Nasze Miśki - Galant V6 Juiceman'a
Juiceman - 02-11-2009, 23:41
Hihi Co do Gala to w tym miesiącu czeka Go trochę prezentów.
Między innymi wymiana uszczelniaczy, konserwa, zabezpieczenie nadkoli. A jak będą jeszcze jakieś $$ to spec. pranie tapicerki ; ) Na pewno z tego będzie jakaś relacja : )
raddex - 14-11-2009, 23:55
Z ciekawości napisz ile konserwacja podwozia kosztuje. Sam muszę to zrobić.
Juiceman - 14-11-2009, 23:58
Troszkę $$ zostało odłożonych więc można zająć się Galantem na zimę: )
Auto pojechało od razu dodeejay'a . Tam czekała go wymiana uszczelniaczy, konserwacja i "reperowanie" nadkoli, tj przywracanie ich do stanu dobrego .
Nadkola po woli zaczęła dopadać ruda, w końcu nadarzyła się okazja aby je zrobić. Efekt pracy Bartka poniżej:

Jak widać ranty zostały wyprostowane zabezpieczone i owoskowane xD
Auto jak już wyżej wspomniałem miało kompletną konserwację ( od spodu to isty czarnuch teraz ). Lało się z pod niego woskiem że heh. Nie było żałowane: ).
Do zabezpieczenia były wykorzystane puszki po lewej wosk po prawej "konserwa" w ilości 4szt.:
A od spodu wyglądało to mniej więcej tak :

Wybaczcie ale fotki robione późnym wieczorkiem z komórki dosyć kiepskie oświetlenie
Uszczelniacze też zostały wymienione bez większych problemów przy 203271km. W końcu silnik jest suchy Konserwacja zrobiona bardzo fachowo co może potwierdzić reszta Dolnośląskich Mitsumaniaków w swoich Miśkach
A w najbliższym czasie będzie wymiana nivomatów na zwykłe Amorki
Raddex co do kosztów konserwy w niektórych firmach np. ceny wachają się między300-600zł. Pogadaj z Bartkiem może odwiedzisz Festung Breslau i wpadniesz na 2 dni ; ) na jakieś Pifko
jkrzysztof80 - 15-11-2009, 00:10
Juiceman, czarno to widzę w sensie pozytywnym mój białas też potrzebuje czarnego spodu
Juiceman - 15-11-2009, 06:48
Hehe super sprawa na parę lat jak nic jest spokój : )
mkm - 15-11-2009, 11:53
Juiceman napisał/a: | Hehe super sprawa na parę lat jak nic jest spokój : ) |
hehe albo do wiosny...
Juiceman - 15-11-2009, 15:04
żłośliwieć
KaWu - 16-11-2009, 08:49
Juiceman, konserwacja błyszczy sie jak psu Pewnie dlatego że jest z woskiem.
Ale widać że bartek profi podchodzi do roboty - wg mnie ładnie zrobione.
Ja jakoś nie mogę się zebrać za to, przezde wszystkim jak mam czas to akurat nikt nie ma wolnego kanalu
Juiceman - 16-11-2009, 08:52
A dzieks : )
KaWu jeszcze 7miesięcy i będziesz miał kanał tyle ze 140km od siebie ; ) ale nocleg się znajdzie nie bój żaby Ew. wpadaj do Wrocka
Juiceman - 27-11-2009, 18:20
Heh bo to wersja extreme sport xD
Psikus - 28-11-2009, 19:01
Juiceman, wygląda to profi, robiła to jak sądzę osoba która zna się na rzeczy i nie ma strachu, że newralgiczne miejsca są słabo zabezpieczone
Juiceman - 08-01-2010, 14:38
Trochę czasu minęło Galant sprawuje się znakomicie ; ) (odpukać)
Niestety ma dziwną przypadłość i działa jak magnes na innych....
Także szykuje się spawanie plastiku, a jak w maju do pomoże to będzie trzeba z lakiernikiem pogadać co by Galant zaczął wyglądać
Juiceman - 11-02-2010, 14:53
Właśnie wymieniłem żaróweczki przy zegarach, które dostałem od Bartka ; ).
Jak będzie dużo cieplej ; ) To do Galanta wejdą diody; )
jacek11 - 11-02-2010, 23:06
Juiceman napisał/a: | To do Galanta wejdą diody; ) |
Zamierzasz podświetlić zegary diodami?
Juiceman - 12-02-2010, 00:55
Tak, zegary oraz resztę przycisków tak jak to zrobił deejay lub Zhan = )
|
|
|