybko przychodzi
qube - 18-11-2016, 22:36
Hugo napisał/a: | P.S. cuuube zmień avatar, bo och.... można | specjalnie dla Ciebie powracam do korzeni
Hugo - 19-11-2016, 18:43
I dobrze.
qube - 14-03-2017, 20:55
Misiek jest po rozrządzie , i hamulcach z tyłu . W maju wymieniam instalacje od gazu bo już 10 latka mija i legalizacja butli się kończy . Jeden z wtryskiwaczy niedomaga na wolnych obrotach . Na podtleneku elpidżi przejechałem 150 tysięcy km.
Auto ma 18 lat a ludzie nadal robią 😵 nawet chłopaczki z gimbazy
Pora chyba założyć letnie gumy i umyć auto by bardziej podrażnić ludzi
eremita - 14-03-2017, 22:36
To prawda że wygląd gala cały czas robi robotę
LPG gdzie robisz?
qube - 14-03-2017, 22:51
U kumpla który pracuje w Niedźwiedziu w Luboniu - montował mi gaz kiedyś , jednak teraz ma też swój warsztat na Więzowskiej i popołudniami grzebie . Teraz wspominał , że koszt instalki ok 2600 i 2 lata gwarancji (ze spółki córki Landi renzo , czyli tej co mam obecnie . Płaciłem za nią 4800 )
eremita - 15-03-2017, 08:32
2600 to dobra cena z instalację do V6,
Marcino - 15-03-2017, 17:48
S cała wymieniasz?
|
|
|