[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Problem ze sprzęgłem, wymiana sprzęgła
robertdg - 18-04-2011, 23:30
Rysiu a ja Ci mówie sprawdź jeszcze ten kompensator cisnienia, bo to normalnie sa jakies jaja, no chyba że jeszcze uszkodzila się kołyska od łapy sprzęgłowej, bo tak dzisiaj miałem okazje rzucić okiem na łape sprzęgłowa i raczej by się chyba nie wygiela, chodź różne cuda się zdarzają.
misjonarz. - 20-04-2011, 10:23
zaraz jadę jeszcze raz rozbierać to wszystko i zobaczymy czy wszystko dobrze poskładałem. mam nadzieje że dam rady to zrobić jeszcze dzisiaj
superson123 - 20-04-2011, 14:24
Witam
Mam takie pytanie - do czego służy ten kompensator ciśnienia i czy to jest tak bardzo potrzebna rzecz czy można ja po prostu ominąć i podpiąć bezpośrednio pompę sprzęgła do wysprzęglika? Pytam tak ponieważ wymieniłem wysprzęglik, reperaturki w pompie i dalej to sprzęgło jest dziwne:( a i zapomniałem dodac sprzęgło cały komplet jest nowe proszę o podpowiedź
Pozdrawiam
robertdg - 20-04-2011, 15:46
Ktoś już pisał wcześniej, że demontował kompensator, i poprawiło się sprzęgło.
deejay - 20-04-2011, 21:26
misjonarz. napisał/a: | jau siebie wymieniałem sprzęgło (komplet exedy) i po złożeniu okazało się że nie można wbić żadnego biegu. wymieniona reparaturka wysprzęglika i pompy sprzęgłowej, nowy płyn do układu, podkładałem nawet gruby klucz między wysprzęglik i łapę i... nic. normalnie ręce opadają. brak już mi pomysłów.
|
a kto montował sprzegło ?
misjonarz. - 20-04-2011, 21:47
Cytat: | a kto montował sprzegło ? |
ja.
dzisiaj zrzuciłem wszystko jeszcze raz i dalej nic. nie ma biegów. jutro znowu chcę to rozebrać i... już sam nie wiem co
deejay - 20-04-2011, 21:54
jak zamontowałes tarczę sprzegła, czy sprężynami do koła zamachowego czy w kierunku do siebie ?
misjonarz. - 20-04-2011, 23:33
sprężyny w kierunku do docisku
kacper9010 - 02-05-2011, 19:11
Witam tez mam problem ze sprzęgłem. Mianowicie. W czasie kiedy naprawiałem skrzynie wymieniłem sprzęgło. Kupiłem nowe łożysko zostawiłem stary docisk ale w dobrym stanie. I kupiłem używaną tarcze ale w bardzo dobrym stanie. I problem jest mianowicie taki. Czasami jest wszystko dobrze ale czasami jak ruszam z 1 biegu sprzęgło zaczyna się ślizgać. Na dwójce podobnie ale tylko lekko szarpnie nie ma płynności. Ale najdziwniejsze jest to ze występuje to tylko czasami w czym może być problem. Od razu dodam ze nie ma znaczenia czy jest silnik zimny czy nie. Pedał jest w miarę miękki wydaje się normalny chodź przed wymiana chodzi ciężej. W czym może być problem proszę o pomoc: pozdrawiam. A i to jest TD
misjonarz. - 03-05-2011, 17:12
no i skrzynia biegów zdjęta 3 raz, po raz kolejny wszystko posprawdzane i nic jak nie jeździł tak nie jeździ, zaraz biorę procę i idę się zastrzelić
robertdg - 03-05-2011, 17:19
misjonarz., stary docisk sprawdzales
Sikub - 15-05-2011, 12:17
Witam Mitsuskreconych,
Dolaczajac po przeczytaniu calego watku chcialem zapytac co sadzicie o firmie LUK czyli Lukas (tak mi sie wydaje) w kwestii łożyska oporowego sprzegła ??
Zamierzam to wymienic gdyz mam nastepujacy objaw - szorowanie podczas wciskania, na wcisnietym lub podczas wyciskania pedalu sprzegla. Poza tym szorowaniem biegi wchodza normalnie i innych objawow nie widze.
Ewentualnie jesli ktos mysli ze to cos innego to chetnie poczytam
Pozdrawiam Wszystkich
dawidoski13 - 15-05-2011, 12:39
Sikub, ja o LUKu nie słyszałem dobrych opinii, ja teraz robię remont skrzyni i przy okazji też sprzęgło zmieniam, polecono mi daikin więc takie kupiłem a z tego co widziałem to wyjęte też było daikin więc możliwe,że takie szło na pierwszy monteż....
robertdg - 15-05-2011, 16:32
Sikub napisał/a: | Dolaczajac po przeczytaniu calego watku chcialem zapytac co sadzicie o firmie LUK | Jedne z lepszyh zamienników, ponadto stosowane także jako podzespoły pierwszego montazu
dawidoski13 - 15-05-2011, 16:46
robertdg napisał/a: | Jedne z lepszyh zamienników, ponadto stosowane także jako podzespoły pierwszego montazu |
To ja już nie wiem mi powiedziano, że LUK to przetrzyma max 50tk i, że lepiej dołożyć do dikina...
|
|
|