To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czerwony Colt CA4A

tościk - 05-04-2022, 11:27

Marcino napisał/a:
Ale ja to powiedziałem bardziej po to aby galanta chronić... nie dam na pierwsze auto, coś na F (francuskie ) kupie albo niemieckie najlepsze...

Aaa, okej. To zmienia postać rzeczy. To może jakąś popierdółkę z tych na B1? :D
Albo zrób jak w tym dowcipie:
Cytat:
Syn zrobił wreszcie prawo jazdy i prosi ojca o pożyczenie samochodu. Ojciec ostro:
– Popraw oceny w szkole, przeczytaj Biblię i zetnij włosy, to wrócimy do tematu.
Po miesiącu chłopak przychodzi do ojca i mówi:
– Poprawiłem stopnie, a Biblię znam już prawie na pamięć. Pożycz samochód!
– A włosy?
– Ale tato! W Biblii wszyscy: Samson, Mojżesz, nawet Jezus mieli długie włosy!
– O, widzisz, synku! I chodzili na piechotę...

Marcino - 05-04-2022, 13:51

Prawdę mówiąc wszytko z dowcipu by pasowało, było by co obcinać. Ale tatuś kochany coś wymysli.
Sam mi poiedział ze np szkoda mu kasy na prawko na motorower, bo za rok jak zrobi B to bedzie mógł jezdzić skuterami do 50ccm a po 3 latach 125ccm. W sumie to jak koledzy w szkole zaczynaja miec prawko bo sa rok starsi to on tez zaczał o tym gadać.
Musze znaleśc miejscówke to pojedziemy "potrenować"

Jogurt - 10-05-2023, 08:02

W niedzielę Coltowi stuknęła 18stka u mnie. Na taką okoliczność trzeba było zrobić jakiś porządny prezent Miśkowi. Dlatego w ostatnim miesiacu (343000km) dostał:
Olej Valvo 10w40 plus filtr knechta
Filtry powietrza, paliwa, paski wspomagania i alternatora, świece
Tarcze brembo plus klocki textara
Oslony przekładni lemforder
Końcówki drążków, łączniki
Wahacze przód
4 poduszki pod silnik i skrzynię biegów
4 wahaczye tył meyle i febi plus śruby do zbieżności
Tylne wahacze wleczone były już w słabym stanie ale udało się kupić 2 szt w bdb stanie. Po piaskowaniu poszedł epoksyd i poliuretan. To samo z dolnymi poprzecznymi ktore dodatkowo dostały nowe tuleje. Po wszystkim oczywiscie zbieżność i kąty. Po tej zabawie Colt odmłodniał o 18 lat. W sumie zostało polakierowanie całego bo wygląda trochę biednie po gradobiciu, w trzech odcieniach czerwieni i z zardzewiałym dachem. W sobotę wychodzi przegląd, zobaczymy co pan diagnosta powie. W sumie poza jednym sworzniem i końcówką drążka była to pierwsza ingerencja w zawieszenie. Chyba tyle na tą okoliczność. 8)

Bizi78 - 10-05-2023, 08:14

Jogurt, a jak podłoga :?:
Jogurt - 10-05-2023, 16:51

2 lata temu robilem progi i nadkola, chyba gdzies to pisalem w temacie. Poza tym reszta blachy w spoko stanie.
Jogurt - 18-03-2024, 13:40

Po 2kkm jedna tarcza brembo zaczęła bić, po przetoczeniu po kolejnych 2kkm znowu zaczęła bić. Poleciały na złom a na próbę kupiłem tarcze z blue printa. Pozatym tankuję i jeżdżę. Uwielbiam to auto.
Krzyzak - 19-03-2024, 08:08

Jogurt napisał/a:
na próbę kupiłem tarcze z blue printa
jeszcze nie biją? - ja raz kupiłem i były śmieciem już w pudełku... po założeniu miały takie bicie, że w miejscu odchylenia klinowały się o klocek hamulcowy i przeskakiwały na śrubach od piasty... pierwszy i ostatni raz coś takiego widziałem
oczywiście na tarczy żadnych oznaczeń - nikt się nie przyznał

Jogurt - 19-03-2024, 08:22

Mają 200km i póki co jest ok. Na tarczy opisane jako blue print. Zobaczymy co będzie jak dostaną trochę miodu.
Bizi78 - 19-03-2024, 09:04

Kiedyś w pudełkach bp były markowe graty ale od paru lat wrzucają ze swoim logo..
Kiedyś pytałem o pasek rozrządu kto dla nich produkuje lub dostarcza to nie chcieli udzielić info. :? .

Krzyzak - 19-03-2024, 11:19

Bizi78 napisał/a:
Kiedyś w pudełkach bp były markowe graty
właśnie różnie - tarcze, o których pisałem to kupiłem gdzieś w okolicy 2010-2012
miały być nishioka a było no name - jedyne oznaczenia to min. thicknes

Jogurt - 20-03-2024, 08:06

Przypomniało mi się że jeszcze olej w skrzyni wymieniłem. Biegi znowu wchodzą jak w nowym aucie. Mobil 75w90 mobilube jak ostatnio. . 347500km
Hugo - 21-03-2024, 21:51

Krzyzak, miałeś pecha, buble mogą się trafić każdemu. Montuję części z Blue Printa do różnych modeli Mitsubishi i nie ma problemów. Tarcze i klocki zawsze ładnie pomalowane na ten niebiesko szary kolor.
Jogurt - 04-11-2024, 12:20

351400 wymiana paska rozrządu conti + uszczelka pokrywy zaworow reinz
Jogurt - 02-02-2025, 13:03

Wymiana oleju 352800km Valvo 10w40 + Knecht Oc196