To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Potrzebna Pomoc - Mitsumaniak zachorował - ma raka...

lebra - 15-05-2009, 22:01

Dołączam się do ekipy.

Trzymaj się Kolego i staraj, żeby wszystko poszło należycie, a potem postawisz wszystkim piwo :lol:

Anonymous - 13-07-2009, 18:02

ma ktos jakies wiesci co z Kordianem ?
JCH - 13-07-2009, 18:08

Tutaj są w miarę bieżące informacje wprost od Kordiana - ostatnia sprzed miesiąca :arrow: Mimo wszystko postaram się być.
dawid_1988_k-ce - 20-07-2009, 18:18

Jestem tu pocztkujacy i wendruje po całym forum narazie wszysko rospatruje zeby poznac to tu wszystko. i jak na pocztkujacego i chodz nikogo nie znajocy chciałbym tez koledze tu pomuc tylko jakom sume trzeba wpłacać.
czekoladka_1981 - 20-07-2009, 18:33

dawid_1988_k-ce napisał/a:
jak na pocztkujacego i chodz nikogo nie znajocy chciałbym tez koledze tu pomuc tylko jakom sume trzeba wpłacać.

Przeczytaj początek , tam Hubeeert wyjaśnił:
cytuję:
Pamietajcie - liczy się każda najmniejsza nawet suma. I świadomość, że na kogoś można liczyć.

dzwoneczka - 28-07-2009, 18:40

Juiceman napisał/a:
Kordian będzie dobrze :)

Wow!! Witaj, jak milo:)
Trzymam kciuki za Kordiana!!

j-rules - 12-08-2009, 09:57

Proponuje by z okazji zblizajacych się urodzin kolegi reaktywowac cała akcję, bo zdecydowanie tempo naszej pomocy finansowej siadlo. Kto za? Ja zaczynam, jutro przelew
ayna130 - 24-09-2009, 10:22

Nie znam Kordiana, ale wiem i wierzę, że napewno będzie dobrze!!!
kordiank2 - 06-10-2009, 20:59

Dziękuję ogromnie wszystkim za akcję! Chociaż nie widać jeszcze końca leczenia, to ten paskudny etap nowotworowy mam prawie za sobą, więc kuszę się na małe podsumowanie, byście wiedzieli, jak ważna jest TAKA POMOC.
Otóż dzięki wam nigdy nie zabrakło mi na dojazdy do Warszawy, do Centrum Onkologii na Ursynowie - czasem po kilka razy w miesiącu (170km w jedną stronę). Bez stresu finansowego (czasem 400 za wizytę) odwiedzałem prywatne gabinety, bez tego nieustanne czekanie pewnie by mnie zabiło (a niby nfz zapewnia mi w tej chorobie bezpłatne leczenie). Dalej - dzięki wam mam pełen zapas leków z Kanady i Niemiec na odbudowanie zniszczeń organizmu po chemio- i radio-terapii (swoją drogą w mniejszych ilościach są doskonałym suplementem diety profilaktycznej: Resveratrol, Orthomol immun). Mogłem też w odpowiednim momencie, ale prywatnie zrobić bez kolejki tomografię i scyntygrafię całego kośćca. W między czasie dopadła mnie zatorowość płucna, ale tym razem Św. Piotr mi podziękował - dobrze, że w tym wypadku obywa się bez dodatkowej kasy - mam przyjaciela kardiologa, który mnie przyjmuje kiedy trzeba i robi różne badania na koszt nfz. Ale, wierzcie mi, gdy czas goni, bo nie wiadomo kiedy szpiczak przeskoczy do następnej fazy - to każdy pieniądz niezbędny jest by pchnąć leczenie do przodu - dzięki wam udało mi się oszukać galopującego raczka zanim wpędził mnie w dializy, niedokrwienie mięśnia sercowego, czy rozwalenie wątroby lub mózgu - bo tym to się kończy i trudno z następnych etapów szpiczaka mnogiego się wykaraskać. Jeśli ktoś miałby podobne problemy - chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami, myślę, że dużo mógłbym pomóc.
A póki co, kolejny rok upłynie mi pod znakiem łatania kręgosłupa - zachęcam do lektury wątku szpitalnego, gdzie możecie prześledzić, jak to dzięki wam, moja walka z rakiem miała sens i powoli, ale nieustannie jednak szła ku zwycięstwu... Zachęcam też do odwiedzin tematu gadżetowego - kalendarze klubowe do dalszej walki z chorobą.
Admini nie zamykajcie i nie usuwajcie tego typu tematów - to konkretny mocny dowód na istnienie bezinteresowności i ludzkiej prawdziwej solidarności, takiej że mimo różnic, czasem nawet poważnych antagonizmów, potrafimy być razem, przeżywać wspólnie czyjś ból i pomóc nieznanej często osobie - to naprawdę piękne, to jak oaza zdrowej wody w tym pełnym brudu zaplugawionym świecie...
RAZ JESZCZE WSZYSTKIM OGROMNIE DZIĘKUJĘ - podobnie jak ja na was, wy również MOŻECIE NA MNIE ZAWSZE LICZYĆ.

Hubeeert - 06-10-2009, 21:40

kordiank2 napisał/a:
Admini nie zamykajcie i nie usuwajcie tego typu tematów
Ani nam to w głowie. Natomiast Kordek - czeka nas kolejna akcja pomocowa. Odezwij się na GG/PW.

Pozdrawiam

igi - 06-10-2009, 22:54

kordiank2 napisał/a:
Zachęcam też do odwiedzin tematu gadżetowego - kalendarze klubowe do dalszej walki z chorobą.

No misiaki natychmiast kupować kalendarze. Każdemu sie przyda a i

kordiank2 napisał/a:
do dalszej walki z chorobą.

się przyda. A więc ...

Anonymous - 10-10-2009, 00:58

Ode mnie też skromny grosz.

Trzymam kciuki Kordian!

zarazja - 10-10-2009, 08:44

Poszło i ode mnie.

Powodzenia!

krzypolo - 10-10-2009, 08:55

Dostałem dziś maila tzn dzis go odebrałem .... i skromnie poszło dzis ode mnie ....... na razie tyle.....
maciej_edi - 10-10-2009, 09:33

Odemnie tez trochę grosza

trzymaj się chłopie jesteśmy z Tobą i nie zapominamy !! :wink: