To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - CoJ0t

mkm - 08-12-2009, 20:26

Rafal_Szczecin napisał/a:
zmieniles blachy, czy to foto szop ?

Rafal_Szczecin napisał/a:
o rejestracje mi chodzi

Rafal_Szczecin, Ty tak na serio?

Maciek - 25-12-2009, 09:39

Podmiana wtrysków nic nie dała więc pojechali na pomiar ciśnienia. Pierwsze 3 gary 13-13,5 a czwarty ok 10 więc głowica do góry się zobaczy co jeszcze trzeba zrobić. Prawdopodobnie dla tego nadmiernie kopcił, dużo palił i śmierdziało z wydechu benzynką. Pierwsze podejście do wyniany górnego mocowania amora nieudane - w sklepie nie dobrali (pomimo podania nr VIN) odpowiedniego. Zamówione i dziś jadę odbierać inne - mam nadzieję że właściwe. Namierzyłem spr klimy więc już za 1-2 tyg powinna działać. Na przeglądzie oprócz złych spalin nie podobała się jeszcze głośność wydechu okazało się że minimalnie ale mieści się w normie. Coś facio mówił że 83 dB to max a CoJOt z rurki daje 82 z drobnymi sie udło jak nic
Żonka upatrzyła sobie felunek ujujuj strach się bać
PS po maleńku, drobnymi kroczkami .....
21.12.2009
Kolejne 2 górne mocowania amora nie takie jak potrzeba :-( Panowie ze sklepu mają już 3 takie same. Na obrazku w katalogu wygląda poprawnie a przychodzi coś zupełnie innego. :?: :?: :?:
23.12.2009
Doszła sprężarka klimy 100 + 25 przesyłka, model ten sam na wszelki wypadek. Po świętach zamontujemy kiedy będziemy rozbierać silnik.

mkm - 26-12-2009, 14:50

Maciek napisał/a:

Żonka upatrzyła sobie felunek ujujuj strach się bać

Osiemnastki? :D
Maciek napisał/a:

kiedy będziemy rozbierać silnik.

Co mu się dzieje?

Maciek - 27-12-2009, 09:33

mkm napisał/a:
Osiemnastki?

Nie no 15-stki czarne z czerwonym ringiem :-) ale najpierw zrobimy silnik.
mkm napisał/a:
Co mu się dzieje?

Nie pali na 1 gar (4-ty) jak pisałem słabe ciśnienie, jest słaby, ma dziwne drgania na jałowym, złe spaliny itd.

pawela - 27-12-2009, 10:22

Maciek napisał/a:
Nie no 15-stki czarne z czerwonym ringiem

git wybór ;)

Maciek - 21-01-2010, 16:47

Śpiący ale nadal zły :-)

Mały update 21.01.2010
Silnik rozebrany głowica idzie na szlif jeśli okaże się ok (szczelna) czyli operacja na otwartym sercu rozpoczęta. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zostanie też zamontowana kupiona wcześniej spr. klimy. :-)

26.01.2010
Nieszczelność na tym garze wynosi ok 20% więc wiadomo dlaczego miał słabe ciśnienie.

Maciek - 05-04-2010, 09:45

Marysia i Łukasz pojechali odwiedzić rodzinkę w okolicy Wrocka i przywiozą (za co z góry dziękujemy) w drodze powrotnej felunek i oponki letnie do CoJOt'a :-)

http://allegro.pl/show_item.php?item=975223496

mystek - 05-04-2010, 10:20

Maćku, masz bardzo obszerny temat o CJtce, a chciałbym się dowiedzieć conieco odnośnie lamp przednich do Twojego Colta. Kiedyś takie widziałem gdzieś na YouTube, a tu proszę, na MM też ktoś takie ma :) . Gdzie można coś takiego nabyć i za jakie pieniądze?
Marcin-Krak - 05-04-2010, 10:23

mystek napisał/a:
Maćku, masz bardzo obszerny temat o CJtce, a chciałbym się dowiedzieć conieco odnośnie lamp przednich do Twojego Colta. Kiedyś takie widziałem gdzieś na YouTube, a tu proszę, na MM też ktoś takie ma :) . Gdzie można coś takiego nabyć i za jakie pieniądze?

Z tym pytaniem bardziej uderzaj do Rafał_Szczecin - to On je ściągał i montował ;)
Jak jesteś krakowskim centusiem, to Ci się odechce :P A i z tego co pamiętam, to się Rafi naczekał na nie też nie mało ;)

Marcin-Krak - 05-04-2010, 10:26

mystek, :arrow: strona 8 tego tematu ;)
Maciek - 05-04-2010, 10:36

Marcin-Krak napisał/a:
to się Rafi naczekał na nie też nie mało

Ano się naczekał :-)

mystek - 05-04-2010, 10:39

Ja pierniczę, 1500zł, to niebagatelny koszt trzeba przyznać :/. De facto jest to ponad 25% wartości mojego samochodu :D . Na razie mogę pomarzyć jedynie o tym, ale strasznie mi się te lampy podobają. Jak je pierwszy raz zobaczyłem na YT to się zakochałem w nich normalnie :)

W sumie centusiem nie jestem, mimo, że rodowity krakowianin :P ale 1500zł to jest kurcze prawie, że cała moja wypłata, także na razie nie myślę o takich zabawach :)

Marcin-Krak - 05-04-2010, 10:42

mystek napisał/a:
Ja pierniczę, 1500zł, to niebagatelny koszt trzeba przyznać :/

Bracia D. ze Szczecina tak mają :mrgreen: :wink:

Rafal_Szczecin - 05-04-2010, 17:08

czy bracia D ze szczecina tak maja, to juz nie mi oceniac, wiem natomiast jedno , w tej chwili nie ma drugiego takiego kompletu w PL ,natomiast na 90% cojot jest jedynym autem w europie,ktory posiada soczewki z czarnym wkladem ( z bialym kilka jest ) , czarny wklad byl drozszy od bialego, ktory to byl dostepny od reki, natomiast na czarnucha trzeba bylo polowac i czekac ,czekac i jeszcze raz czekac, ale chyba sie oplacalo :)
co do ceny, jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma ;) a tak na serio, to byly one warte kazdej ceny ,i gdybym mial stanac jeszcze raz przed wyborem kliknij "kup teraz" badz tez nie, to napewno bym kliknal .
co z tego, ze do np hondy swiatla na przod kupimy jakie tylko chcemy , do tego na najbardziej znanym portalu aukcyjnym i za cene 500pln, jak nigdy nie beda sie tak prezentowac jak te na misku

Maciek - 06-04-2010, 22:07

No i dzięki uprzejmości Marysi i Łukasza felunek dojechał z Wrocka do Szczecina. JESZCZE RAZ WWWIIIEEELLLKKKIIIEE DZIĘKI :mrgreen:
W tzw międzyczasie nazbierało się troszke napraw w CoJOcie. Jak pisałem wcześniej silnik słabo palił na 4-ty cylinder miał słabe ciśnienie. Silnik przeszedł więc mały remont. Zostały wymienione panewki korbowodowe stare wyglądały kiepsko. Szlif (planowanie) głowicy, wyczyszczone gniazda zaworowe wymienione uszczelniacze zaworowe (stare były twarde) Nowe pierścienie które były kupione do tego silnika okazały się za szerokie więc rowki w tłokach zostały do nich dopasowane. Oczywiście uszczelnienia od str rozrządu powymieniane, paski bez rolki napinacza którą wcześniej kupił Rafi. Do zrobienia jest jeszcze nieszczęsna klima i "coś" co powoduje że auto nie zbiera się tak jak powinno.