Komputery, RTV, AGD, Komorki - MPEG-4 w telewizorze czyli co nas czeka za rok ?
robertdg - 14-04-2018, 14:06
Gwarancja była rozszerzona, wszystko zalatwiane w salonie zgodnie z zaleceniem sprzedawcy, wszystkie naprawy byly wykonywane przez serwis sony, do nich zgłaszane, jezeli nawet naprawial to niezalezny serwis to wzgledem zawartej umowy z sony, wszystko co bylo zepsute bylo naprawiane na zasadzie wymiany uszkodzonego elementu. Ogólem to jestem zawiedzony jakościa/trwaloscia podzespołów, jak na japonska marke troche słabo to wychodzi zwlaszcza na tle tego, że ten TV nie jest uzytkowany jakos intensywnie, nie gra całymi dniami, srednia w okolicy 30 godzin tygodniowo nie jest jakims szokujacym wynikiem.
krzychu - 14-04-2018, 15:04
Tak no to są lokalne serwisy (osobne firmy naprawiające zazwyczaj wszystkie marki) autoryzowane, ale te lokalne nie cieszyły się dobrą opinią (ciężko wysyłać większe telewizory bez pudełek oryginalnych kurierami do centralnych serwisów)... W każdym razie no cóż też byłbym zawiedziony. Pocieszające jest że jednak gwarancja była dłuższa i telewizor nadal działa, a nie trzeba było kupować nowego.
robertdg - 14-04-2018, 15:51
Ja nie widziałem problemu aby wysłac TV, bo oryginalny karton mam razem z piankami, zgłoszenie szło do Sony to oni podejmowali wybor czy ma byc kurier czy naprawa na miejscu, wiec debata czy to byl fabryczny serwis czy partner wzgledem tego ze TV nie byl reperowany, tylko dane czesci byly wymieniane - to duzo mniejsza filozofia. Zreszta usluga ma byc wykonana na pewnym standardzie i do tego, a raczej na sama usługe nie moge zglosic jakiegokolwiek sprzeciwu, bo psuły sie podzespoly.
tomusn - 15-04-2018, 19:43
Jak już odkopaliście ten temat, to napiszę, że KDL32W5500 - 8 lat bez problemów.
Będzie wymiana, ale musze się zmieścić w szafce 96cm, czyli zostaje 40", aż szkoda że Sony nie robi...
Marcino - 15-04-2018, 22:23
Dlaczego w pomorskim Tczew nie odbieram tych nowych kanałów. Zniknęło mi wp i takie tam. Za to netflix chodzi i reszta app na samsungu aż Milo.
|
|
|